Zavrieť

Porady

dubakova omacka

Ahojte poradaci, potrebujem poradit. V jednej restauracii varia neskutocne bravcove medailonky s dubakovou omackou. Medailonky nie je problem spravit, ale vie mi niekto poradit ako na dubakovu omacku? Mala by byt taka cira, ziadna smotanova. Dakujem za typy, popripade za cely recept...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    milosk Pozri príspevok
    Ahojte poradaci, potrebujem poradit. V jednej restauracii varia neskutocne bravcove medailonky s dubakovou omackou. Medailonky nie je problem spravit, ale vie mi niekto poradit ako na dubakovu omacku? Mala by byt taka cira, ziadna smotanova. Dakujem za typy, popripade za cely recept...
    V podstate sa robí tak , ako smotanová ...teda aspoň ja , len na záver nedrbneš tú smotanu ...

    Omáčka z dubákov
    Suroviny:
    Čerstvé alebo sušené dubáky , 1 malá cibuľa , soľ , čierne mleté korenie , mletá rasca , olej........

    Postup:
    Čerstvé dubáky očistíme a nakrájame na plátky.
    Sušené dubáky vopred namočíme vo vlažnej vode a necháme ich napučať. Vodu z tohoto procesu nevylievam , ale použijem pri varení .
    Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené huby a chvíľu ich restujeme.
    Posolíme , aby huby pustili šťavu .
    Potom ich zalejeme trochou vody, pridáme koreniny a dusíme domäkka, až sa vydusí skoro všetka šťava. Necháme na slabom ohni prevariť.
    Omáčku dochutíme korením a poprípade dosolíme.
    Podávame ku stejkom alebo k pečenému či dusenému mäsu.

    Tento môj recept je základný , tzv. pilierový , vzťahuje sa na prípravu všetkých húb a pokrmov z nich .
    Obdoby a variáce potom prispôsobujem podmienkam a jedlu samotnému ...

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (4)
    ubka, 58vlasta, Dana1, babka - ježibabka
    Nevhodné (1)
    3

    ubka je offline (nepripojený) ubka

    ubka
    4 Pl masla
    1 velku nadrobno nakrajanu cibulu usmazit a pridať
    asi stvrtku nastuhaneho zeleru dalej dusit do mäkka, podlejeme pol litrom vyvaru a pridame 1/3 dubakov /suche vopred namocit v studenej vode/, + k.l. horčice a dusit do mäkka. Mäkke rozmixovať a pridať zvysok dubakov a nechat prejst varom.

    ubka je offline (nepripojený) ubka

    ubka
    a tu je "tá surovina" na omáčku
    Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:39

    Hlasovalo 1 pouzivatelov

    Užitočné (1)
    Silvernola
    (3)
    buchač, Dana1, babka - ježibabka
    1

    ubka je offline (nepripojený) ubka

    ubka
    Pridam recept na Losos v hubovo estragónovej omáčke.
    4P.L masla.
    kayenske korenie
    4 platky lososa
    nadrobno nakrajanu salotku
    175 g nakrajaných hríbov
    200 ml slepací vývar /bujón/
    2 č.l maizeny
    1 č.l. horčice
    3 P.l.sekany estragón
    1 č.l. vinny ocot.
    Na masle opecieme filety lososa, odlozit a drzat zakryte na teplom mieste. Na masle oprazit salotku, pridať hríby podusit a podliat vývarom. Zmiesame horcicu s maizenou y vmiesame do hubovej zmesi, nechame zhustnut. Nakoniec pridať estragón, ocot, sol a cayenské korenie.
    Na každy kus lososa nalejte hríbovú omáčku a podavame s novými zemiakmi .

    ubka je offline (nepripojený) ubka

    ubka
    Hovädzie rezne na koreni vo vinovo hubovej omáčke.
    4 platy zo svieckovice, alebo stehna
    1 p.l. rozdrveného čierneho korenia,
    1 p.l. oleja
    120 ml červeného vína
    250 g nakájaných hríbov
    1 str. cesnaku
    300 ml hovädzí vývar /bujón/
    1 p.l maizeny
    1 č-l- horčice
    môže sa pridať šlahačka-5 p.l.
    Rezne okorenime z oboch stran a prudko opečieme na panvici 6-8 min., potom prelozime na tanier. Do vypeku pridame víno, huby, cesnak a nechame prevriet.
    Prilejeme vývar, v miske vymiesame horcicu s majzenou a vlejeme do panvice, nechame zhustnuť. Ochutíme octom, solou a pripadne slahackou. / ja nedavam/. Stavou polejeme steaky a posypeme petržlenovou vnatou.
    Dobrú chuť!

    tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

    No, niekedy ani ja neviem... ...viac tetrisss
    To je urcite atrapa, hehe, jasne, ze nie, taky by som chcela najst.

    ubka je offline (nepripojený) ubka

    ubka
    Silvernola Pozri príspevok
    Kristepane, aké mal miery?
    myslis ten muz? 192 cm
    ..nie hrib nie je z Cernobylu, je zo Sumavy a nie je atrapa, je skutocny, zial vahu neviem...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    ubka Pozri príspevok
    a tu je "tá surovina" na omáčku
    ......非常に美しく、完璧なモンタージュ...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.