1

original pizza cesto

prosim vas,zhanam recept na original pizza cesto.nevedel by niekto poradit ?
Usporiadat
Ivana 1511 Ivana 1511

Ivana 1511 je offline (nepripojený) Ivana 1511

Pochváliť
nie je to originál, ale nám chutí:
4O dkg polohrubej múky, trošku prášku do pečiva / ozaj len trošku/ 3 dkg droždia, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja. Mlieko mierne zohrejem, pridám trošku cukru a dám doň droždie, chvílku nechám pokysnúť, zamiesim cesto a rozválkam na plech. Z cesta sú dve velké gulaté pizze, alebo jedna cez celý plech.
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Pochváliť
moncik811 Pozri príspevok
prosim vas,zhanam recept na original pizza cesto.nevedel by niekto poradit ?
Originál pizza cesto? Existuje toľko originálov koľko je pizzérií. Ale ak chceš originál tak potom musíš mať aj pizza múku. Tá je trochu iná ako naše múky v obchodoch. Dostať ju kúpiť napr. v Metre alebo v Makre.
0 0
kkaja kkaja

kkaja je offline (nepripojený) kkaja

Pochváliť
Chrumkavá pizza

tento recepis pochádza z originál pizzérie a je skutočne dobrý. Ja ho robím už roky a dosť často

0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ

Z mlieka, kvasníc a štipky cukru urobíme kvások, a vypracujeme cesto, potom ho necháme chvíľu podkysnúť. Rozdelíme na 2 polovice a každú rukou natenko porozťahujeme na vymastenom plechu. Plech mastím palmarínom alebo herou, lebo keď je vymastený olejom, cesto sa pri rozťahovaní vracia spät. Potrieme rajčinovým pretlakom, ktorý sme zmiešali s olejom, troškou horčice a lisovaným cesnakom. Ľubovoľne obložíme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
Cesto je naozaj chrumkavé a z tohoto množstva robím 2 plechy.
1 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť
kkaja Pozri príspevok
Chrumkavá pizza

tento recepis pochádza z originál pizzérie a je skutočne dobrý. Ja ho robím už roky a dosť často

0,5 kg hladkej múky
1 vajce
1 dl oleja
1 vajce
2 dl vlažného mlieka
1 kocka kvasníc
soľ

Z mlieka, kvasníc a štipky cukru urobíme kvások, a vypracujeme cesto, potom ho necháme chvíľu podkysnúť. Rozdelíme na 2 polovice a každú rukou natenko porozťahujeme na vymastenom plechu. Plech mastím palmarínom alebo herou, lebo keď je vymastený olejom, cesto sa pri rozťahovaní vracia spät. Potrieme rajčinovým pretlakom, ktorý sme zmiešali s olejom, troškou horčice a lisovaným cesnakom. Ľubovoľne obložíme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
Cesto je naozaj chrumkavé a z tohoto množstva robím 2 plechy.
mám to chápať, že tie vajcia mám dávať postupne, po jednom?
0 0
smutko smutko

smutko je offline (nepripojený) smutko

Pochváliť
ja ju nerobím z kysnutého cesta 2 biele jogurty, 2 kelimky z jogurtov polohr. múky, 2 vajcia, 1 KL soli, 1KL sody bik. dávka na 1 plech dobrú chuť
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť
smutko Pozri príspevok
ja ju nerobím z kysnutého cesta 2 biele jogurty, 2 kelimky z jogurtov polohr. múky, 2 vajcia, 1 KL soli, 1KL sody bik. dávka na 1 plech dobrú chuť
to sa mi zdá reálnejšie, pretože v receptoch ,kde sa vyskytuje droždie,cesto mi pripadá skôr koláčové...ale možno sa mýlim!
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pochváliť
ja mam recept priamo z Talianska,je super-prilepim zajtra,ked dopeciem tu tortu.teraz to nejdem hladat.
0 0
skvrnka skvrnka

skvrnka je offline (nepripojený) skvrnka

Pochváliť
Robila som recept podľa "smutko príspevok 6" , ale ja mám
rada pizza rožky napr. k paradajkovej polievke, tak som robila tie, ale len z pol dávky na skúšku a sú výborné.
0 0
dalid dalid

dalid je offline (nepripojený) dalid

Pochváliť
ja robim doma tento recept v mikrovlnke, ked nahodou taku istu mame kupenu a doma nám chuti

http://domacnost.sme.sk/c/3196171/st...ol-minuty.html

alebo trochu univerzalnejsi
http://domacnost.sme.sk/c/3593632/na...-na-pizzu.html
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Pochváliť
smutko Pozri príspevok
Dnes som ju robila, je výborná. Prežrala som sa, až mi je špatne
Doporučujem. Ale na budúce, keď sa žalúdok spamätá, vyskúšam aj tie druhé
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať