Sledovať
original pizza cesto
prosim vas,zhanam recept na original pizza cesto.nevedel by niekto poradit ?
nie je to originál, ale nám chutí:
4O dkg polohrubej múky, trošku prášku do pečiva / ozaj len trošku/ 3 dkg droždia, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja. Mlieko mierne zohrejem, pridám trošku cukru a dám doň droždie, chvílku nechám pokysnúť, zamiesim cesto a rozválkam na plech. Z cesta sú dve velké gulaté pizze, alebo jedna cez celý plech.
4O dkg polohrubej múky, trošku prášku do pečiva / ozaj len trošku/ 3 dkg droždia, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja. Mlieko mierne zohrejem, pridám trošku cukru a dám doň droždie, chvílku nechám pokysnúť, zamiesim cesto a rozválkam na plech. Z cesta sú dve velké gulaté pizze, alebo jedna cez celý plech.
Originál pizza cesto?
Existuje toľko originálov koľko je pizzérií. Ale ak chceš originál tak potom musíš mať aj pizza múku. Tá je trochu iná ako naše múky v obchodoch. Dostať ju kúpiť napr. v Metre alebo v Makre.
Existuje toľko originálov koľko je pizzérií. Ale ak chceš originál tak potom musíš mať aj pizza múku. Tá je trochu iná ako naše múky v obchodoch. Dostať ju kúpiť napr. v Metre alebo v Makre.
Chrumkavá pizza
tento recepis pochádza z originál pizzérie a je skutočne dobrý. Ja ho robím už roky a dosť často
0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ
Z mlieka, kvasníc a štipky cukru urobíme kvások, a vypracujeme cesto, potom ho necháme chvíľu podkysnúť. Rozdelíme na 2 polovice a každú rukou natenko porozťahujeme na vymastenom plechu. Plech mastím palmarínom alebo herou, lebo keď je vymastený olejom, cesto sa pri rozťahovaní vracia spät. Potrieme rajčinovým pretlakom, ktorý sme zmiešali s olejom, troškou horčice a lisovaným cesnakom. Ľubovoľne obložíme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
Cesto je naozaj chrumkavé a z tohoto množstva robím 2 plechy.
tento recepis pochádza z originál pizzérie a je skutočne dobrý. Ja ho robím už roky a dosť často
0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ
Z mlieka, kvasníc a štipky cukru urobíme kvások, a vypracujeme cesto, potom ho necháme chvíľu podkysnúť. Rozdelíme na 2 polovice a každú rukou natenko porozťahujeme na vymastenom plechu. Plech mastím palmarínom alebo herou, lebo keď je vymastený olejom, cesto sa pri rozťahovaní vracia spät. Potrieme rajčinovým pretlakom, ktorý sme zmiešali s olejom, troškou horčice a lisovaným cesnakom. Ľubovoľne obložíme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť Chrumkavá pizza
0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ
0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť 
ja robim doma tento recept v mikrovlnke, ked nahodou taku istu mame kupenu a doma nám chuti 
http://domacnost.sme.sk/c/3196171/st...ol-minuty.html
alebo trochu univerzalnejsi
http://domacnost.sme.sk/c/3593632/na...-na-pizzu.html

http://domacnost.sme.sk/c/3196171/st...ol-minuty.html
alebo trochu univerzalnejsi
http://domacnost.sme.sk/c/3593632/na...-na-pizzu.html
Prežrala som sa
, až mi je špatne
Doporučujem. Ale na budúce, keď sa žalúdok spamätá, vyskúšam aj tie druhé
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.