Sledovať
sršeň - prosím
Zdravím vás všetkých
včera som ani nezaspala
večer nam niečo tukalo do okna a ked som sa pozrela - skoro som odpadla
normálne na skle sa dobíjal dnu sršeň, alebo to bola veľká osa.
fakt neviem...
je mi z toho zle.....pretože t je už 2x čo sme mali pri okne tento hmyz
strašne sa toho bojím....vyzerá to hrozne, a bojím sa že nas pichne, zaútočí
postriekala som zvonka okno Biolitom a padol na zem - dala som ho do sáčka a do koša..... fakt som nevedela čo robiť.....
v poslednom sú nejaké agresívne.....
normálne sa bojím aj vonku ísť či na nás nesadne,alebo mi nevletí dnu...
a môže kľudne byť aj na koberci, stoličke...a ticho čakať
máte nejaké skúsenosti????
hocičo mi pomôže.
včera som ani nezaspala
večer nam niečo tukalo do okna a ked som sa pozrela - skoro som odpadla
normálne na skle sa dobíjal dnu sršeň, alebo to bola veľká osa.
fakt neviem...
je mi z toho zle.....pretože t je už 2x čo sme mali pri okne tento hmyz
strašne sa toho bojím....vyzerá to hrozne, a bojím sa že nas pichne, zaútočí
postriekala som zvonka okno Biolitom a padol na zem - dala som ho do sáčka a do koša..... fakt som nevedela čo robiť.....
v poslednom sú nejaké agresívne.....
normálne sa bojím aj vonku ísť či na nás nesadne,alebo mi nevletí dnu...
a môže kľudne byť aj na koberci, stoličke...a ticho čakať
máte nejaké skúsenosti????
hocičo mi pomôže.
Sršen ma v skutocnosti niekolko nasobne menej jedovaty toxin nez vcela.Ked ta ustipne srsen a vcela,vcela je jedovatejsia.okrem ineho srsen nieje agresivny druh hmyzu,ako napr osy.Srsen je pohodak,akuart vyzera strasidelne lebo je velky a ma vystraznu farbu.Vobec sa ich netreba bat.Ale neodporuca sa zit v ich blizkosti,cize vsetky hniezda v obidliach treba zlikvidovat.Ako srsnie,osie tak aj vcelie.Rozdiel je ze vcelie sa zvyknu radsej premiestnit,ak je roj uz velky.
ahoj, no moja skusenost zo srsnami je taka ze raz ked som brigadovala pri stanku, predavala som melony, tak jeden z casu na cas dosiel,,,nakolko melony su sladke, asi ho ku mne lakalo,, ja mam panicky strach zo srsnov, pretoze to nikto nevie ci je alebo nieje alergicky na ne, a vraj ak aj nie tak bodnutie boli, a on ta moze dobodat celu, inak osy,, trych tam bolo aj cez 50 tie som pucila a za cele jedno leto a druhy rok tiez ma ani jedna neustipla,,,a to som sa aj obhanala,,,no ale spet k srsnovi,, a raz oblietaval stanok niekolko krat,, ja som trpla pod slnecnikom v stolicke, a pre kazdy pripad drzala mobil ( 112)
az kruzil iba okolo mna a ja som bezala prec, potom spet k stanku a potom zas prec,,,,,a on stale zamnou,,, uz som mala slzy na krajicku,,,,inak som bola od civilizacie teda nejakej dediny asi 1 km....no a nakoniec som ho uz nepocula,,,a tu pozrem na ruku a on mi sedel na ruke,,, tak som ho zhodila a bezala prec ,,,nie daleko,,, chvalabohu dal pokoj,,,,ale odvtedy som tam skoro vobec nechcela ist,,,
az kruzil iba okolo mna a ja som bezala prec, potom spet k stanku a potom zas prec,,,,,a on stale zamnou,,, uz som mala slzy na krajicku,,,,inak som bola od civilizacie teda nejakej dediny asi 1 km....no a nakoniec som ho uz nepocula,,,a tu pozrem na ruku a on mi sedel na ruke,,, tak som ho zhodila a bezala prec ,,,nie daleko,,, chvalabohu dal pokoj,,,,ale odvtedy som tam skoro vobec nechcela ist,,,
ahoj, no moja skusenost zo srsnami je taka ze raz ked som brigadovala pri stanku, predavala som melony, tak jeden z casu na cas dosiel,,,nakolko melony su sladke, asi ho ku mne lakalo,, ja mam panicky strach zo srsnov, pretoze to nikto nevie ci je alebo nieje alergicky na ne, a vraj ak aj nie tak bodnutie boli, a on ta moze dobodat celu, inak osy,, trych tam bolo aj cez 50 tie som pucila a za cele jedno leto a druhy rok tiez ma ani jedna neustipla,,,a to som sa aj obhanala,,,no ale spet k srsnovi,, a raz oblietaval stanok niekolko krat,, ja som trpla pod slnecnikom v stolicke, a pre kazdy pripad drzala mobil ( 112)
az kruzil iba okolo mna a ja som bezala prec, potom spet k stanku a potom zas prec,,,,,a on stale zamnou,,, uz som mala slzy na krajicku,,,,inak som bola od civilizacie teda nejakej dediny asi 1 km....no a nakoniec som ho uz nepocula,,,a tu pozrem na ruku a on mi sedel na ruke,,, tak som ho zhodila a bezala prec ,,,nie daleko,,, chvalabohu dal pokoj,,,,ale odvtedy som tam skoro vobec nechcela ist,,,Vecej nepíš takýmto štýlom, bo si ľudia pomyslia, že nemáš ani 15 rokov .
Mne keď vletí dnu niečo, čo tam nechcem, a sadne si, priklopím to pohárom, podsuniem papier, odnesiem k oknu a vypustím to von. Mali sme doma už aj sršne, chrústy, modlivku, bzdochy, motýle...