Sledovať
ako dostať potkana?
Ešte v jari sme vymurovali za kotercami vonkajšie búdky. Sú murované. Majú betonový základ. Majú ešte vnútorné steny a vyberateľnú vnútornú priečku. podlaha je drevená. Pre lepšiu izoláciu sme použili polystyrén. Zistili sme, že sa do týchto medzipriestorov (múr-vn.stena) dostali potkany. Narátal som ich tam aj zo 10. No neviem ako by som ich mohol dostať von. Ak by som dal otravu a uzavrel by som to, najskôr by tam asi smrdelo. A pre psov by to asi bola výzva ako sa k nim dostať. Otázka: ako ich dostať von bez toho aby som to pracne všetko zase rozoberal a bil ich hlava nehlava. ...... Máte niekto skúsenosti s týmto?????
V´daka
V´daka
Morské prasa samozrejme potkanov vôbec neodpudzuje. Je to len povera. Keď som bol na vojne bolo tam aj veľa potkanov okrem iných krýs. Mali sme tam jedného majora, ktorý sa potkanov bál a skúšal všetko a tak sme chovali na vojne aj morské prasiatko, pretože vraj odpudzuje potkanov a môžem vám na tejto skutočnosti garantovať, že potkanom bolo to morča úplne ukradnuté a veselo si žili ako aj predtým.
Jediné, čo na nich zaberalo bola otrava, ale aj to nie len tak niekde pohodená, to sa otrávil jeden dvaja ochutnávači a ostatný starý kápovia sa z toho poučili a otravu nekonzumovali. Tak sme museli ísť na to prefíkane. Kuchári nám museli navariť otrávenú stravu. Normálne jedlo, ale otrávené. Museli sme použiť otravu ktorá účinkovala až po dvoch dňoch, pretože inak by ochutnávači zdochli a ostatný by prežili. Takto sa potkanom zdalo, že je všetko v poriadku a nažrali sa tej otrávenej potravy za tie dva dni všetci. Toto sme potom poroznášali do všetkých smetiakov a tam kde sa zvyšky normálne dali pre potkanov nájsť. Takto sme napokon otrávili celú populáciu. Jedného dňa bolo všade plno zdochýňajúcich potkanov. Od vtedy ak aj nejaký zostal, tak ho nebolo ani vidieť no a ako to ďalej pokračovalo neviem pretože som šiel do civilu.
Jediné, čo na nich zaberalo bola otrava, ale aj to nie len tak niekde pohodená, to sa otrávil jeden dvaja ochutnávači a ostatný starý kápovia sa z toho poučili a otravu nekonzumovali. Tak sme museli ísť na to prefíkane. Kuchári nám museli navariť otrávenú stravu. Normálne jedlo, ale otrávené. Museli sme použiť otravu ktorá účinkovala až po dvoch dňoch, pretože inak by ochutnávači zdochli a ostatný by prežili. Takto sa potkanom zdalo, že je všetko v poriadku a nažrali sa tej otrávenej potravy za tie dva dni všetci. Toto sme potom poroznášali do všetkých smetiakov a tam kde sa zvyšky normálne dali pre potkanov nájsť. Takto sme napokon otrávili celú populáciu. Jedného dňa bolo všade plno zdochýňajúcich potkanov. Od vtedy ak aj nejaký zostal, tak ho nebolo ani vidieť no a ako to ďalej pokračovalo neviem pretože som šiel do civilu.
rotvik,
k tomu jedeniu, tak to u nás nie je potrebných ani pár sekúnd. Sú naučené dostať ráno aj večer polovičné dávky. k tomu kotercu a búdkam. Súhlasím s názorom, že mať podlahu vyššie. Pôvodne to tak malo byť a možno aj bude, ale riešili sme potrebu mať koterec ihneď, lebo sa fena harala, takže som to zmastil len tak aby bolo. A teraz to dorábam. V prvom kotci mám betónovú podlahu a prechod do búdky je cca 20 cm rozdiel. Ale podlaha je ozaj drevená a má tie dvojité steny. Tak to majú aj inde a osledčilo sa to už. Takže búdka nezaberá priestor v kotci a zároveň je priechodná na ďalší výbeh. Ale to ešte len príde. zatial sú tie dvierka uzatvorené na šúber.
To len reagujem na tvoje slová. Inak s bulterierom by som aj súhlasil, ale toho času máme NO a tie nejavia veľky záujem o tie potkany. Dal som im tam už pamlsky tie ružové a zmizlo to všetko behom 3 dní. Tak dúfam že ich smäd vyženie.....
k tomu jedeniu, tak to u nás nie je potrebných ani pár sekúnd. Sú naučené dostať ráno aj večer polovičné dávky. k tomu kotercu a búdkam. Súhlasím s názorom, že mať podlahu vyššie. Pôvodne to tak malo byť a možno aj bude, ale riešili sme potrebu mať koterec ihneď, lebo sa fena harala, takže som to zmastil len tak aby bolo. A teraz to dorábam. V prvom kotci mám betónovú podlahu a prechod do búdky je cca 20 cm rozdiel. Ale podlaha je ozaj drevená a má tie dvojité steny. Tak to majú aj inde a osledčilo sa to už. Takže búdka nezaberá priestor v kotci a zároveň je priechodná na ďalší výbeh. Ale to ešte len príde. zatial sú tie dvierka uzatvorené na šúber.
To len reagujem na tvoje slová. Inak s bulterierom by som aj súhlasil, ale toho času máme NO a tie nejavia veľky záujem o tie potkany. Dal som im tam už pamlsky tie ružové a zmizlo to všetko behom 3 dní. Tak dúfam že ich smäd vyženie.....
kúp v obchode otravu na potkany (červené šúlky) daj do nádoby prikri veľkým korytom, hrncom alebo čo máš, pridvihni tehlou aby potkan mohol vojsť, dosýpaj podľa potreby, všetko rob v rukaviciach aby potkan necítil pach, alebo urob z dosiek štvorcovú rúru dlhú asi meter, do stredu misu, rúru daj pri múr potkan chodí pri stene nie po voľnom priestore, po zjedení otravy potkan zostane oslabený a postupne zdochýna (otrava pôsobí na krvinky), nie je to pre zviera bolestivé, len chodí ioko opilec, niekedy ich stretneš aj na dvore a mžeš na ne stupiť, prestávajú byť plaché. v polovných knihách sú pasce na potkany, jednu takú drevenú sme mali a chytil sa do nej riadny kus pri prechode cez pascu bez návnady položenej pri stene, ale bol problém ho usmrtiť, lepšia je otrava, mnoho zdaru
audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
Pochváliť
a ako na myši?
dala som a povalu tiež tie červené šulky aj klasické pasce so syrom aj orechom, lebo zreteľne sme počuli ako škrabocú. Akoby boli v izolácii ISOVER na podbití...tak zreteľne to bolo počuť. Teraz už nepočujeme nič, boli teplejšie dni, možno preto.
Dcéra má z myší fóbiu a vôbec nevie spať......
Objednala som aj tie odpudzovače, aj ked väčšinou som čítala, že nie sú účinné. Je to aj psychologický moment kvôli dcére.....
Chcem jeden nechať v dome a jeden dať do pivnice.
Poradíte niečo iné? Teda okrem tej mačky.
dala som a povalu tiež tie červené šulky aj klasické pasce so syrom aj orechom, lebo zreteľne sme počuli ako škrabocú. Akoby boli v izolácii ISOVER na podbití...tak zreteľne to bolo počuť. Teraz už nepočujeme nič, boli teplejšie dni, možno preto.
Objednala som aj tie odpudzovače, aj ked väčšinou som čítala, že nie sú účinné. Je to aj psychologický moment kvôli dcére.....
najlepšie je lepidlo na doske a do stredu orech, tiež pripravovať v rukaviciach, lepšie ako mačka
Elektrické plašiče budú dobre účinkovať len v prázdnej pivnici, kde sa myši nemajú pod čo schovať, a kde sa ten signál (alebo čo s toho ide) môže dobre šíriť po miestnosti.
To je akurát škoda peňazí !!!! Dnešné hlodavce sú voči tomu imúnne. Osobne mám vyskúšané aj s potkanmi. V garáži mal hniezdo cca 30 cm pod bzučiakom a pokojne si tam vegetil !!!
a ako na myši?
Niekedy mám pocit, že v budúcom živote nechcem o účtovaní ani počuť... ...viac
Pochváliť
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.