Dusená tekvica s paradajkami
Suroviny:
600 g tekvice, 4 paradajky, 100 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, mletá rasca, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, soľ.
Postup:
Olúpanú tekvicu zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kúsky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji. Pridáme tekvicu a opražíme. Osolíme, posypeme rascou, pridáme petržlenovú vňať, olúpané a nakrájané paradajky a podlejeme. Prikryjeme a dusíme. Počas dusenia nemiešame. Keď je tekvica polomäkká, zalejeme ju kyslou smotanou, posypeme mletou paprikou, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Udusíme domäkka.
Cuketová buchta
Suroviny:
1,5 hrnčeka cukru 1 hrnček oleja 2,5 hrnčeka polohrubej múky 2 hrnčeky nastrúhanej cukety 1 prášok do pečiva 1 vanilkový cukor 1 ČL škorice 2 PL kakaa ( kokos, oriešky, soľ)
Postup:
Všetky suroviny pomiešame, podľa potreby prilejeme mlieko. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Koláč po vychladnutí polejeme polevou. 80 g masla, 150 g cukru, 3 PL rumu, 3 PL kakaa rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Guláš z patizónov
použijem všetky suroviny ako na kotlíkový guláš namiesto mäsa dám však na kocky pokrájaný patizón.
Dobrú chuť