75

Onkologicke ochorenia

Na istý podnet sa pokusim zalozit temu s tymto nazvom,nie vsetci chceme verejne o nasich dg. pisat, alebo hovorit, ale je to ochorenie o ktorom treba pisat aj hovorit, my co sme si uz nieco prezili by sme mohli poradit tým, ktorý sú teraz na pochybách pri svojom zdravotnom stave a zvazuju ci ist k lekárovi, alebo neíst, mozno sa hanbia, mozno sa nemaju s kym poradit.
Niektorí ma mozno odsúdia, ze je to cisto sukromna vec, ale ja osobne nesuhlasim, je to vec verejná a moze len malickost zachránit ludský zivot.
Mozno len jedina otázka, ktorú tu niekto položí a my, ktorí nieco o tom vieme by sme mali poradit.
Kto chce nech sa pridá, kto chce nech ma odsúdi, ale pokúsam sa pomôct.
Usporiadat
janamirka2 janamirka2

janamirka2 je offline (nepripojený) janamirka2

Pochváliť
buchač Pozri príspevok
Otázka ...kde bolo to znamienko , presnejšie miesto ...?
Lebo takto je to dosť všeobecná otázka a nedá sa na ňu odpovedať , reagovať , kto by vedel...

V dešnej dobe pri každej operácii sa berie vzorka tkaniva z danej oblasti ...je jedno , či ide o nohu alebo hlavu ...
Táto vzorka končí na histológii , kde sa náležite podrobí rôznym procesom v labáku ...potom už len výsledok dôjde a na základe toho sa určuje postup ďalšej liečby ...
Do úvahy pripadá viacero alternatív terapie :
- chemo
- rádio
- chemo a rádio na striedačku
- ambulantne alebo hospitalizácia na vyššie uvedené
- niekedy sa dáva aj po úspešnej operácia preventívka ...keby niečo ...
- reoperácia

Pomoc ???...holt , tu je každá rada drahá ...
V prvom rade sa musí dcéra , Ty ....proste celé okolie vyrovnať s danou skutočnosťou ...kto bude ale za toho silného , to je ťažko povedať .....veľmi ťažké ...
Momentálne budú najťažšie tieto nasledujúce 2 týždne ...neistota ,blúdenie myšlienok , možno depka ...
Matky to majú vždy ale najťažšie ( kua , neodpustím si ....nie všetky !!!! ) , tak to bude asi len a len na Tebe .
Či v tej morálnej podpore , či pomôcť s vnúčencami...........či .....

ALE toto všetko je len a len krízová situácia , katastrofický scénar ...takže len rýchlo prečítaj a zabudni , čo som písal ...
Znamienko mala na ľavej ruke.
0 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Pochváliť
janamirka2, krásne a pravdivo Ti to naši chlapci napísali. Takže, snažte sa s dcérou žiť úplne normálne, nehysterčiť a nevystresovať hneď celé okolie. Treba sa snažiť ovládnuť svoj strach, do určitej miery sa to dá zvládnuť. Potom daj vedieť ako ste dopadli. Nájdeš nás tu vždy, keď to budete potrebovať. Držím palce a myslite pozitívne.
3 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Pochváliť
janamirka2 Pozri príspevok
Ahojte, moja dcéra /23r./ bola si dať vyrezať znamienko a zistili jej zhubný nádor. Bola potom ešte na vyšetrení kde jej brali vzorky z okolia, či je to len to znamienko, alebo aj ďalej. Cca o 2 týždne má zavolať ohľadne výsledkov. Ja pevne verím, že to bolo iba to, či???
Ak máte niekto skúsenosti s tým alebo vedomosti ako by to malo byť ďalej poraďte prosím, má dve maličké deti a ja neviem ako by som jej pomohla, ďakujem
Buďte kľudná , pokiaľ nemáte v ruke výsledky . Mňa osobne tiež položilo skoro k zemi to , že pri výbere kožného výrastku v kútiku(bolo to ako karfiol) oka mi doktor povedal, že to je rakovina. Dokonca som sa s ním aj pochytila, že ako mi to takto môže pri chirurgickom zákroku povedať.Moje myšlienky neboli veľmi dobré a celé dni som bola v psychickom napätí .Čakala som na výsledky ...skôr ako výsledky prišlo predvolanie na Onkológiu .Histológia znela "kožný karcinóm" .Až na Onkológii ma ukľudnili, keď mi pani doktorka povedala, že teraz budem pod dohľadom a budem chodiť na pravidelné kontroly .Aj chodím a toho času už len 1x za rok .
Že som bola nešťastná o tom svedčí aj táto téma Myslíte trošku aj na seba ?
Odvtedy čo koľvek zbadám, všetko dám odstrániť . Aj teraz 3 týždne nazad som bola na jednom takom chirurgickom zákroku , výsledky boli dobré, čo ma veľmi potešilo .Ale tej pliagy(kožných výrastkov) sa nemôžem zbaviť a tuším sa mi robia čím ďalej tým viac .Ale už v zárodku to dám zlikvidovať .Je to nebezpečné, áno ......ale nie vždy to musí skončiť tak , ako nám to myšlienky vnucujú. Ja som toho príkladom.Doposiaľ som bez akéhokoľvek liečenia a dá sa povedať, že som onkologický pacient, ktorý chodí na kontrolu .
Tak želám Vám pevné nervy a nepripúšťať si nič zle.Teraz sa mi to ľahko píše, viem..... v podstate som aj ja spanikárila a začala som sa lúčiť so všetkým , ale nakoniec to ako tak dobre dopadlo.

P.S. U mňa sa zo začiatku ani nejednalo o znamienko, najskôr to bol taký nevinný na oko vyzerajúci tukový púčik, ktorý za čas prerástol do takého tvaru aký bol, raz som si to poškriabala a odvtedy sa mi neustále tam vytvárala malá chrastička ...lenže som bola nezodpovedná , vždy všetko bolo prednejšie (ako práca) ...až potom ja .
8 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

žena, manželka, mama, babina ...viac
Pochváliť
buchač Pozri príspevok
...hm , ja len tak ...mimochodom ...

Pozastavil som sa nad úrovňou nášho zdravotníctva ...no povedzte , je toto normálne ?????

Bol som tu , aj tam ...že vraj :

USG - negatívne
RTG - negatívne
Onko markery - negatívne
Kolono - negatívne
Onko MUDr. - vraj až o rok ma chce vidieť ...

...no čo už , nezabijem sa do vody ...a ani Príloha 102240 si nepoložím ...

...dáko prežijem ...
A to sa chlape sťažuješ? Teš sa, vytešuj.
2 0
plavčík plavčík

plavčík je offline (nepripojený) plavčík

človek s dušou
Pochváliť
Búchač tak Ti gratulujem! Kiež by sme aj my mali všetko OK!
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

žena, manželka, mama, babina ...viac
Pochváliť
plavčík Pozri príspevok
Búchač tak Ti gratulujem! Kiež by sme aj my mali všetko OK!
Neboj, príde aj na vás ostatných, len treba dúfať a nevzdávať sa. Držím prsty, nech je to čoskoro. Maja
0 0
ivantt ivantt

ivantt je offline (nepripojený) ivantt

obyčajný človek
Pochváliť
buchač Pozri príspevok
...hm , ja len tak ...mimochodom ...

Pozastavil som sa nad úrovňou nášho zdravotníctva ...no povedzte , je toto normálne ?????

Bol som tu , aj tam ...že vraj :

USG - negatívne
RTG - negatívne
Onko markery - negatívne
Kolono - negatívne
Onko MUDr. - vraj až o rok ma chce vidieť ...

...no čo už , nezabijem sa do vody ...a ani Príloha 102240 si nepoložím ...

...dáko prežijem ...
Hi, gratulka... potom pridu kontroly raz za dva roky a potom sa na to uplne vykasles lebo bude vsetko OK :-)
0 0
janamirka2 janamirka2

janamirka2 je offline (nepripojený) janamirka2

Pochváliť
Ahojte tak dnes som sa dozvedela výsledky a sú dobré. Ďakujem Vám za podporu a rady. A všetkým držím palce, aby sa z toho dostali.
6 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Pochváliť
janamirka2 Pozri príspevok
Ahojte tak dnes som sa dozvedela výsledky a sú dobré. Ďakujem Vám za podporu a rady. A všetkým držím palce, aby sa z toho dostali.
Tak to som veľmi veľmi rada Držte sa celá rodinka .
4 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Pochváliť
Už hodinu váham, či to sem napísať, ale rozhodla som sa, že áno. Táto téma nemá byť len o nešťastí a utrpení, ale aj povzbudením, že vždy je nádej na šťastný koniec, že sa netreba hneď z toho všetkého zblázniť, že to netreba hneď vzdávať.
Takže dnešná kontrola v NOÚ:
RTG - negatívne
Onko markery - negatívne
Gynda - negatívna
Onko MUDr. - vraj o štyri mesiace ma chce vidieť

Buchač, prepáč, dovolila som si použiť Tvoj štýl, ale lepšie ako Ty to neviem napísať.
22 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať