dievča s láskou v srdci :)
Pochváliť
nie nie je.
Jazda na rotopede určite nie je prospešná pre poškodenú chrupavku. Viem o čom hovorím, tiež mám poškodené chrupavky a po jazde na bicykli som nemohla ani chodiť, ale to som ešte nevedela čo mi je :-)
Tiež nie je dobré robiť drepy, vlastne najlepšie je snažiť sa zaťažovať kolená čo najmenej.
Tiež nie je dobré robiť drepy, vlastne najlepšie je snažiť sa zaťažovať kolená čo najmenej.
presne ako predosli,aj ja som proti.ak mas poskodene lozko,znamena to ze ti tru kosti o seba,nemas dost klboveho mazu a pod.odborne sa k tomu neviem vyjadrit,pisem laicky.take cinnosti ako drepy,bicyklovanie,caste chodenie po schodoch-skratka,kde sa musia krcit kolena,vynechaj.prospeje ti viac plavanie,kde nedochadza k narazom chrupavky.
a ak nevies,tak na klbove väzivo je velmi dobra zelatina alebo huspenina.
neviem vsak v akom stadiu to mas,liecit ta musi lekar.my tu mozeme len neodborne poradit.
a ak nevies,tak na klbove väzivo je velmi dobra zelatina alebo huspenina.
neviem vsak v akom stadiu to mas,liecit ta musi lekar.my tu mozeme len neodborne poradit.

Dakujem vam všetkym za odpoved aj ked som z toho trochu zmeteny lebo doktor mi spominal ze by som mal vela byciklovať ze mi to ma prospiet na tu chrupavku tak teraz neviem co robit. No nic este raz vam dakujem za vase rady
Treba to vyskúšať. Kĺbom škodí nadmerné namáhanie ale aj nečinnosť. Ten kĺbový maz by sa mal vraj lepšie tvoriť pri pohybe, preto to odporúčanie od lekára. Keďže ťa koleno bolí, ten pohyb musí byť šetrný a pri tom bicyklovaní taký je.