|
| ||
| ÚCTOVNÍCTVO | PODNIKANIE | DOMÁCNOSŤ | STAVBA | ZÁHRADA | SVB-BYTOVKY | RECEPTY | POČÍTAČ | ZDRAVIE | CESTOVANIE | KULTÚRA | Susedko.sk +Pridat tému | Dnešné príspevky | | |||
| | |||
| Sťažnosť
03-03-10
07:16 AM
|
Junior Member
Členom od: 30-05-07
| ||
| Ahojte. Chcem podať stažnosť na centrálu jedného obchodného reťazca. Vybavovala som pár vecí, a jednali so mnou ako by sa jednať s človekom asi nemalo, rozhodla som sa podať sťažnosť na neochotné správanie s podozrením na korupciu. Idem sa Vás opýtať, ja nikoho neudávam, len sa sťažujem. Môže ma strana, na ktorú bola sťažnosť vydaná nejakym spôsobom žalovať za krivé obvinenie?? ![]() Alebo ako sa môžem bránit voči korupcii, viditeľnej korupcii?! | | ||
| | |||
| | #2 |
| Poraďák Členom od: 21-09-05 Miesto: Bratislava
Súhlasil: 1,402x Získal 558 súhlasov v 303 príspevkoch | Re: Sťažnosť Ahoj, ak je to naformulované ako sťažnosť, s uvedením nejakých konkrétnych dôvodov, a tento list bude adresovaný len na konkrétnu centrálu, resp. napriklad na SOI, tak to nie je ohováranie Predovšetkým preto, že ide o postup na ktorý máš zákonné právo - určitý druh reklamácie a potom preto, že aby to splnalo znaky skutkovej podstaty ohovarania, tak by to strucne povedané, muselo byt oznámené takou formou a takému "publiku" aby to bolo spôsobile privodit ujmu (len strucne, ohovaranie sa tu nedavno rozoberalo v inej teme, len ja neviem pripojit link). ak by si sa vsak sarozhodla oznamit organom cinynm v trestnom konani, ze sa domnievas ze bol spachany trestny cin korupcie, tak je potrebne, ak si nie si na 100% ista , aby to oznamenie bolo podane na neznameho pachatela Naposledy upravil dana9 : 03-03-10 at 08:35 AM. Dôvod: doplnenie |
| | užitočné
(0)Užitočné: adus07 Monika Kováčová beatam , zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) cituj |
| | #3 |
| Junior Member Členom od: 30-05-07
Súhlasil: 0x Získal 3 súhlasov v 2 príspevkoch | Re: Sťažnosť Takže, pomohla by mi s tým aj SOI? ako mam v takomto prípade postupovať?? Naposledy upravil adus07 : 06-03-10 at 11:03 AM. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #4 |
| Poraďák Členom od: 17-05-04 Miesto: Beluša
Súhlasil: 734x Získal 1,824 súhlasov v 716 príspevkoch | Re: Sťažnosť ak máš dôkaz, tak korupcia je trestný čin - nebude postačovať iba sťažnosť. avšak podozrenie (ktoré nie je podložené dôkazom) nebude stačiť. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| Súhlasím s Braňo | dana9 (03-03-10)
|
| | #5 |
Súhlasil: 1,402x Získal 558 súhlasov v 303 príspevkoch | Re: Sťažnosť Trestné oznámenie mozes podat, spolu s oznacenim dokazov, len naozaj treba byt opatrny a radsej ho podat na neznameho pachatela, tym nic nepokazis. OCvTK zacnu setrenie, a musia pachatela identifikovat :-) |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #6 |
| Member Členom od: 13-03-06 Miesto: TT kraj
Súhlasil: 2x Získal 33 súhlasov v 15 príspevkoch | Re: Sťažnosť Neodpoviem presne na tvoju otazku, pretoze neviem, ako je to v pripade korupcie. Ja som nedavno podavala trestne oznamenie na stolara, ktory zobral pred rokom zalohu a odvtedy sme ho nevideli. Tuto na porade ma obvinili, ze chudaka ohovaram a ociernujem, ale nevadi. Trestne oznamenie som podavala na prokurature a nie na policii. A toto chcem poradit aj tebe (tak ako to niektori radili mne). Zobrala si ma do parady okresna prokuratorka osobne a poradila, ake su moznosti. Vec potom odovzdala inemu prokuratorovi, ktory ma potom informoval, ze to uz podstupil policii. Drzim palce a som rada, ze dalsi z nas si nenecha skakat po hlave. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #7 |
| Poraďák ![]() Členom od: 29-09-04 Miesto: PN
Súhlasil: 5,301x Získal 5,489 súhlasov v 2,217 príspevkoch | Re: Sťažnosť tiež máš problém s jednotou /coop/? |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #8 |
| Junior Member Členom od: 30-05-07
Súhlasil: 0x Získal 3 súhlasov v 2 príspevkoch | Re: Sťažnosť napríklad s Coop jednotou.. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| Súhlasím s adus07 | Monika Kováčová (06-03-10)
|
| | #9 |
| Poraďák ![]() Členom od: 29-09-04 Miesto: PN
Súhlasil: 5,301x Získal 5,489 súhlasov v 2,217 príspevkoch | Re: Sťažnosť Zaujímalo by ma, ako je možné, ak má zamestnanec v pracovnej zmluve uvedené, že jeho mzda je 3,5% z mesačného obratu predajnej jednotky, dostane len jedno percento, pretože vraj tých 3,5% delia medzi všetkých zamestnancov... Toto však je len ústne podanie nadriadeného a v zmluve to uvedené nie je. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #10 | |
Súhlasil: 1,402x Získal 558 súhlasov v 303 príspevkoch | Re: Sťažnosť Citát:
no teda, ak je v zmluve vyslovne uvedeny sposob vypoctu mzdy (predpokladam ze ide o pohyblivu zlozku mzdy), tak ma narok, aby mu bola mzda v dohodntuej vyske aj vyplatena, ako si to vyklada veduci, nie je dolezite. | |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu |
|
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu |