PORADA.sk
PORADA.sk

Klikne pre zoradenie od najlepšej odpovede: : ako obnovit system , bez panela start



xiuhteotl
18.06.08, 13:34
Ahoj dostal sa mi do pc nejaky blby virus alebo co , spusti sa mi len safe mode, a tam nemam ziadny panel so startom. chcel som skusit obnovit system. . je nejaky sposob ako sa tam dostat ? nejaky prikaz ? do startu .. pripadne rovno spustit obnovu ?

dik

Martin Mocko
18.06.08, 13:52
Ahoj dostal sa mi do pc nejaky blby virus alebo co , spusti sa mi len safe mode, a tam nemam ziadny panel so startom. chcel som skusit obnovit system. . je nejaky sposob ako sa tam dostat ? nejaky prikaz ? do startu .. pripadne rovno spustit obnovu ?

dik

Aj v safe mode by mal byt "start" - vyskusaj po spusteni kombinaciu ALT+S
AK to nepojde, tak odporucam odzalohovat dolezite veci z C disku, naformatovat a preinstalovat win.

xiuhteotl
18.06.08, 14:03
noo to mi nejde ani v praci na pc ked to skusam :D

Stevo5
18.06.08, 16:07
Systém je poškodený. Opraviť sa dá najistejšie ak abootuješ PC z originál inštalačného disku Windows. Spustí sa ti akoby nová inštalácia, ale nedaj inštalovať, len opraviť systém. Myslím že je treba na správnom mieste stlačiť "R". Z CD sa stiahnu originál systémové súbory - prepíšu sa poškodené alebo sa doinštalujú chýbajúce.
Nastavenia systému a programov sa ti nezmenia.

Toto by mohlo pomôcť pri poškodení systému, ale ak máš na HDD nejaký vírus, tak to nebude stačiť. Vtedy bude najlepšie ak si spravíš zálohu (ak to zvládneš keď je systém v takom stave) a potom tiež nabootuj z CD Win, a klasicky ako je v ponuke daj formátovať C a následne sa spustí nová inštalácia Win.

P.S. pozor pri zálohe, aby si si "neodložil" aj vírus.

diry
18.06.08, 18:28
Pri štarte PC držať klávesu F8 počas čiernej obrazovky - ,mal by sa ti PC spustiť v núdzovom režime. Potom si daj obnoviť systém spätne do dátumu, keď ti ešte PC šlapal. Pokiaľ to nepomôže tak iba ako písal stevo5

Pidgey
19.06.08, 11:51
na zobrazenie menu start staci stlacit klaves windows na klavesnici (standartne nejaka 2 klavesnica na lavo od space - s logom win),ale tiez by som zvoli postup ako pisal Stevo5 - spustil reinstal win z instalacneho Cd windows

prevod
24.06.08, 09:58
Nazdar ,

a ikony na ploche mas ? Alebo chyba Ti len dolna lista s tlacidlom Start ?

Ak nemas ikony na ploche , stlac Ctrl - Alt - Del a objavi sa Ti Spravca uloh.
V menu klikni na volbu "Subor" a potom na "Nova uloha (spustit)", otvori sa ti okno a napis "explorer.exe". Daj vediet potom.

Ak ikony na ploche mas , vyskusaj ci ide kontextove menu , klikni hocikde na plochu pravym tlacidlom.
Potom klikni na volbu "Vlastnosti" a v nasledujucom okne vyber kartu "Plocha".
Dalej klikni na "Vlastne nastavenie plochy" a potom na tlacidlo "Obnovit vychodzie".

Ak nepomoze ani to , tak obnovit system v nudzovom rezime ako pisal diry.


Co sa tyka obnovenia z instalacneho CD Windows , tak po stlaceni tlacidla "R" (ked sa zobrazi hlaska dolu v stavovom riadku) , windows zapne konzolu , tj. prikazovy riadok. Kde po zadani jednotlivych prikazov , prepise windows zakladne subory. Ale to nebude Tvoj problem , pretoze prepisuje len zavadzacie subory a subory potrebne pre start samotneho systemu a ako si pisal ,Tebe sa nastartuje.
Mimo dalsich inych ide o prikazy :
FIXBOOT - obnovi bootovaciu sekvenciu
FIXMBR - prepise master boot record

Vsetky prikazy aj s popisom si mozes v konzole pozriet po zadani :
HELP

Stevo5
24.06.08, 15:12
"Co sa tyka obnovenia z instalacneho CD Windows , tak po stlaceni tlacidla "R" (ked sa zobrazi hlaska dolu v stavovom riadku) , windows zapne konzolu , tj. prikazovy riadok. Kde po zadani jednotlivych prikazov , prepise windows zakladne subory. Ale to nebude Tvoj problem , pretoze prepisuje len zavadzacie subory a subory potrebne pre start samotneho systemu a ako si pisal ,Tebe sa nastartuje.
Mimo dalsich inych ide o prikazy :
FIXBOOT - obnovi bootovaciu sekvenciu
FIXMBR - prepise master boot record

Vsetky prikazy aj s popisom si mozes v konzole pozriet po zadani :
HELP"

Toto nie je celkom pravda, netreba zadať žiadne príkazy, po stlačení R sa prevedie akoby test systémových súborov a znovu sa nahrajú do systému len tie ktoré boli nejako zmenené a aj tie tie ktoré v systéme chýbajú. Win XP, SP2.
Jedná sa LEN o systémové súbory, nie o súbory iných programov. Znovu opakujem že nastavenia Win a aj ostatných programov sa touto akciou nezmenia.

Ondrej Dubasak
14.06.12, 15:58
prevod

cawko mam windows 7 ultimate
zapnem pc naskoci mi cierna obrazovka nic na nej nemam iba mys dal som spravcu uloh napisal som explo... a nic sa nestalo pls napis mi presny postup neviznam sa dotoho
dik .

Vlado40
14.06.12, 16:04
Predtým Ti normálne prebehne test bios a až potom namiesto win iba čierna obrazovka?

KoxXxo
14.06.12, 16:06
Skús Safe Mode- pri bootovaní stláčaj F8.

Ondrej Dubasak
15.06.12, 13:58
normalne sa mi nacitava win potom napise vitejte a nenaskoci plocha iba ciernava , programi pustam cez spravcu uloh ctrl+alt+del napr operu

a co je to safe mod ?

KoxXxo
15.06.12, 14:26
http://windows.microsoft.com/sk-SK/windows-vista/Start-your-computer-in-safe-mode

Ondrej Dubasak
15.06.12, 15:13
nepomohlo :(

Vlado40
15.06.12, 15:40
Tak skús cez správcu úloh zapnúť explorer.exe či nabehne plocha.

popey
19.06.12, 10:18
skus tvrdy reset bios pamate, opatovne nastavenie a boot cez dvd rom