|
| ||
| ÚCTOVNÍCTVO | PODNIKANIE | DOMÁCNOSŤ | STAVBA | ZÁHRADA | SVB-BYTOVKY | RECEPTY | POČÍTAČ | ZDRAVIE | CESTOVANIE | KULTÚRA | Susedko.sk +Pridat tému | Dnešné príspevky | | |||
| | |||
| Štrúdľa
26-10-05
08:56 PM
|
Senior Member
Členom od: 15-06-05 Miesto: Považie
| ||
| Neviem,ako sa to mohlo stať, ale štrúdľu som považovala za nehodnú môjho záujmu. Dodnes - kým sme náhodne nenatrafili na istú cukráreň v Bratislave. Jablkovo-maková, ale veľmi, veľmi chutná. Prosím, nenašiel by sa u Vás zaručený (podrobný) recept, ako sa dá takáto dobrota upiecť doma? V záujme rodinného šťastia vopred ďakujem. | | ||
| | |||
| | #11 |
| Junior Member Členom od: 31-10-05
Súhlasil: 0x Získal 0 súhlasov v 0 príspevkoch | Re: Štrúdľa Dakujem za rychlu odpoved tweety! Nevedel by niekto este poradit z vlastnej skusenosti znacku alebo nazov podla vas najlepsieho kupovaneho tahaneho strudloveho cesta? Lebo som trochu zufala tu v Prahe, skutocne ho neviem zohnat. A tak som si myslela, ze tahane cesto sa mozno hotove neda kupit. Mozno to inak volaju? Lebo ked im poviem, ze chcem na strudl tak mi odporucia klasicke listkove cesto... Ak ho zozeniem na Slovensku budem si ho sem nosit :-) |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #12 | |
| Poraďák Členom od: 06-04-05 Miesto: metropola východu
Súhlasil: 7,158x Získal 17,548 súhlasov v 8,652 príspevkoch | Re: Štrúdľa Citát:
![]() | |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #13 |
| Poraďák ![]() Členom od: 07-03-05
Súhlasil: 1,034x Získal 2,781 súhlasov v 997 príspevkoch Články v Blogu: 1 | Re: Štrúdľa Na www.Labužník.com v diskusnom fóre je rubrika " Kde koupit či sehnat", skús sa zaregristrovať a napísať, určite ti niekto odpovie. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #14 |
| Poraďák Členom od: 30-08-04
Súhlasil: 63x Získal 115 súhlasov v 77 príspevkoch | Re: Štrúdľa Cesto na ťahanú štrúdľu je strašne jednoduché,len neviem presný pomer z pamäti,lebo som to dosť dávno nerobila.Dúfam,že to nezabudnem a pozriem sa doma na to.Podľa mňa, pravá a tá najlepšia štrúdľa je ťahaná.Z lístkového cesta a aj vaľkané sú len napodobeniny,ktoré sa nikdy nevyrovnajú ťahanej. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #15 | |
| Senior Member Členom od: 21-07-04
Súhlasil: 90x Získal 71 súhlasov v 47 príspevkoch | Re: Štrúdľa Citát:
Ďakujem. | |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #16 | |
| Poraďák Členom od: 06-08-04 Miesto: Bratislava
Súhlasil: 25x Získal 1,356 súhlasov v 619 príspevkoch | Re: Štrúdľa Citát:
| |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #17 | |
| Poraďák ![]() Členom od: 08-07-04 Miesto: Žilina
Súhlasil: 1,630x Získal 1,309 súhlasov v 664 príspevkoch | Re: Štrúdľa Citát:
| |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #18 | |
| Poraďák Členom od: 16-06-04
Súhlasil: 7,581x Získal 8,603 súhlasov v 2,450 príspevkoch | Re: Štrúdľa Citát:
Všetky uvedené recepty píšete ako recepty na štrúdle. Prepáčte, ale to sú všetko záviny. Za štrúdľu sa považuje len ťahané cesto. Prezradím vám recept s podmienkou, že ho vyskúšate. Klasická štrúdľa 200 g hladkej múky, 1 KL oleja, 1 KL octu a 1 bielok spracujeme na pracovnej doske. Konzistenciu upravíme pridaním vlažnej vody. Cesto má byť vláčne cca ako plastelína. Cesto prikryjeme nahriatym(t.z. teplým, nie horúcim) kastrólikom alebo miskou na cca 15- 20 minút. Ja to robím tak(keďže mi kastrólik chladne), že kým je cesto prikryté, dám ďalší kastrólik na chvíľku na plyn a striedam ich. Na stôl položím obrus, alebo plachtu, pomúčim, na ruky rozotriem trochu(zdôrazňujem, že trochu) oleja, aby sa mi cesto nelepilo a začnem cesto od stredu vyťahovať. Nebojte sa toho, uvidíte ako mu ani nemusíte veľmi pomáhať a ide si samo za svojim cieľom. Musíte ho vytiahnuť úplne do pavučiny. Ak sa vám náhodou niekde roztrhne(o čom pochybujem), nič si z toho nerobte, pretože pri stáčaní bude prekryté viacerými vrstvami. Keď ho už máte vytiahnuté, okraje obstrihajte nožnicami, pretože ostanú hrubšie a tie sa vám nepodarí vytiahnuť do pavučiny. Cesto v dvoch tretinách posypeme vychladnutou popraženou strúhankou, posypeme pomletými orechami, práškovým cukrom, postrúhanými jablkami(tie môžete rovno strúhať na cesto), posypeme hrozienkami a škoricou, pridáme pomletý mak a zase práškový cukor. Jednotlivé vrstvy kvapkáme rozpusteným maslom. Môžete z toho niečo aj vynechať. Základ je, že najprv musíme dávať suchšie náplne(strúhanka,orechy,...) aby cesto veľmi nenavlhlo. Čo sa týka náplní variácií je mnoho. a./ Postrúhané jablká môžeme najprv zmiešať s marhuľovým džemom a rumom. Môžu byť pokrájané na veľmi jemné plátky alebo na strúhadle na väčších okách. b./ strúhanka, tvaroh, višne Fantázii sa medze nekladú. Pomocou obrusa cesto zvinieme. Začíname stáčať od tej časti cesta, kde máme náplň. Cesto trošku zahneme na náplň, chytíme obrus do rúk a dvíhaním obrusa do výšky sa nám cesto zatáča do rolády. Neponáhľajte sa, aby nevznikli vzduchové medzery. Preto dávame náplň len do 2/3-tín, aby sme zvonku na roláde mali viac vrstiev suchého cesta. Preložíme na vymastený pekáč. Musia ho preložiť dvaja, lebo roláda je veľká a keďže sa nezmestí na pekáč po dĺžke, stočíme ju do podkovy. Potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre na 180˚C upečieme. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom. Doporučujem podávať teplý a môžeme pridať kopček zmrzliny a šľahačky a tekutej čokolády(Topping). Vychladnutý ľahko môžeme zohriať v mikrovlnej rúre. Nebojte sa a skúste! Prekvapíte nielen seba, ale i okolie. Časom ich budete piecť aj tri naraz, lebo to stojí zato. P.S.: Napíšte, ako to dopadlo. Naposledy upravil Marína : 08-11-05 at 10:11 PM. | |
| | užitočné
(2)Užitočné: maturantka sokrateska Stefan2005 liba2 , zábavné (0), mimotémy (0), neužitočné (0), nevhodné (0) cituj |
| | #19 |
| Poraďák Členom od: 06-08-04 Miesto: Bratislava
Súhlasil: 25x Získal 1,356 súhlasov v 619 príspevkoch | Re: Štrúdľa Marína-s ťahaným cestom to máš ako s kávou-každý uvarí nejakú ale ak bude robiť 10 ľudí s rovnakou kávou vznikne 10 rozdielnych káv. Jana77-nákup by som odporúčal v Maďarsku,nie je to ďaleko od BA a hľadaj Rétestészta |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| | #20 |
| Poraďák Členom od: 16-06-04
Súhlasil: 7,581x Získal 8,603 súhlasov v 2,450 príspevkoch | Re: Štrúdľa Trošku optimizmu. To ešte neznamená, že tých 10 káv nie je dobrých. Môže byť len každá inej chuti. Napísaním tohto receptu som sledovalo to, že každý ak si sám niečo urobí a ak sa mu to podarí, má z toho väčšie potešenie ako keď si to urobí z polotovaru. Sú samozrejme rôzne pohľady na vec. Pekný deň. |
| | užitočné
(0), zábavné
(0), mimotémy
(0), neužitočné
(0), nevhodné
(0) cituj |
| Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu |
|
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu |