PORADA.sk
Téma: Prezentácia V Power pointe aj v DVD prehrávači
+Pridat tému | Dnešné príspevky |

Prezentácia V Power pointe aj v DVD prehrávači
Go Back   PORADA.sk > PORADY > Rôzne Porady > PC - počítače
Odpovedať s možnosťou formátovania

Práca s témou Hľadať v téme Zobrazenie

Prezentácia V Power pointe aj v DVD prehrávači
11-03-10
08:55 AM
zlatica.turisova
Member
Členom od: 01-07-08
Dobrý deň!
Prosím o radu a pomoc! Robím prezentácie pre deti - na detské pesničky a keď si to napálim tak mi to hrá len v počítači . Na DVD prehrávači mi to nehrá.
Skúšala som rôzne spôsoby uloženia, ale mi to nešlo. Prosím poraďte mi. Vopred ďakujem. Zlata
Old 11-03-10, 09:16 AM   #2
Senior Member

Členom od: 03-07-08
Miesto: Zvolen
Súhlasil: 117x
Získal 177 súhlasov
v 103 príspevkoch
Re: Prezentácia V Power pointe aj v DVD prehrávači
DVD prehravac nepozna subory typu Power point, preto to neprehras. Potrebujes urobit DVD-Video disk. Na intenete su rozne programy, najdes aj neplatene... .
S kazdym sa ale pracuje inak...

skus pozriet napr. Free DVD Creator

Pripadne prezentáciu prehravat z PC na stenu/platno cez beemer (projektor), pokial je dostupny..

Naposledy upravil dalid : 11-03-10 at 09:33 AM. Dôvod: doplnene
dalid je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Súhlasím s dalid
arizona (11-03-10)
Old 11-03-10, 10:09 AM   #3

Chobot
Poraďák

Členom od: 12-04-05
Miesto: Bratislava
Súhlasil: 8,945x
Získal 11,919 súhlasov
v 6,159 príspevkoch
Citát:
Pôvodca textu príspevku: zlatica.turisova Pozri príspevok
Dobrý deň!
Prosím o radu a pomoc! Robím prezentácie pre deti - na detské pesničky a keď si to napálim tak mi to hrá len v počítači . Na DVD prehrávači mi to nehrá.
Skúšala som rôzne spôsoby uloženia, ale mi to nešlo. Prosím poraďte mi. Vopred ďakujem. Zlata
DVD ti to neprehrá, lebo DVD prehrávač nepodporuje prezentácie vo forme ppt alebo pps. To dokáže len Power Point alebo podobné PC aplikácie.

Ak to chceš prehrávať na DVD prehrávači, musíš to uložiť v takom formáte, aký podporuje DVD prehrávač, tedy urobiť z toho videosúbor. To sa robí v rôznych videoeditoroch, pretože PowerPoint zase nedokáže uložiť prezentáciu vo forme videa. Takže bude to treba celé prerobiť do iného formátu. Neviem, ako vyzerá tá prezentácia, čo to robí a tak, ale video sa vyrába trochu inak, ako prezentácia ppt.
Chobot je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Súhlasím s Chobot
arizona (11-03-10)
Old 11-03-10, 12:28 PM   #4
Poraďák

Členom od: 06-08-09
Súhlasil: 34x
Získal 177 súhlasov
v 127 príspevkoch
Treba skusit vyggolit take ze PPT to DVD ...
salvosko je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 12-03-10, 08:07 AM   #5
Member

Súhlasil: 5x
Získal 9 súhlasov
v 3 príspevkoch
Ďakujem za odpoveď. Mám urobené pps pre deti na detské pesničky a chcela by som to dať do škôlky. Tam nemaju v triede počítač, len DVD.Mám v nej použité jpg fotky a aj gif animácie.Našla som si aj convertor ppt to Dvd. no proces mi ide stále dookola- problém je jazyk. Neovládam anglický jazyk-len ruský- som zo staršej generácie.Tak neviem čo ďalej.Ty si mi veľa pomohol aj pri učení sa robiť pps. Tvoje rady používam do dnes.
zlatica.turisova je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 12-03-10, 08:51 AM   #6

Chobot
Poraďák

Získal 11,919 súhlasov
v 6,159 príspevkoch
Citát:
Ďakujem za odpoveď. Mám urobené pps pre deti na detské pesničky a chcela by som to dať do škôlky. Tam nemaju v triede počítač, len DVD.Mám v nej použité jpg fotky a aj gif animácie.Našla som si aj convertor ppt to Dvd. no proces mi ide stále dookola- problém je jazyk. Neovládam anglický jazyk-len ruský- som zo staršej generácie.Tak neviem čo ďalej.Ty si mi veľa pomohol aj pri učení sa robiť pps. Tvoje rady používam do dnes.
Ak to nie je nejaké tajné, tak mi pošli tú prezentáciu na môj email chrobak7(zavinač)post.sk.

Samozrejme, ak tá prezentácia nemá viac, ako 5 MB, inak ti to asi neprejde. Ak by to bola väčšia prezentácia, tak mi to pošli cez nejaké verejné úložisko, napr. Rapidshare.com, alebo iné, napr.:

http://www.2shared.com/

Je to jednoduché, stačí tam dať cestu k súboru, stlačiť Upload it a potom čo to stiahne, skopírovať prvý odkaz. Ten mi pošleš a ja si to stiahnem.

Pozriem, čo sa s tým dá spraviť.
Chobot je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 12-03-10, 09:53 AM   #7
Poraďák

Členom od: 06-08-09
Súhlasil: 34x
Získal 177 súhlasov
v 127 príspevkoch
Alebo http://upnito.sk, to je po slovensky.
Mozes to poslat aj mne, kuknem sa na to, ved co neurobime pre deti.
salvosko je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 13-03-10, 04:20 PM   #8
Member

Získal 9 súhlasov
v 3 príspevkoch
Thumbs up Re: Prezentácia V Power pointe aj v DVD prehrávači
Citát:
Pôvodca textu príspevku: Chobot Pozri príspevok
Ak to nie je nejaké tajné, tak mi pošli tú prezentáciu na môj email chrobak7(zavinač)post.sk.

Samozrejme, ak tá prezentácia nemá viac, ako 5 MB, inak ti to asi neprejde. Ak by to bola väčšia prezentácia, tak mi to pošli cez nejaké verejné úložisko, napr. Rapidshare.com, alebo iné, napr.:

http://www.2shared.com/

Je to jednoduché, stačí tam dať cestu k súboru, stlačiť Upload it a potom čo to stiahne, skopírovať prvý odkaz. Ten mi pošleš a ja si to stiahnem.

Pozriem, čo sa s tým dá spraviť.
Ahoj a ďakujem z apomoc. Poslala so ti to cez uschovnu .cz. Na email ti pride správa o uložení zásielky. Ešte raz ďakujem. Zlata
zlatica.turisova je offline (nepripojený)   užitočné (0), zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) Odpovedať s citácioucituj
Old 13-03-10, 04:22 PM   #9
Member

Získal 9 súhlasov
v 3 príspevkoch
Citát:
Pôvodca textu príspevku: salvosko Pozri príspevok
Alebo http://upnito.sk, to je po slovensky.
Mozes to poslat aj mne, kuknem sa na to, ved co neurobime pre deti.
Ahoj ! Ďakujem za pomoc. poslala by som ti , ale cez "Upnito " neviem. Až mi dáš email, tak ti to pošlem cez "uschovnu.czô
Old 15-03-10, 09:48 AM   #10

Chobot
Poraďák

Získal 11,919 súhlasov
v 6,159 príspevkoch
Citát:
Ahoj ! Ďakujem za pomoc. poslala by som ti , ale cez "Upnito " neviem. Až mi dáš email, tak ti to pošlem cez "uschovnu.czô
Tak cez víkend som si to stiahol a pozrel. Problém je ten, že tá prezentácia je typicky Powerpointová. Skúšal som z toho urobiť videoprezentáciu, ale narazil som na problém, že tie slidy máš skombinované z viacerých obrázkov vo formáte .gif - teda pohybujúce sa obrázky. A program, ktorým sa robia videoprezentácie mi nepodporuje gif obrázky. Teda on ich tam vloží, ale nie sú pohyblivé, iba statické.

Našiel som najeké programy na konvertovanie gif do avi súboru, takže s týmto by som si ešte vedel poradiť. Ale ďalším problémom bolo, že jeden obrázok bol vytvorený z viacerých gif obrázkov, do videoprezentácie je možné vložiť len jeden obrázok. Nedokážem do videa skombinovať viacero gif obrázkov (to čo je v ppt prezentácii úplne bežné). DOkážem spraviť z týchto gif obrázkov jeden jpg (nepohyblivý) obrázoka tento vložiť do videoprezentácie.

Takže ak by si z toho chcela mať videoprezentáciu, tak by to vyzeralo tak, že by hudba hrala celý čas ako v prezentácii ppt, ale miesto animovaných obrázkov by sa ukazovali len nepohybujúce sa obrázky (postupne sa meniace ako na ppt slidoch).

Možno keby niekto napísal návod, ako do videoprezentácie spracovať viaceré gif animácie (pohyblivé) tak by som to vedel spraviť. Ak budem mať čas, tak ešte skúsim na nete pozrieť nejaké návody, či sa to nejako nedá.
Chobot je offline (nepripojený)   užitočné (0)Užitočné:
zlatica.turisova
, zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0)
Odpovedať s citácioucituj
Odpovedať s možnosťou formátovania

Práca s témou Hľadať v téme
Hľadať v téme:

Rozšírené hľadanie
Zobrazenie

VIDEO:Školenia
Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu
Dokumenty 900+
Pridávajte a sťahujte dokumenty.
zmluvy, tabuľky, výpočty, pomôcky atď.
Čo by ste nám poradili? Čo ste sa dnes naučili? Založte si svoj Blog a podeľte sa.
Databáza riešení aktualít a komentárov pre mzdárov. V databáze vyhľadáte riešenie rýchlo!

Katalóg účtovníkov na Porada.sk
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu
Rubriky FIRMA+Účtovníctvo
DOMÁCNOSŤ
STAVBA
ZÁHRADA
SVB
RECEPTY
POČÍTAČ
ZDRAVIE
CESTOVANIE
KULTÚRA
Sekcie Porada Blog
Dokumenty a tlačivá
DRAK - encyklopédia mzdára
Inzercia
Zákony

uctovnici.porada.sk Katalóg účtovníkov

Školenia
Videoškolenia
Kalendár školení
Kuchyne
Zákony Zákon o dani z pridanej hodnoty
Zákon o dani z príjmov
Zákon o účtovníctve
Zákon o zdravotnom poistení
Zákonník práce
Zákony
Zákon o sociálnom poistení
Zákon o správe daní a poplatkov
Obchodný zákonník
Živnostenský zákon
Mzdy - riešenia
Tags - Značky
Odporúčam.sk Akcie, podujatia
Hľadám firmu, živnostníka - odporučte
Produkty - skúsenosti odporúčania
markízy
garážové brány
plastové okná
Cenovéponuky.sk
Založenie s.r.o.
Reklama Návštevnosť a reklama na Porada.sk
Čas Časy sú uvádzané v GMT +1. Aktuálny čas je 10:27 AM.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10