Zavrieť

Porady

LEČO-recepty

ahojte,nemate nejake recepty s pouzitim leca,ale okrem klasickeho s vajcom,lebo tak nam nechuti....dakujem
Usporiadat
zsazsula zsazsula

zsazsula je offline (nepripojený) zsazsula

Ahojte a čo tak vyskúšať toto????? pripravíme si klasické lečo a na záver pridame smotanu na šľahanie necháme trošku zohriať nie prevriať a môžme papkať je to perfektné .
0 0
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

Ahojte, môj recept leča je takýto:
3 kg paradajok
2 kg papriky / môžu byť farebné /
1,5 kg cibule
2,5 dcl oleja
2,5 dcl vody
1 dcl octu
20 dkg cukru
Soľ podľa chuti / asi 5 dkg /
Všetko spolu zmiešať a variť pokiaľ paprika nezmäkne. Dať do pohárov a sterilizovať. Je veľmi chutný, jednoduchý a hlavne rýchly.
Iný:
Do pohárov dať papriku, paradajky soľ a opakovať. To všetko surové. Uzavrieť poháre a sterilizovať. To je hlavne pod mäso.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

sterilizácia musí vždy prejsť cez 90 o C inak sa spóry môžu aktivovať (ale nemusia)
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Lečo už dávno robím nasledovne:
očistenú papriku nakrájam na pásiky, posolím a nechám stáť cca 2 - 3 hodiny, pokrájam paradajky, posolím a nechám stáť cca 0,5 hodiny, potom do suchých fliaš striedam vrstvu papriky a paradajok, poháre zavrem a v rúre pri 100 stupňoch sterlizujem cca 30 minút. Lečo nie je rozvarené a chutí ako čerstvé.
Sterlizovanie v rúre: poháre dám do hlbšieho plechu, do plechu nalejem vodu skoro po okraj, zapnem vrchný a spodný ohrev a po nahriatí rúry (vypnutí svetielka) odčítam čas sterlizácie.
Naposledy upravil Deganova : 27.08.09 at 06:02
0 0
gypsynka gypsynka

gypsynka je offline (nepripojený) gypsynka

mám rada spoločnosť, ale som rada aj sama so sebou, milujem svoju rodinu ...viac
Úplne jednoduchý recept z leča: uvaríme cestoviny, najlepšie kolienka, zalejeme uvareným lečom a posypeme nastrúhaným syrom. Mňam.
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

Deganova Pozri príspevok
Lečo už dávno robím nasledovne:
očistenú papriku nakrájam na pásiky, posolím a nechám stáť cca 2 - 3 hodiny, pokrájam paradajky, posolím a nechém stáť cca 0,5 hodiny, potom do suchých fliaš striedam vrstvu pariky a paradajok, poháre zavrem a v rúre pri 100 stupňoch sterlizujem cca 30 minút. Lečo nie je rozvarené a chutí ako čerstvé.
Sterlizovanie v rúre: poháre dám do hlbšieho plechu, do plechu nalejem vodu skoro po okraj, zapnem vrchný a spodný ohrev a po nahriati rúry (vypnutí svetielka) odčítam čas sterlizácie.
Ahoj, chcem vyskúšať Tvoj recept na lečo, elektrickú rúru nastavím na 100 stupňov, vrchný a spodný ohrev, správne to chápem? Ďakujem.
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Áno pochopil si to dobre.
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Áno pochopil si ma veľmi dobre, ak chceš mať istotu pozri do rúry či sa na dne pohárov tvoria bublinky a po skončení sterlizácie nechaj v rúre vychladnúť, prípadne ak toho robíš viac prvú várku zabaľ ešte do deky. Na jeden plech vôjde 12 á 7 dcl pohárov, a 3 dcl podľa typu cca 20 ks.
0 0
rozum rozum

rozum je offline (nepripojený) rozum

Ako ľahko a rýchlo olúpať paradajky do leča?ĎAKUJEM.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Som majitel zbrani, nechovám žiadneho psa a jazdim na MPV. Mám aj vlastný pohľad a názor na danú problematiku .Som vyvrhel spolocnosti?! ...viac
rozum Pozri príspevok
Ako ľahko a rýchlo olúpať paradajky do leča?ĎAKUJEM.
...paradajky sa budú dobre lúpať , keď ich narežeš do kríža, ponoríš na pol minúty do horúcej a vzápätí do ľadovej vody....
2 0
rozum rozum

rozum je offline (nepripojený) rozum

buchač Pozri príspevok
...paradajky sa budú dobre lúpať , keď ich narežeš do kríža, ponoríš na pol minúty do horúcej a vzápätí do ľadovej vody....
Ďakujem pekne za radu .
0 0
Tinika Tinika

Tinika je offline (nepripojený) Tinika

Ja som sa od kamosky naučila lečo vyuzit aj takto: vrtule uvarim, uprazim si klobasku, lečo zohrejem a zmiešam to pridam kečup a papam
0 0
Eva Nejm Eva Nejm

Eva Nejm je offline (nepripojený) Eva Nejm

Ja vam mozem dat recept, kde idu suroviny ako na leco, plus ina zelenina recept je zo Syrie, vola sa kavadz (makke z)

1 baklazan osupeme, nakrajame na kocky asi 1,5 cm
1 cukinu osupat, pokrajat na mensie kocky asi 1 cm
asi 3 paradajky pokrajat na kocky
2-3 papriky pokrajat na kocky
1 velka cibula prekrojit napoly a potom na mesiaciky
asi 3 stredne zemiaky na 1 cm kocky
maso my pouzivame iba hovadzie ale nevidim preci by nemohlo byt bravcove - je maksie, bude sa dusit spolu zo zeleninou. Maso krajam na velmi malinke kusky asi ako nechet, vegetariani sa mozu obist bez masa.
Vsetko sa da na plech, premiesa, posoli, pokoreni, utapka a trochu popolieva olejom.
Moj plech - byvam v Kanade, ma rozmery 22x32 cm, cize je uplne plny, vacsi plech, ktory som si doniesla som neskusala, ako to vyjde. Plech sa natesno prikryje alobalom, da sa do rury a necha sa tam na 180 stupnov, no asi hodinu, zelenina pusti vela vody. Potom sa odokryje a necha sa trosicka zapiect a odparit prebytocnu vodu.
Takto sa aspon naucite pouzivat baklazan. Je to velmi chutne jedlo. Ak su otazky - prosim
2 0
wesna wesna

wesna je offline (nepripojený) wesna

V lete je na lečo skvelá cuketa spolu s ďalšou sezónnou zeleninou. v leču zbožňujem opraženú slaninku, alebo párok. Doma robievame zavarane leco s fazulou a parkom, je to skvely rychly obed alebo vecera!!!
0 0
Marta V Marta V

Marta V je offline (nepripojený) Marta V

Ja robím lečo podľa priloženého receptu. Máme ho najradšej.
1 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu