0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Problém Excel vs. Outlook

JanaSys

JanaSys je offline (nepripojený) JanaSys

JanaSys
Ahojte, súbor z Excelu sa normálne dá odoslať ako príloha pošty priamo z Excelu (odoslať ako prílohu). Jednému známenu to normálne išlo, až kým z W98 nepreinštaloval W 2000. Zrazu mu túto možnosť neponúka. V čom to môže byť?

Keď som sa ho spýtala na verziu Outlooku, tak mi bol schopný len uviesť toto: Microsoft Internet Explorer s aktualizací Service Pack 1 a aplikaci Outlook(TM) Express (srpen 2002).
Vďaka vopred za ochotu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Normálne skúšal postup Subor -> Novy -> Postova správa -> Vložiť -> Subor ako priloha a nič?

Pri písani novej správy tam nemá ani tú klasickú ikonku spinky?
    Pochváliť
    Hlinkovx

Hlinkovx je offline (nepripojený) Hlinkovx

ta som to ja :-) Hlinkovx
    nech ide do v Outlooku - ak mu nejdu prílohy všetky otvárať
    Nástoje, MOžnosti , Zabezpečenie a tam je
    aj možnosť Zakázať otváranie a ukladanie príloh, ktoré by mohli obsahovať vírus

tak nech si to odčiarkne... a prílohy mu budú chodiť...
    Pochváliť
    Hlinkovx

Hlinkovx je offline (nepripojený) Hlinkovx

ta som to ja :-) Hlinkovx
    alebo keď je priamo v Exceli...nech si otvorí revíziu...
    a tam má ikonku - Odoslať príjemcovi ako prílohu... - funguje to bez problémov
    Vďaka všetkým. Práveže teraz musí ísť do Outlooku, dať novú správu a vložiť xls súbor ako prílohu a odoslať. Predtým mohol správu poslať priamo z Excelu. Spôsob cez Outlook ho zdržuje. Medzitým sa mi ale podarilo zistiť toto (citujem z iného zdroja), možno to bude potrebovať niekto ďalší :

"Je to tak ...... v Office 2000 je tahle chyba. (předpokládám, že takle možnost tam chybí jak ve Wordu tak i Excelu). Opravit se to dalo následovně. Na PC se jako mailový klient nainstaloval MS Exchange client (ikona "Doručená pošta"), ten do ofisů tu položku přidá a následně se přiinstaluje MS Outlook a nastaví se jako výchozí klient pošty. Touhle habaďůrou tam tu položku menu dostaneš.
    I když ....... připouštím, že to může jít i jinak, ale prvotní je chyba v Office 2000. "

"Opravdu nevim kde je prvotni pricina, ale odstranil jsem to stazenim a instalaci SP3 pro Office 2000 a dalsich."

"Podívejte se ještě do Nástroje/Vlastní/záložka Příkazy/kategorie Soubor zda tu položky Příjemce pošty & spol. máte. Že by nesprávné volby při instalaci balíku?"

Zabudla som napísať, že teraz čakám na jeho odpoveď, či niečo z toho pomohlo.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať