0

sršeň - prosím

Pohar Pohar

Pohar je offline (nepripojený) Pohar

Zdravím vás všetkých
včera som ani nezaspala
večer nam niečo tukalo do okna a ked som sa pozrela - skoro som odpadla
normálne na skle sa dobíjal dnu sršeň, alebo to bola veľká osa.
fakt neviem...
je mi z toho zle.....pretože t je už 2x čo sme mali pri okne tento hmyz
strašne sa toho bojím....vyzerá to hrozne, a bojím sa že nas pichne, zaútočí
postriekala som zvonka okno Biolitom a padol na zem - dala som ho do sáčka a do koša..... fakt som nevedela čo robiť.....
v poslednom sú nejaké agresívne.....
normálne sa bojím aj vonku ísť či na nás nesadne,alebo mi nevletí dnu...
a môže kľudne byť aj na koberci, stoličke...a ticho čakať
máte nejaké skúsenosti????
hocičo mi pomôže.
Usporiadat
server3 server3

server3 je offline (nepripojený) server3

Pochváliť
Sršen ma v skutocnosti niekolko nasobne menej jedovaty toxin nez vcela.Ked ta ustipne srsen a vcela,vcela je jedovatejsia.okrem ineho srsen nieje agresivny druh hmyzu,ako napr osy.Srsen je pohodak,akuart vyzera strasidelne lebo je velky a ma vystraznu farbu.Vobec sa ich netreba bat.Ale neodporuca sa zit v ich blizkosti,cize vsetky hniezda v obidliach treba zlikvidovat.Ako srsnie,osie tak aj vcelie.Rozdiel je ze vcelie sa zvyknu radsej premiestnit,ak je roj uz velky.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Som dilino , ktorý si robí občas z každého prdel ...viac
Pochváliť

Maďarsko - slovenský preklad ...

1. Včela -
    • sere med
  2. Osa -
    • nemseremed
  3. Čmeliak -
    • nemseremed turbo
  4. Sršeň -
    • nemseremed turbo agresor
0 0
0123misa 0123misa

0123misa je offline (nepripojený) 0123misa

Pochváliť
ahoj, no moja skusenost zo srsnami je taka ze raz ked som brigadovala pri stanku, predavala som melony, tak jeden z casu na cas dosiel,,,nakolko melony su sladke, asi ho ku mne lakalo,, ja mam panicky strach zo srsnov, pretoze to nikto nevie ci je alebo nieje alergicky na ne, a vraj ak aj nie tak bodnutie boli, a on ta moze dobodat celu, inak osy,, trych tam bolo aj cez 50 tie som pucila a za cele jedno leto a druhy rok tiez ma ani jedna neustipla,,,a to som sa aj obhanala,,,no ale spet k srsnovi,, a raz oblietaval stanok niekolko krat,, ja som trpla pod slnecnikom v stolicke, a pre kazdy pripad drzala mobil ( 112) az kruzil iba okolo mna a ja som bezala prec, potom spet k stanku a potom zas prec,,,,,a on stale zamnou,,, uz som mala slzy na krajicku,,,,inak som bola od civilizacie teda nejakej dediny asi 1 km....no a nakoniec som ho uz nepocula,,,a tu pozrem na ruku a on mi sedel na ruke,,, tak som ho zhodila a bezala prec ,,,nie daleko,,, chvalabohu dal pokoj,,,,ale odvtedy som tam skoro vobec nechcela ist,,,
0 0
Laco-monter Laco-monter

Laco-monter je offline (nepripojený) Laco-monter

Pochváliť
0123misa Pozri príspevok
ahoj, no moja skusenost zo srsnami je taka ze raz ked som brigadovala pri stanku, predavala som melony, tak jeden z casu na cas dosiel,,,nakolko melony su sladke, asi ho ku mne lakalo,, ja mam panicky strach zo srsnov, pretoze to nikto nevie ci je alebo nieje alergicky na ne, a vraj ak aj nie tak bodnutie boli, a on ta moze dobodat celu, inak osy,, trych tam bolo aj cez 50 tie som pucila a za cele jedno leto a druhy rok tiez ma ani jedna neustipla,,,a to som sa aj obhanala,,,no ale spet k srsnovi,, a raz oblietaval stanok niekolko krat,, ja som trpla pod slnecnikom v stolicke, a pre kazdy pripad drzala mobil ( 112) az kruzil iba okolo mna a ja som bezala prec, potom spet k stanku a potom zas prec,,,,,a on stale zamnou,,, uz som mala slzy na krajicku,,,,inak som bola od civilizacie teda nejakej dediny asi 1 km....no a nakoniec som ho uz nepocula,,,a tu pozrem na ruku a on mi sedel na ruke,,, tak som ho zhodila a bezala prec ,,,nie daleko,,, chvalabohu dal pokoj,,,,ale odvtedy som tam skoro vobec nechcela ist,,,

Vecej nepíš takýmto štýlom, bo si ľudia pomyslia, že nemáš ani 15 rokov .
0 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Pochváliť
Pohar Pozri príspevok
neohanaj
a čo robit ked sadne?
čakat kym odletí?
ved to sú muky
Mne keď vletí dnu niečo, čo tam nechcem, a sadne si, priklopím to pohárom, podsuniem papier, odnesiem k oknu a vypustím to von. Mali sme doma už aj sršne, chrústy, modlivku, bzdochy, motýle...
1 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať