ja robím takéto polievky skoro zo všetkého - junior nemôže vidieť, z čoho polievka je. ke´d vidí kúsky, tak neje. ale ke´d zmixujem, tak je v pohode
.
Takže rovnako ako z tekvice, alebo koreňovej zeleniny robim takúto polievku (orestovat na cibulke, (niekedy aj trochu slaniny, cesnaku, podusit, rozmixovať ) aj z brokolice, póru, keľu, ružičkovej kapusty, mrazeného hrášku .... ke´d mám dosť zeleniny, tak nezahusťujem. Ale keď chcem výdatnejšiu tak rozlámem do nej starší rožok, nechám rozvariť a mixujem tak. Niekedy do toho dám zavariť vajíčko, niekedy opražený rožok, krupicové halušky... Alebo keď je zeleniny len máličko, tak rozmixujem a potom v nej ešte varím zemiaky nakrajane na kocky...
Voľakedy som mala pocit, že do každej polievky musím dať všetku zeleninu a potom to bolo všetko rovnaké. Dnes už varím radšej jedno-dvojdruhové polievky, aby vynikla chuť iba jednej suroviny.
A ešte ma napadlo, k tekvicovým (hokaido, orieškovomaslova) pridávam špetku kurkumy, nemiem prečo, ale celkom sa mi to k tomu hodi. A keď mám chuť na niečo výraznejšie, tak aj trochu štipľavej papriky.