0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

ribizlový sirup

juho11

juho11 je offline (nepripojený) juho11

juho11
Kto mi poradí dobrý recept na výrobu ribezlového sirupu???

Ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pochváliť uctovnicka na dochodku durisovad
    Ja som sa pred casom tiez pytala na recept na sirup z ribezli, ktory by po case nezrosolovatel a tiez mi nikto nevedel poradit. Cakala som, ze teraz sa niekto ozve, kto ma dobru radu, ked uz ribezle dozrievaju.
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    obraté ríbezle odvážiť, potom odšťaviť a odmerať na litre.
    Na 1l šťavy dať 1l.vody.
    Na 1kg ríbezlí dať do šťavy 0,70kg cukru a asi 2 dkg kyseliny citronovej. Nechať 24 hod. stáť za občasného miešania, aby sa cukor roztopil.
    Potom zohriať na 80stupňov a dať do fliaš zasterilizovať, tak sa nepokazí.
    Pôvodný recept bol len zohriať na 80 stupňov a dať do fliaš, ale ja som nemala dôveru, tak som sterilizovala.
    Pochváliť uctovnicka na dochodku durisovad
    A zostane ten sirup tekuty aj po nejakom case, napriklad po pol roku? Ja robim podobne, len s tym rozdielom, ze ho nesterilizujem. Nepokazil sa mi nikdy, ale zhustol.
    možno tým, že ho zasterilizujem sa nejak nemení...v najhoršom, keď nedám číru šťavu, ale aj trochu s gruntom, tak je naspodku usadenina.
    Musíš vyskúšať.
    emily
    obraté ríbezle odvážiť, potom odšťaviť a odmerať na litre.
    .............
    Veru, dobra rada nad zlato. Aj mne sa tento rok volajako ribezlikov "ukotilo" tak asi ten sirupkovy receptik aj vyuzijem

dakujem :OP
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať