Tatarčane pirohy
Cca 4/5 polohrubej múky, 1/5 pohánkovej(tatarka) múky, trošku soli a vodu spracujeme na doske. Vajce nepridávame. Vyvaľkáme na hrubšie(cca 2-3 mm). Bryndzu(2/3), uvarené a postrúhané zemiaky alebo "popučené"(1/3) zmiešame s pridaním posekaného kôpru. Ak máme málo bryndze, kľudne môžeme dať pomer 1:1. Niekto varí pirohy plnené len zemiakmi. Cesto pokrájame na štvorce, pokladieme kôpky bryndze, zlepíme na trojuholníčky. Cesto sa dobre lepí tým, že v ňom nie je vajce. Má plastelínovú konzistenciu. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme a necháme odtiecť. Premiešame s upraženým maslom. Toho dáme také množstvo, aby pirohy boli riadne omastené. Môžeme poliať aj upraženou slaninkou pokrájanou na kocky, cibuľkou. Vtedy dáme masla menej. Podávame s kyslým mliekom.
Dobrú chuť.
Naposledy upravil Marína : 02.02.07 at 13:27