0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Višňový sirup

Bazilka

Bazilka je offline (nepripojený) Bazilka

Vlastným menom Lýdia,35 ročná. výška... šírka... váha... rozmery gauča zatiaľ nenaberám :) no a som dosť ukecaná :) ...viac Bazilka
Nájde niekto nejaký dobrý receptík na višňový sirup? taký mňam aby bol Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pochváliť logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    Višňový sirup

Na 1 kg vylisovanej šťavy z višní pridáme 1,50 kg cukru, 10 g kyseliny citrónovej

Vylisovanú šťavu z višní necháme niekoľko hodín stáť, aby sa na dne usadili hrubšie kaly a nečistoty, pripadne ju prefiltrujeme cez gázu.

Odmerane množstvo čistej ovocnej stavy rýchlo zahrejeme na teplotu 90 až 100 stupňov C , nečistoty vo forme peny odstránime dierkovanou varechou.
    Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme rozpustiť.

Po pridaní cukru šťava už nesmie dlho vrieť, aby hotový sirup nenadobudol varnú príchuť!

Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú.

Hlasovalo 5 pouzivatelov

Uzitocne
    miramax1, Mária27, Anja111, babka - ježibabka, truch
    5
    Pochváliť uctovnicka na dochodku durisovad
    Ja som sice este visnovy sirup nerobila, ale robila som vlani ceresnovy. Ceresne som dala do parneho hrnca /trojity hrniec-na spodlu voda, v strede nadoba na stavu, na vrchu ovocie/, do stavy som pridala asi 30 % vody a na liter takto ziskanej stavy lyzicku kyseliny citronovej a kilo cukru. Nevarila som, len som rozmiesala, aby sa cukor rozpustil. Nakoniec som pridala na spicku noza kyseliny sorbovej, aby sa sirup nekazil. Bol dobry, ale malinovemu sa nevyrovnal.
    Keďže je ovocná sezóna pridávam tiež nejaké recepty na sirupy. Ja som dlhé roky robila okrem iného ovocia aj z višní podľa prvého receptu, takže ten mám odskúšaný.
    osky najde sa tu dakto kto to prekopci do pdf?vdaka
    Nepoznáte niekto recept na višňový sirup, ktorý je iný tým, že spolu s celými višňami sa chvíľu varia aj umyté listy? Tie mu dodávajú zvláštnu príchuť. Višne sa varením samy pekne oddelia od kôstok. Robila som ho veľmi dávno /recept som mala od bývalej kolegyne, ale stratil sa mi a pomer ovocia, listov, vody a cukru si už nepamätám/. Gúglim, gúglim, ale zatiaľ som všade našla len klasiku - bez tých listov...
    Posúvam... a čakám, či sa nááááhodou nájde niekto, kto ten recept mááááá...
    Sirup z višní a listov nepoznám, ale už veľmi dávno som dostala recept na sirup z čiernych ríbezlí s listami. Možno 2 - 3 krát som ho robila. Čo tak prispôsobiť ho podľa svojho na višňový?

Ríbezľový sirup.
    3 dcl čiernych ríbezlí (pomačkať), 200 listov, 3 l vody variť 10 minút. Precediť, pridať 3 kg kryštálového cukru, 3 lyžice kyseliny citrónovej. Variť znova 10 minút a dať do fliaš.
    Babi, ďakujem... Asi skúsim, len neviem, či po dnešnej nočnej búrke niečo z višní na strome ešte zostalo... Ale tých listov sa mi vidí nejako veľa, či...? Nemá to byť o jednu nulu menej?
    babka - ježibabka Tak to mám v písanke. A už je to dobre vyše 10 rokov, tak si nepamätám. Trhaj malé a bude to akurát.

osky

2 Days Ago #14321najde sa tu dakto kto to prekopci do pdf?vdaka

Neviem, či sa mi to podarí, ale iba sa niečo učím. Tak až to nebude ono, ospravedlňujem sa.
    Tuším som to urobila.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať