|
| ||
| ÚCTOVNÍCTVO | PODNIKANIE | DOMÁCNOSŤ | STAVBA | ZÁHRADA | SVB-BYTOVKY | RECEPTY | POČÍTAČ | ZDRAVIE | CESTOVANIE | KULTÚRA | Susedko.sk +Pridat tému | Dnešné príspevky | | |||
| | #1 |
| Poraďák ![]() Členom od: 25-08-04 Miesto: Košice
Súhlasil: 1,734x Získal 547 súhlasov v 225 príspevkoch | neviem si rady... klient-dodávateľ vystavil fa ešte v 10/2009 - dodanie tovaru, časť tovaru odberateľ aj fyzicky prevzal, zostatok mal zobrať cca do týždňa detto situácia v 11/2009, tiež, že pre tovar prídu svojimi autami problém urgenciami, aby prišli pre vyfakturovaný tovar, lebo stojí /a zavadzia/ pripravený v sklade dodávateľa sa dodávateľ dozvedel, že oni pre tovar už ani neprídu (prišli o zákazku, na ktorú bol plánovaný) neviem, či mám uvedený problém vyriešiť 1. stornovaním faktúr (v jednom prípade len jej časti), do zdaňovacieho obdobia, za ktoré boli vystavené -teda aj DDP dph, (de facto neprebrali tovar, t.j. k dodaniu nedošlo, žiadne písomné obj. neboli, len ústne dohody....) (t.j. samozrejme z DDP k dph vznikne NO + zníženie výnosov/rok2009) alebo 2. vystavením dobropisov do 01/2010 + tvoriť do roku 2009 dohadnú položku, aby som to z výnosov dostala von už v roku 2009 čo by ste s tým urobili? Klient dodávateľ chcel od odberateľa oficiálne odstúpenie od zákazky, ale ten nie je ochotný (je naštvaný, že o zákazku prišiel a je takmer v stave nepríčetnosti....). Faktúry vrátili, že tovar "predsa" nebol dodaný...-pritom sami pôvodne naháňali fa do pôvodných mesiacov /ale tvrdia, že si ich neuplatnili-čo už ale mňa až tak netrápi...../ ide mi teda o to, či stornovať pôvodné fa do pôvodného zdaň obdobia, alebo dobropisovať v 01/2010 (aj keď dobropis sa mi nezdá, lebo nemôže ÚJ predsa nemôže tvrdiť, že im odberateľ tovar vrátil, keď ho fyzicky ani neprevzal) zaujíma ma to najmä z hľadiska dph Ďakujem Vám za názor... ![]() Naposledy upravil atka4 : 15-02-10 at 02:10 PM. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #2 | |
Súhlasil: 1,734x Získal 547 súhlasov v 225 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? Citát:
![]() | |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #3 | |
Súhlasil: 1,734x Získal 547 súhlasov v 225 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? Citát:
- nechcem na firmu zbytočne upozorňovať, ale - pravdepodobne firme poradím vystaviť storno faktúry, lebo de facto k dodaniu nedošlo, t.j. aj keď bol tovar na sklade pripravený k prevzatiu a k nakládke - odobratiu čiastočne došlo, tovar, kt. si odberateľ neprevzal ani neprevezme (t.j. nemal byť vyfakturovaný-nedošlo k fyz. prevzatiu, a teda poradím ÚJ urobiť storná na neodobraté množstvá do pôvodného obdobia -čo myslíte? | |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #4 | |||
| Poraďák Členom od: 17-05-05 Miesto: Banská Bystrica
Súhlasil: 3,214x Získal 4,797 súhlasov v 2,240 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? Ešte raz .-) Citát:
Citát:
Citát:
Na základe okolností sa mi transakcia javí ako nerealizovaný obchod. Prikláňam sa k záveru storno pôvodného zdaňovacieho obdobia a DDP. | |||
| | užitočné
(2)Užitočné: JarkaL atka4 , zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) cituj |
| | #5 |
| Poraďák Členom od: 08-11-04 Miesto: Bratislava
Súhlasil: 6,651x Získal 6,341 súhlasov v 2,621 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? ![]() |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #6 |
Súhlasil: 1,734x Získal 547 súhlasov v 225 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? Veľmi pekne Vám ďakujem . Keďže ma tlačila päta, vyriešila som to v podstate, ako ste popísali. (ono ja sa k informáciám dostávam po "akcii" a niektoré vyplávajú na povrch už po funuse .... neekonóm nepredpokladá, že by podobné informácie mal ekonómovi poskytnúť. čo som teda urobila - požiadala som klienta a on urobil nasledovné. - predmetné faktúry celé vystornované s pôvodným dátumom plnenia - vystavená faktúra na skutočne dodaný a prevzatý tovar - podané DDP k dph za prísl. zdaňovacie obdobia - priklonila som sa k názoru, že faktúru síce možno vystaviť skôr, ako dôjde k plneniu-dodaniu, avšak ak k nemu reálne nedošlo a nedôjde, tak je to ako píšete nezrealizovaná transakcia. - samozrejme viariant je mnoho, každá zdanlivá maličkosť mení situáciu...a verdikt by bol iný.... Ďakujem Vám za Váš názor. (Keďže som to riešila s firmou 18.02.2010, už som ani nečakala odpoveď, tak už som tu ani nenahliadla ![]() |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #7 |
| Poraďák Členom od: 08-11-04 Miesto: Bratislava
Súhlasil: 6,651x Získal 6,341 súhlasov v 2,621 príspevkoch | Re: Storno alebo dobropis ? Atka, založila si tému v "Zákonoch" ![]() |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| Súhlasím s Muška | atka4 (19-03-10)
|
| Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu |
|
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu |