0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Výborný recept na jablkový koláč

elena11

elena11 je offline (nepripojený) elena11

elena11
Jablkový koláč s orechami

1 HERA; 18dkg práškového cukru; ½ prášku do pečiva; 4 žĺtky; 45dkg polohrubej múky;
Všetko spolu vymiesiť. Oddelíme 1/3 a dáme do mrazničky. Zbytok cesta rozgúľame a dáme na vymastený plech.

Plnka: 6 väčších jabĺk; škoricový cukor; 10dkg posekaných orechov; hrozienka; 4 bielka; 12dkg cukru; 1 vanilkový cukor;
Postrúhané jablká vytlačíme zo šťavy a rozložíme na cesto. Posypeme škoricovým cukrom, posekanými orechami a hrozienkami. Zo štyroch bielkov, 1 vanilkového cukru a 12dkg cukru ušľaháme tuhý sneh. Sneh rozotrieme na koláč a na vrch postrúhame cesto z mrazničky.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    už ten recept aj v nedeľu skúsim,deti majú radi jablkové.Pekne ďakujem za nápad,nemusím rozmýšľať.
    Pochváliť
    Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac Zita5
    Je fakt dobrý .Ja ho robievam .
    Koláč je výborný piekla som ho v nedeľu ale druhý krát budem sneh šlahať bez cukru lebo potom je koláč veľmi sladký.
    Správne to má byť: 18 dkg praškového cukru, 1/2 prášku do pečiva,4žltky, 45 dkg polohrubej múky. Všetko vymiesiť, rozdeliť na 3 časti. Jednú časť dať do mrazničký- tu potom postruháme na vrch koláča a dáme piecť. Pečieme pri 180 stup. asi 20 min.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať