Zavrieť

Porady

Karamelovy veternik

ksichtoska

ksichtoska je offline (nepripojený) ksichtoska

ksichtoska
Kto vie dobry recept na karamelovy veternik. Aj na karamelovu polevu navrch. Diki
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    zuzkahris

    zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

    zuzkahris

    Pridávam recept na môj odskúšaný recept na veterníky, nemá chybu, už som ho robila nespočetne veľakrát a väčšinou nemá čas ani vychladnúť , iank polevu ja robím čokoládovú.
    atmos

    atmos je offline (nepripojený) atmos

    atmos
    Tieto veterníky sú klasické z cukrární
    Cesto je na 25 ks
    25 dkg hladkej múky, 1 dcl oleja, 3dcl vody, štipka soli, 6-7 vajec podľa veľkosti
    Príprava voda, olej ,sol zovrieť pridať múku a variť pokiaľ sa nevytvorí hmota, ktorá sa odlepuje od strán hrnca.necháme vychladnúť a postupne pridávame celé vajcia. Doporučujem robiť šlahačom.Hmota je zo začiatku akoby zrazená , ale treba to dobre vymiešať .po vymiešaní je hmota hladká ťahavá .Cukrárskym vrecúškom vytvarujeme na vymastený plech kolieska ,celé vyplnené /akoby slimáčiky. /Velkosť je na tebe. Pečieme na 180 stupňov do zlatista. po vychladnutí rozkrájame a plníme .
    Šľahačka 25dkg cukru upálime na karamel pridáme prevarenú ešte horúcu šľahačkovú smotanu /2kusy/. teplota musí byť rovnaká ,inak sa to nepodarí. smotanu prilievať veľmi pomaly za stáleho miešania. Rozvariť a do druhého dňa nechať v chlade.Na druhý deň vyšlahať zo stužovačom na hustú masu a plniť Vanilková šľahačka . Uvaríme klasicky zlatý klas podla návodu necháme vychladnúť . vyšľaháme 2 šlahačkové smotany zo stužovačom a primiešame pudinkg postupne .a už len naplniť .povrch sa polieva Fondánom. Dostať kúpiť ako polotovar .Iba sa zohreje do požadovanej hustoty s pridaním malého množstva vody . A hotovo
    .
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Porada je založená na aktívnej spolupráci členov. Aktívnym zapájaním sa naučíte viac ako keď informácie prijímate len pasívne. Spolu vieme viac!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.