Sledovať
Onkologicke ochorenia
Na istý podnet sa pokusim zalozit temu s tymto nazvom,nie vsetci chceme verejne o nasich dg. pisat, alebo hovorit, ale je to ochorenie o ktorom treba pisat aj hovorit, my co sme si uz nieco prezili by sme mohli poradit tým, ktorý sú teraz na pochybách pri svojom zdravotnom stave a zvazuju ci ist k lekárovi, alebo neíst, mozno sa hanbia, mozno sa nemaju s kym poradit.
Niektorí ma mozno odsúdia, ze je to cisto sukromna vec, ale ja osobne nesuhlasim, je to vec verejná a moze len malickost zachránit ludský zivot.
Mozno len jedina otázka, ktorú tu niekto položí a my, ktorí nieco o tom vieme by sme mali poradit.
Kto chce nech sa pridá, kto chce nech ma odsúdi, ale pokúsam sa pomôct.
Niektorí ma mozno odsúdia, ze je to cisto sukromna vec, ale ja osobne nesuhlasim, je to vec verejná a moze len malickost zachránit ludský zivot.
Mozno len jedina otázka, ktorú tu niekto položí a my, ktorí nieco o tom vieme by sme mali poradit.
Kto chce nech sa pridá, kto chce nech ma odsúdi, ale pokúsam sa pomôct.
dlhsie som tu nebol, tak vam zelam vsetkym do noveho roku vsetko najlepsie, vela zdravia a lasky.
Pred 5-timi rokmi bola za mnou kamaratkyna mama, mala nador na prsniku. Uspesne vsetko zvladla, operaciu, chemoterapiu, ozarovanie,.. zila plnym a radostnym zivotom. Zrazu sa vsetko zvrtlo.. 23.12. si este robila plany ako dalej, potom umely spanok a 26-teho decembra vydychla naposledy... lekari nic nezistili a rodine povedali ze behom 24 hodin sa jej spravili metazstazy na plucach a preto zomrela. Je to vobec mozne aby to nabralo tak rychlo spad ?? Vedeli ze nieco ma, bolo to v hlave ale neohrozovalo to zivot a potom zrazu... par hodin...
Pred 5-timi rokmi bola za mnou kamaratkyna mama, mala nador na prsniku. Uspesne vsetko zvladla, operaciu, chemoterapiu, ozarovanie,.. zila plnym a radostnym zivotom. Zrazu sa vsetko zvrtlo.. 23.12. si este robila plany ako dalej, potom umely spanok a 26-teho decembra vydychla naposledy... lekari nic nezistili a rodine povedali ze behom 24 hodin sa jej spravili metazstazy na plucach a preto zomrela. Je to vobec mozne aby to nabralo tak rychlo spad ?? Vedeli ze nieco ma, bolo to v hlave ale neohrozovalo to zivot a potom zrazu... par hodin...
žena, manželka, mama, babina ...viac
Pochváliť Mám podobú skúsenosť. Sú to 3 mesiace či mi zomrel svokor. Človek plný energie, veselý a milý a v podstate zdravý. Chýbalo mu len kúsok do sedemdesiatky. Mal nejaké problémy s okom, 3 mesiace čakal, že ho budú operovať, tesne predtým zistili, že tie problémy mu spôsobuje nádor v hlave. Síce neoperovateľný, ale našťastie nezhubný. Ale ... stav sa začal meniť, nevidel už ani na druhé oko, nádor sa rozšíril na pľúca aj pankreas, metastázy v chrbtici ... len 3 týždne a bol koniec

Prosím Vás, máte skúsenosti s periférnou neuropatiou v dôsledku podávania Taxolu pri chemo? U mňa sa po štvrtej CHT prejavila veľmi intenzívna forma s často až neznesiteľnými bolesťami. Lekár však na to vôbec nereagoval, povedal, že to už vydržím a mám si dávať Ibalgin. Ten mi zaberal asi ako Lentilka. Po piatej CHT som asi tri týždne doma kričala od bolesti, kým to prešlo zo stavu neznesiteľný na stav intenzívny. Šiestu CHT som odmietla, ale bez prestania vo dne v noci mám už 2 mesiace bolesti. Neberie to konca. Môj onkológ s pacientom takmer nerozpráva. Včera som chcela, aby mi povedal aspoň názov toho, čo spôsobuje tie moje bolesti, že si o tom nájdem niečo na internete. Povedal len, že Paclitaxel a utrúsil, že nič nepomôže.
Jarka1, nemám skúsenosť s bolesťami, ale keď brala moja mama chemoterapiu veľmi ju oziabali nohy (nemala ich studené, iba ona to cítila), jej onkológ stále vravel, že sa s tým nedá nič robiť ... Doma sme skúšali všetko možné - nahrievanie, masáže hrejivým gélom ...Raz v lete mal dovolenku a ošetroval ju iný lekár, poslal ju s tým na neurológiu. Tam jej predpísali nejaké injekcie, ktoré jej pomohli, veľmi sa jej uľavilo, občas mala pocit studených nôh, ale len trošku. Ak Ti môžem poradiť, nenechaj sa odbiť, pýtaj sa na neurológiu alebo inému odoborníkovi, veď v dnešnej dobe už majú veľa možností ako ľudom pomôcť alebo aspoň uľaviť od bolesti.
Držím palce!
Bohužiaľ, ale nádory sú vždy len nádormi, a vždy predstavujú ohrozenie zdravia,(vlastná skúsenosť). Keď som sa lekárky opýtala na to, či musím ísť ihneď na operáciu, keďže nádor je nezhubný, ale patológ odporučil operáciu, milo mi odpovedala, viete, ak patológ odporučil, tak to nemyslel zo srandy, aj nezhubný sa môže zvrhúť, a potom je to už o inom. Na tieto slová nikdy nezabudnem. Môžem si povedať, že ma zachránil aj on, aj tá milá lekárka, ktorá ma nakoniec aj operovala. 

Tiež som za to, že ak človeku niečo rastie v tele, čo tam byť nemá, má to ísť von. Môj svokor však mal ten nádor na hlavnej tepne, takže sa to operovať nedalo.
Včera mi urobil napr. takúto koninu. Pri kontrole na gynde sa zistilo, že mám cystu v mieste vyoperovaného tumoru. Gynekológ mi vysvetlil, že s tým nič robiť nebudú, pokiaľ to nebude spôsobovať problémy. Prišla som na kontrolu k onkológovi po kontrolnom CT, nakukol do papierov od gynekológa a ako prvú vetu mi povedal: Takže tumor, budú vás operovať. Ja jemu, že nestrašte. Znovu nakukol a že: AHA, cysta. Viac nič nepovedal.
žena, manželka, mama, babina ...viac
Pochváliť
[QUOTE=Jarka 1;1642892] Jarka, tak rýchlo utekaj od neho preč, veď máme možnosť slobodnej voľby lekára. Ide predsa o tvoje zdravie a život, nie o jeho.
Nateraz sme s CHT skončili. Kontrolu mám o dva mesiace. Ak by som nedajbože musela zase brať CHT, tak vážne uvažujem nad zmenou. Len neviem, ku komu by išli všetci tí pacienti, ktorí na neho po chodbách nadávajú.
Včera mi urobil napr. takúto koninu. Pri kontrole na gynde sa zistilo, že mám cystu v mieste vyoperovaného tumoru. Gynekológ mi vysvetlil, že s tým nič robiť nebudú, pokiaľ to nebude spôsobovať problémy. Prišla som na kontrolu k onkológovi po kontrolnom CT, nakukol do papierov od gynekológa a ako prvú vetu mi povedal: Takže tumor, budú vás operovať. Ja jemu, že nestrašte. Znovu nakukol a že: AHA, cysta. Viac nič nepovedal.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.

, prečo niektorí lekári s pacientom nekomunikujú ?