1

Chrupavka

Dobry den,
ja mam poskodenú chrupavku a chcem sa vas spytat ci jazda na rotopede je pre chrupavku prospesna alebo nie ? ci jej nahodou neskodi ? Lebo nechcem aby sa mi to zhorsilo.
Dakujem za odpoved
Usporiadat
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

dievča s láskou v srdci :)
Pochváliť
nie nie je.
0 0
74eva 74eva

74eva je offline (nepripojený) 74eva

Pochváliť
Jazda na rotopede určite nie je prospešná pre poškodenú chrupavku. Viem o čom hovorím, tiež mám poškodené chrupavky a po jazde na bicykli som nemohla ani chodiť, ale to som ešte nevedela čo mi je :-)
Tiež nie je dobré robiť drepy, vlastne najlepšie je snažiť sa zaťažovať kolená čo najmenej.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pochváliť
presne ako predosli,aj ja som proti.ak mas poskodene lozko,znamena to ze ti tru kosti o seba,nemas dost klboveho mazu a pod.odborne sa k tomu neviem vyjadrit,pisem laicky.take cinnosti ako drepy,bicyklovanie,caste chodenie po schodoch-skratka,kde sa musia krcit kolena,vynechaj.prospeje ti viac plavanie,kde nedochadza k narazom chrupavky.
a ak nevies,tak na klbove väzivo je velmi dobra zelatina alebo huspenina.
neviem vsak v akom stadiu to mas,liecit ta musi lekar.my tu mozeme len neodborne poradit.
0 0
diabol4 diabol4

diabol4 je offline (nepripojený) diabol4

Pochváliť
Súhlasím s poškodenou chrupavkou nezaťažovať kĺby vôbec !!! Vlastná skúsenosť.
0 0
Vojtik Vojtik

Vojtik je offline (nepripojený) Vojtik

Pochváliť
Dakujem vam všetkym za odpoved aj ked som z toho trochu zmeteny lebo doktor mi spominal ze by som mal vela byciklovať ze mi to ma prospiet na tu chrupavku tak teraz neviem co robit. No nic este raz vam dakujem za vase rady
0 0
Vojtik Vojtik

Vojtik je offline (nepripojený) Vojtik

Pochváliť
ani ja neviem presne stadium nasli mi to len pred mesiacom a lekar mi na to predpisal piascledine 300 a spominal to byciklovanie ze je prospesne ale tiez sa mi to nezdalo tak preto som vam napisal
0 0
dudroš dudroš

dudroš je offline (nepripojený) dudroš

Pochváliť
tiez mam problem s chrupavkou.Vcera som bola na kontrole a doktor mi od zaciatku doporucuje tiez byciklovat.
0 0
susann2 susann2

susann2 je offline (nepripojený) susann2

Pochváliť
Vojtik Pozri príspevok
Dakujem vam všetkym za odpoved aj ked som z toho trochu zmeteny lebo doktor mi spominal ze by som mal vela byciklovať ze mi to ma prospiet na tu chrupavku tak teraz neviem co robit. No nic este raz vam dakujem za vase rady
Treba to vyskúšať. Kĺbom škodí nadmerné namáhanie ale aj nečinnosť. Ten kĺbový maz by sa mal vraj lepšie tvoriť pri pohybe, preto to odporúčanie od lekára. Keďže ťa koleno bolí, ten pohyb musí byť šetrný a pri tom bicyklovaní taký je.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pochváliť
tak ten doktor ma zaskocil,ale mozno nie si na tom az tak hrozne.hadam by ti lekar neodporucal nieco,co by ti ublizovalo.
pokial ta pri tom rotopedovani nic neboli,tak to skus,s mierou.ja by som asi dala na doktora.vie co robi.hoci nam laikom to pride divne.
0 0
Lenka*1 Lenka*1

Lenka*1 je offline (nepripojený) Lenka*1

Pochváliť
podla mna ho posluchni... ja som po operacii oboch kolien - pomliazdene chrupavky a lekar mi prizvukuje, ze bickyklovat alebo plavat treba kazdy den.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať