PORADA.sk
Téma: Sťažnosť
+Pridat tému | Dnešné príspevky |

Sťažnosť
Go Back   PORADA.sk > Odporúčam.sk - Ja tebe, ty mne: odporúčania, skúsenosti a recenzie. > Treba zažiť, treba vidieť! (akcie, podujatia, atd.)
Odpovedať s možnosťou formátovania

Práca s témou Hľadať v téme Zobrazenie

Sťažnosť
03-03-10
07:16 AM
adus07
Junior Member
Členom od: 30-05-07
Ahojte.

Chcem podať stažnosť na centrálu jedného obchodného reťazca.

Vybavovala som pár vecí, a jednali so mnou ako by sa jednať s človekom asi nemalo, rozhodla som sa podať sťažnosť na neochotné správanie s podozrením na korupciu.

Idem sa Vás opýtať, ja nikoho neudávam, len sa sťažujem. Môže ma strana, na ktorú bola sťažnosť vydaná nejakym spôsobom žalovať za krivé obvinenie??

Alebo ako sa môžem bránit voči korupcii, viditeľnej korupcii?!
Old 03-03-10, 08:33 AM   #2

dana9
Poraďák

Členom od: 21-09-05
Miesto: Bratislava
Súhlasil: 1,402x
Získal 558 súhlasov
v 303 príspevkoch
Re: Sťažnosť
Ahoj,
ak je to naformulované ako sťažnosť, s uvedením nejakých konkrétnych dôvodov, a tento list bude adresovaný len na konkrétnu centrálu, resp. napriklad na SOI, tak to nie je ohováranie

Predovšetkým preto, že ide o postup na ktorý máš zákonné právo - určitý druh reklamácie

a potom preto, že aby to splnalo znaky skutkovej podstaty ohovarania, tak by to strucne povedané, muselo byt oznámené takou formou a takému "publiku" aby to bolo spôsobile privodit ujmu (len strucne, ohovaranie sa tu nedavno rozoberalo v inej teme, len ja neviem pripojit link).

ak by si sa vsak sarozhodla oznamit organom cinynm v trestnom konani, ze sa domnievas ze bol spachany trestny cin korupcie, tak je potrebne, ak si nie si na 100% ista , aby to oznamenie bolo podane na neznameho pachatela

Naposledy upravil dana9 : 03-03-10 at 08:35 AM. Dôvod: doplnenie
dana9 je offline (nepripojený)   užitočné (0)Užitočné:
adus07
Monika Kováčová
beatam
, zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0)
Odpovedať s citácioucituj
Old 03-03-10, 03:05 PM   #3
Junior Member

Súhlasil: 0x
Získal 3 súhlasov
v 2 príspevkoch
Takže, pomohla by mi s tým aj SOI? ako mam v takomto prípade postupovať??

Naposledy upravil adus07 : 06-03-10 at 11:03 AM.
adus07 je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 03-03-10, 03:27 PM   #4

Braňo
Poraďák

Členom od: 17-05-04
Miesto: Beluša
Súhlasil: 734x
Získal 1,824 súhlasov
v 716 príspevkoch
ak máš dôkaz, tak korupcia je trestný čin - nebude postačovať iba sťažnosť. avšak podozrenie (ktoré nie je podložené dôkazom) nebude stačiť.
Braňo je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Súhlasím s Braňo
dana9 (03-03-10)
Old 03-03-10, 03:45 PM   #5

dana9
Poraďák

Získal 558 súhlasov
v 303 príspevkoch
Trestné oznámenie mozes podat, spolu s oznacenim dokazov, len naozaj treba byt opatrny a radsej ho podat na neznameho pachatela, tym nic nepokazis. OCvTK zacnu setrenie, a musia pachatela identifikovat :-)
dana9 je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 04-03-10, 01:17 PM   #6
Member

Členom od: 13-03-06
Miesto: TT kraj
Súhlasil: 2x
Získal 33 súhlasov
v 15 príspevkoch
Neodpoviem presne na tvoju otazku, pretoze neviem, ako je to v pripade korupcie. Ja som nedavno podavala trestne oznamenie na stolara, ktory zobral pred rokom zalohu a odvtedy sme ho nevideli. Tuto na porade ma obvinili, ze chudaka ohovaram a ociernujem, ale nevadi. Trestne oznamenie som podavala na prokurature a nie na policii. A toto chcem poradit aj tebe (tak ako to niektori radili mne). Zobrala si ma do parady okresna prokuratorka osobne a poradila, ake su moznosti. Vec potom odovzdala inemu prokuratorovi, ktory ma potom informoval, ze to uz podstupil policii. Drzim palce a som rada, ze dalsi z nas si nenecha skakat po hlave.
Oliverka je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 06-03-10, 10:05 AM   #7
Poraďák

Členom od: 29-09-04
Miesto: PN
Súhlasil: 5,301x
Získal 5,489 súhlasov
v 2,217 príspevkoch
tiež máš problém s jednotou /coop/?
Monika Kováčová je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 06-03-10, 11:01 AM   #8
Junior Member

Súhlasil: 0x
Získal 3 súhlasov
v 2 príspevkoch
napríklad s Coop jednotou..
adus07 je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Súhlasím s adus07
Monika Kováčová (06-03-10)
Old 06-03-10, 12:30 PM   #9
Poraďák

Členom od: 29-09-04
Miesto: PN
Súhlasil: 5,301x
Získal 5,489 súhlasov
v 2,217 príspevkoch
Zaujímalo by ma, ako je možné, ak má zamestnanec v pracovnej zmluve uvedené, že jeho mzda je 3,5% z mesačného obratu predajnej jednotky, dostane len jedno percento, pretože vraj tých 3,5% delia medzi všetkých zamestnancov... Toto však je len ústne podanie nadriadeného a v zmluve to uvedené nie je.
Monika Kováčová je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 08-03-10, 08:35 AM   #10

dana9
Poraďák

Získal 558 súhlasov
v 303 príspevkoch
Citát:
Pôvodca textu príspevku: Monika Kováčová Pozri príspevok
Zaujímalo by ma, ako je možné, ak má zamestnanec v pracovnej zmluve uvedené, že jeho mzda je 3,5% z mesačného obratu predajnej jednotky, dostane len jedno percento, pretože vraj tých 3,5% delia medzi všetkých zamestnancov... Toto však je len ústne podanie nadriadeného a v zmluve to uvedené nie je.
Ahoj :-)
no teda, ak je v zmluve vyslovne uvedeny sposob vypoctu mzdy (predpokladam ze ide o pohyblivu zlozku mzdy), tak ma narok, aby mu bola mzda v dohodntuej vyske aj vyplatena, ako si to vyklada veduci, nie je dolezite.
dana9 je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Odpovedať s možnosťou formátovania

Práca s témou Hľadať v téme
Hľadať v téme:

Rozšírené hľadanie
Zobrazenie

VIDEO:Školenia
Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu
Dokumenty 900+
Pridávajte a sťahujte dokumenty.
zmluvy, tabuľky, výpočty, pomôcky atď.
Čo by ste nám poradili? Čo ste sa dnes naučili? Založte si svoj Blog a podeľte sa.
Databáza riešení aktualít a komentárov pre mzdárov. V databáze vyhľadáte riešenie rýchlo!

Katalóg účtovníkov na Porada.sk
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu
Rubriky FIRMA+Účtovníctvo
DOMÁCNOSŤ
STAVBA
ZÁHRADA
SVB
RECEPTY
POČÍTAČ
ZDRAVIE
CESTOVANIE
KULTÚRA
Sekcie Porada Blog
Dokumenty a tlačivá
DRAK - encyklopédia mzdára
Inzercia
Zákony

uctovnici.porada.sk Katalóg účtovníkov

Školenia
Videoškolenia
Kalendár školení
Kuchyne
Zákony Zákon o dani z pridanej hodnoty
Zákon o dani z príjmov
Zákon o účtovníctve
Zákon o zdravotnom poistení
Zákonník práce
Zákony
Zákon o sociálnom poistení
Zákon o správe daní a poplatkov
Obchodný zákonník
Živnostenský zákon
Mzdy - riešenia
Tags - Značky
Odporúčam.sk Akcie, podujatia
Hľadám firmu, živnostníka - odporučte
Produkty - skúsenosti odporúčania
markízy
garážové brány
plastové okná
Cenovéponuky.sk
Založenie s.r.o.
Reklama Návštevnosť a reklama na Porada.sk
Čas Časy sú uvádzané v GMT +1. Aktuálny čas je 10:42 AM.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10