0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

predaj bytu

janka

janka je offline (nepripojený) janka

janka
dobrý deň, chcela by som vedieť, v roku 1997 som odkúpila byt do vlastníctva spolu s manželom, a v tomto roku ho chcem predať, mám platiť daň z príjmu???????
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Nie podľa zákona o dani z príjmov 595/2004, ak vlastníte byt dlhšie ako dva roky a máte v ňom trvalý pobyt (doba sa začína počítať od žiadosti na zápis do katastra nehnuteľností) tak máte príjem z predaja bytu oslobodený (par. 9 ods 1 bod a)
    len prosim dajte pozor, musia byt splnene obe podmienky sucasne - vlastnictvo bytu, to splnate, ale aj trvaly pobyt v nom musite mat a to bezprostredne pred predajom
    mnohi ludia vlastnia byt, ale nemaju v nom trvaly pobyt, tak preto na to upozornujem

a este by som chcela upozornit, ze ak ste o tomto byte uctovali, a vyuzivali ho na podnikanie, tak musi byt splnena podmienka, ze uz uplynulo 5 rokov od ukoncenia podnikatelskej cinnosti v tomto byte
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať