82

Stavebné povolenie - rady, skúsenosti

CIMOM CIMOM

CIMOM je offline (nepripojený) CIMOM

pracujem v stavebnej agende
Ako na stavebnom úrade ? a pod.
Skúsim, ale len do časovej a vedomostnej možnosti.

CIMOM

PS : ak bude otázka, tak prosím formulovať čo najpresnejšie.
Usporiadat
lounge lounge

lounge je offline (nepripojený) lounge

Pochváliť
Ahojte,

Potrebujem radu, momentalne sa mi vybavuje projekt.
Ktory bude hotovy koncom septembra potom chceme hned zacat vybavovat stavebne povolenie ale este pred tym ako ho zacneme vybavovat chceme postavit zakladovu dosku. Neviete mi povedat ci s tym je problem ?

Dakujem
0 0
CIMOM CIMOM

Pochváliť
2Matus Pozri príspevok
Dobry den, potrebujem pomoc a poradit.
Dna 11.3.2010 som si podal ziadost o odstranenie stavby rodinneho domu, dna 8.4.2010 sa uskutocnilo konanie o odstranenie stavby na danom mieste stavby a nasledne som 13.4.2010 obdrzal rozhodnutie o povoleni odstranenia stavby rodinneho domu.
Dna 28.7.2010 som podal ziadost o stavebne povolenie,11.8.2010 mi prerusili stavebne konanie na zaklade doplnenia mien a adries pravnych nastupcov po zomrelej ucastnicke konania, uviedli vsak zle meno a to zijucej osemdesiatrocnej susedky. Dna 18.8.2010 som ustne informoval starostu obce o pochybeni spolu s udajne nezijucou susedkou, ze prislo k zamene s jej svagrinou, ktora zomrela vo februari tohto roku, ta vsak nebyvala na danej adrese, nakolko posobila ako reholna sestra. Zijuca suseda dalej informovala starostu, ze neboha svagrina zanechala zavet a ze dedicstvo este neprebehlo a nevie, kto moze byt jej dedicom. Dnes som obdrzal opravu rozhodnutia, v ktorej pozaduju mena a adresy pravnych nastupcov po zomrelej ucastnicke, teraz je meno uvedene spravne.
Neboha bola uvedena ako ucastnicka oboch konani.
Ake mena mam uviest ako doplnujuce, kedze ani rodina sama nevie, komu bude pridelene dedicstvo? Ako mam dalej postupovat, aby som konecne dostal stavebne povolenie? Dakujem velmi pekne za odpoved.

Ak sa jedná o susedov, teda nie o vlastníka stavebného pozemku, tak stavebný úrad postupuje doručovaním verejnou vyhláškou.
Jednoznačne musí aplikovať § 61 ods. 4 stavebného zákona (50/1976) v spojení s § 26 ods. 1 správneho poriadku (71/1967) a v spojení s § 140 stavebného zákona.

Iné by bolo, ak by zomrel jeden z vlastníkov stavebného pozemku, tam sa musí počkať do ukončenia dedičského konania.

CIMOM
1 0
CIMOM CIMOM

Pochváliť
lounge Pozri príspevok
Ahojte,

Potrebujem radu, momentalne sa mi vybavuje projekt.
Ktory bude hotovy koncom septembra potom chceme hned zacat vybavovat stavebne povolenie ale este pred tym ako ho zacneme vybavovat chceme postavit zakladovu dosku. Neviete mi povedat ci s tym je problem ?

Dakujem

Nexistuje zákonný postup na takéto riešenie.

CIMOM
0 0
2Matus 2Matus

2Matus je offline (nepripojený) 2Matus

Pochváliť
Dakujem za pomoc, vdaka CIMOM
0 0
lounge lounge

lounge je offline (nepripojený) lounge

Pochváliť
CIMOM Pozri príspevok
Nexistuje zákonný postup na takéto riešenie.

CIMOM

Dakujem za odpoved CIMOM, nevies mi povedat aky z toho moze vzniknut problem ? Dovod preco to chceme realizovat bez povolenia je z dovodu stihnutia zakladovej dosky pred zimou. Takisto som cital ze zaklady sa mozu bez stavebneho povolenie. Neviem teda co je spravne.

Dakujem
0 0
CIMOM CIMOM

Pochváliť
lounge Pozri príspevok
Dakujem za odpoved CIMOM, nevies mi povedat aky z toho moze vzniknut problem ? Dovod preco to chceme realizovat bez povolenia je z dovodu stihnutia zakladovej dosky pred zimou. Takisto som cital ze zaklady sa mozu bez stavebneho povolenie. Neviem teda co je spravne.

Dakujem
To, že sa základy môžu realizovať bez stavebného povolenia nie je pravda, takže neviem kde to bolo napísané.

Môže nstať, že stavebný úrad uloží pokutu za priestupok podľa § 105 SZ.

Taktiež môže nastať situácia, že stavebný úrad konanie o povolení stavby zastaví - § 60 ods. 2 písm. f/ SZ (prepadne aj správny poplatok) a následne začne konať podľa § 88a SZ (pričom sa platí dvojnásobok správneho poplatku).

CIMOM
2 0
lienocka001 lienocka001

lienocka001 je offline (nepripojený) lienocka001

Pochváliť
my sme riesili situaciu keby jeden so spoluvlastnikov susedneho pozemku zrusil trvaly pobyt na SVK a nebol dohladatelny v zahranici tak proste stavebny urad ustanovil opatrovnika /neviem si je to spravny vyraz/ a preberal doklady on /pani na urade/ o tomto bola vyvesena taka verejna ohlaska... ale k veci.. nam najprv pani na stavebnom nevedela ze co natahovala to cele.. nech my zistujeme kde ten dotycny zije... atd.. ale zavoli sme na krajsky stavebny urad vysvetlili situaciu a dohodli sa s nimi ze oni budu instruovat stavebny urad... a tak aj bolo...
0 0
peto1962 peto1962

peto1962 je offline (nepripojený) peto1962

Pochváliť
Zdravím ak to bude možné potreboval by som radu.
U starých rodičov planujeme meniť strechu na hospodarskej budove.Podorysny rozmer budovy je 9x3m.Podla zakona som vyrozumel že vymenu strechy stači len ohlasiť.Lenže pri výmene strechy ju planujeme do jednej strany predlžiť asi tak o 6m.Cim by sa vytvoril pristresok ktory bude stat na ocelových rúrach, ktore budu na koncoch priskrutkovane o betonove patky v zemi.
S tým že prístrešok nebude opláštený len z jednej strany bude stena spominanej budovy.
Treba na takyto ukon stavebne povolenie?
0 0
CIMOM CIMOM

Pochváliť
peto1962 Pozri príspevok
Zdravím ak to bude možné potreboval by som radu.
U starých rodičov planujeme meniť strechu na hospodarskej budove.Podorysny rozmer budovy je 9x3m.Podla zakona som vyrozumel že vymenu strechy stači len ohlasiť.Lenže pri výmene strechy ju planujeme do jednej strany predlžiť asi tak o 6m.Cim by sa vytvoril pristresok ktory bude stat na ocelových rúrach, ktore budu na koncoch priskrutkovane o betonove patky v zemi.
S tým že prístrešok nebude opláštený len z jednej strany bude stena spominanej budovy.
Treba na takyto ukon stavebne povolenie?

Nič netreba iba na výmenu strešnej krytiny (§ 139b ods. 15 SZ).

Ak sa zasahuje do nosnej konštrukcie strechy (napr. aj krokvy), tak sa jedná o práce na stavebné povolenie.

CIMOM
0 0
bebik7 bebik7

bebik7 je offline (nepripojený) bebik7

Pochváliť
Dobrý večer, rozmýšľame o kúpe pozemku, naprieč ktorým vedie ochranná hranica lesa 30 m (zmena proti štandardným 50 m bola schválená výnimkou v územnom pláne obce). Dom by sme zrejme zvládli postaviť v prednej časti pozemku , chcela som sa ale opýtať, či budeme potrebovať povolenie na stavbu prístrešku pre autá, bazénu, prípadne altánku alebo iné menšie úpravy na pozemku za touto hranicou. Ďakujem.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať