Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-4)
+ zobraziť viaczbaliť
... panenka skákava, na diskotéke, áno.



Ako vidím aj kukučka vyskakuje, kuje.
0 4
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-9)
+ zobraziť viaczbaliť
A ty nevieš, že nemáš používať reklamy???

...
0 9
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Schopnost porozumenia citaneho textu je zakladnym predpokladom akejkolvek debaty. ...viac
kukučka
buchy, panenka skákavá, neprestaneš? Reč bola o cukre, ty si tu dotiahol Trebenovú a blá, blá, blá, zas kopa zbytočných mrníkov, vrátane môjho. Daj si čajíček a nohy na stôl, dobre? Radšej si prečítaj logické klamy. A nenabíjaj, pohov, klídek.
Ale šak diskutujeme...či ?
Veď aj pani Trebenová má vo svojom linku sekciu ohľadom DIA.
Ja NETVRDÍM, že nemá v oblasti bylín pravdu...nejak sa tomu nevenujem, tak predsa nebudem nejak mudrovať.
Ja TVRDÍM niečo iné. ALE dobre, nebudem pitvať...no dalo by sa.

A urážam snáď niekoho ... či ?
To by som si v oblasti zdravia nejak nedovolil.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

afrikánka
A ty nevieš, že nemáš používať reklamy???

...
Áno, ale prosím Ťa, veď sú v každom meste na každom rohu a niektorí aj na mol.
1 2
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Aj mna trápia tie oné cukry. Lebo.....chodím na kontroly krvi v súvislosti s hypertenziou. Konečne sa mi podarilo stiahnuť cholesterol dolu do limitnych hodnot, že zdravý. Len tie triglyceridy!
Je to inak taky paradox, že to nie je stravou bohatou na nasytene tuky a podobne. Dokonca ja ani bravčove nejem. Smažene vynimočne. Napokon na vine budu večerné jablčka. No idem teraz niečo na sebe testovať. Tak by som to mal stiahnut do decembra, to ma čaka dalšia kontrola. Chémiu od lekarov odmietam.
2 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je teraz online Dáša_

duves
Aj mna trápia tie oné cukry. Lebo.....chodím na kontroly krvi v súvislosti s hypertenziou. Konečne sa mi podarilo stiahnuť cholesterol dolu do limitnych hodnot, že zdravý. Len tie triglyceridy!
Je to inak taky paradox, že to nie je stravou bohatou na nasytene tuky a podobne. Dokonca ja ani bravčove nejem. Smažene vynimočne. Napokon na vine budu večerné jablčka. No idem teraz niečo na sebe testovať. Tak by som to mal stiahnut do decembra, to ma čaka dalšia kontrola. Chémiu od lekarov odmietam.
jablká sú veľká potvora. ono sa to nezdá, ale podľa všetkého sú občas aj za nealkoholovou steatózou pečene.
1 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Už bude sedem rokov, čo sme boli s dcérou na test znášanlivosti potravín. Čo bolo vylúčené ako prvé? Veru jablká.
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je teraz online Dáša_

kukučka
Už bude sedem rokov, čo sme boli s dcérou na test znášanlivosti potravín. Čo bolo vylúčené ako prvé? Veru jablká.
Veru poznám viac takých ľudí. A ked si spomeniem, že doma obrovský jablkový sad a jablká sme nikdy nepovažovali za jedlo. To proste bolo na stole furt a jedli sme, kedy nám napadlo....
3 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

káva a mlieko k sebe nepatria
Ve zkratce chce pan doktor říci: Do kafe mlíko na rakev víko.
MUDr. Jan Miklánek :
Nesměljsem o tom psát, protože by to vzbudilo paniku mezi
českým i slovenským lidem ! Betalactoglobulin - nacházející
se v kravském mléce - se s kofeinem navazuje na sloučeninu,
která DRÁŽDÍ sliznici tlustého střeva a napomáhá ke vzniku
RAKOVINY v této lokalitě!!!

_Proto jsme jedni nejvíce postiženi na světě RAKOVINOU tlustého střeva a konečníku ._


Zase jsem měl pravdu !!!
Říkám to již 15 let a říkám pořád - NEPIJTE TO KAFE S MLÉKEM!
_Pošlete - řekněte to tedy všem známým, na kterých vám záleží!_
Silně varující lékařské a biologické vysvětlení PROČ !
Kombinace černé kávy a tuku z mléka, smetany atd., totiž na celé naše tělo nepůsobí ani
trochu příznivě !!! Působí totiž velice špatně na dvanácterník (neboli duodenum), který pak v
křečích stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku
břišní . Dále pak zablokuje i celý žlučník .
Žlučník je vlastně zásobní skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má samočinně
do trávící soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli
mastného, aby ten přijatý tuk byl pro správné následné strávení předem dostatečně
emulgován. Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno
na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za
běžné civilizační nemoci.
Snad největším problémem je, ale nulová osvěta, že se toto opravdu varující vědecké poznání
zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme
oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo
a obchody jsou toho doslova plné Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní
páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou zácpu.
Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou bolesti právě u vývodu
žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem později se mohou vytvářet až opravdu velké
a životu nebezpečné žlučové kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou .
Z čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází
všemi velkými klouby našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné
bolesti, až chronickou nehybnost. Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech
velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně poškozují už i
samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes mellitus). Což je ve své
podstatě jen velice málo nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní pak následkem prodělaných poleptání žaludeční
kyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství, anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je
ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém těle. Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní
kyseliny šťavelové. A když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím moči, potom se
snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské,
vysoce bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny.
Je- li totiž v našem organismu neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelové, přes tlusté střevo se následně
vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující
onemocnění, jako je dna !!!
Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a
jen v malém množství! A s ní, nebo hned po ní, si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce nějaké vysoce kalorické,
tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky......

NENABÍZET ANI SVÝM PŘÁTELŮM,
KAMARÁDŮM A ANI PŘÍBUZNÝM.
primář MUDr. Jan Miklánek
2 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

korela
Poznámka lekára
Tento recept používa sterilizované strukoviny z konzervy, ale vy môžete inokedy použiť aj strukoviny, ktoré si uvaríte doma. Prezradím vám najlepší spôsob, ako znížiť v strukovinách varením obsah sacharidov, ktoré spôsobujú, že sa najprv ťažko dýcha vám (kým sa vo vás hromadí plyn tvorený baktériami, ktoré ten sacharid majú radi a množia sa v ňom) a potom ostatným (keď sa toho bakteriálneho odpadu v plynnom stave konečne zbavíte).
Robí sa to takto:
prebraté a umyté strukoviny zalejte vodou, uveďte na 3 minúty do varu a potom nechajte hodinu stáť
vodu zlejte, zalejte čistou vodou a nechajte niekoľko hodín (6-12) namočené, aby napučali
vodu zlejte, zalejte čistou vodou a uvarte (každý druh vyžaduje inú dobu varenia)
vodu zlejte a vyhnite sa jej ďalšiemu použitiu pri príprave jedál.

http://www.akv.sk/index.php?option=c...sk=view&id=563
toto robím už 100 rokov že jakýýýýýý objav
0 0
vicktor vicktor

vicktor je teraz online vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Zdravym varenim a stravovanim si sa dozila uctyhodneho veku.
1 1
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-7)
+ zobraziť viaczbaliť
Ja tiež
0 7
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

vicktor
Zdravym varenim a stravovanim si sa dozila uctyhodneho veku.
Však to nie jednoročný kvietok, ale riadny kvietok, je to.
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Pri takom varení strukovín by ma rachlo. Umyjem, niekedy namočím, niekedy aj nie a uvarím. A to varím takto už viac ako polstoročie.
4 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Schopnost porozumenia citaneho textu je zakladnym predpokladom akejkolvek debaty. ...viac
kopretinka
korela
Poznámka lekára
Tento recept používa sterilizované strukoviny z konzervy, ale vy môžete inokedy použiť aj strukoviny, ktoré si uvaríte doma. Prezradím vám najlepší spôsob, ako znížiť v strukovinách varením obsah sacharidov, ktoré spôsobujú, že sa najprv ťažko dýcha vám (kým sa vo vás hromadí plyn tvorený baktériami, ktoré ten sacharid majú radi a množia sa v ňom) a potom ostatným (keď sa toho bakteriálneho odpadu v plynnom stave konečne zbavíte).
toto robím už 100 rokov že jakýýýýýý objav
babka - ježibabka
Pri takom varení strukovín by ma rachlo. Umyjem, niekedy namočím, niekedy aj nie a uvarím. A to varím takto už viac ako polstoročie.
Čo k tomu dodať ?
Predsa aj tí odborníci na zdravú výživu musia z niečoho žiť...nuž zarábajú na hlúposti neznalých.
...a tá Ambulancia klinickej výživy ? Veď ju vedie NAJodborník ...MUDr. Bukovský...a tým je povedané všetko.

Kurňa, predsa keď mi niečo nevie žalúdok spracovať, tak to nebudem jesť...aj keby mi to neviem ako chutilo.
...a na vydumovanie všeliakých variánt spracovania ? Veď to nemá význam.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

..dnes je vyzivovy poradca kazdy druhy
2 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Dáša_
duves
Aj mna trápia tie oné cukry. Lebo.....chodím na kontroly krvi v súvislosti s hypertenziou. Konečne sa mi podarilo stiahnuť cholesterol dolu do limitnych hodnot, že zdravý. Len tie triglyceridy!
Je to inak taky paradox, že to nie je stravou bohatou na nasytene tuky a podobne. Dokonca ja ani bravčove nejem. Smažene vynimočne. Napokon na vine budu večerné jablčka. No idem teraz niečo na sebe testovať. Tak by som to mal stiahnut do decembra, to ma čaka dalšia kontrola. Chémiu od lekarov odmietam.
jablká sú veľká potvora. ono sa to nezdá, ale podľa všetkého sú občas aj za nealkoholovou steatózou pečene.
Radšej nečítat. Stačí, že neviem ako znížiť triglyceridy. Nefajčím, som športovec, denne iba pohar vína a ešte aj to mi chce doktorka zakazať.
Ešte vyskušam extrakt zo zelenej kávy.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

https://stromzdravia.sk/potrava-a-zi...a-cholesterol/
Tu si cital...
1 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Moja skúsenosť s cholesterolom: Keď som prísne diétovala pred odbermi, bol vyšší, ako keď mi ho testovali inokedy, zhodou okolností po veľkonočných jedlách, kde bolo viac vajec a šunky. Reakcia kardiológa- ak má telo cholesterolu zo stravy málo, telo bije na poplach a vytvára si ho viac. Potvrdilo sa mi to aj po 10 dňovej hladovke, vtedy mi bol cholesterol nameraný dokonca dvojnásobný, ako mám bežne. Vyššiu hodnotu máme v génoch, asi preto tak telo reagovalo. Môj muž naopak, on mal vždy cholesterol v norme, ale roky mal zvýšené triglyceridy, tiež geneticky dané. Potom musel schudnúť a do prípravy jedla išlo menej tukov. O polovicu. Na tanier aj menšie porcie, ale inak jedol všetko. Teraz má všetky tuky v norme a lieky na to už nemusí. Nebolo to však hneď.
5 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Vidiš, opäť tie cukry! Aj tam to píšu.

No ja som stiahol cholesterol do krasnych čísiel vdaka fermentovanej červenej ryže. Len tie TGL nie a nie dat dolu.
https://www.celostnimedicina.cz/cerv...ovana-ryze.htm

Rybí tuk: sú dostat tie kapsule omega 3-6-9, ale je taky nazor, že to nebude čerstve, ale asi dobre odležany rybí tuk. A je to malo účinné. Toto bolo moje prve a nič mi to nepomohlo.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať