Možno nepridám nič nové, lebo pri začítaní sa tejto témy, ktorú niekto vytiahol dopredu (ani som o nej nevedela) samozrejme na niektorej strane som naďabila na MENTOS tému a pokračovala som so smiechom v nej tak mi potom nejak uniklo kde som skončila. Takže moja rada odskúšaná: Rezne, karfiol, huby, žampiony a iné veci na vyprážanie (hlavne tie menšie), obaľujem v igelit. alebo mikroten. vreckách. Múku aj struhánku dám do vreciek namiesto do misiek. Potrasiem vo vrecku potravinu, ktorú chcem vyprážať a mám ju obalenú. Keď robím napr. karfiol, mierne povarený vo vode takto poobaľujem, poukladám na pomastený plech , poprskám olejom a dám robiť do rúry .
Potom už iba raz pootáčam , dopečiem. Nie je to také mastné a hlavne nestojím pri panvici . To isté urobím aj keď je nás viac a chcem vypražiť viac porcií kurčaťa, tak ho obalené poukladám na pomastený plech a tiež poprskám olejom a pečiem (teda vyprážam)
A ešte jednu radu pre tých, čo neradi krájajú surovú cibuľu. Vždy mám niekoľko ošúpaných a rozpolených cibúľ v sáčku v mrazničke v rezerve. Ešte nerozmrazené, alebo len jemne rozmrazené (nie celkom) krájam . Dá sa veľmi dobre a aj na veľmi najemno nakrájať bez toho aby ste si poplakali. Možno aj nastrúhať.