0

poistenie

Dobrý večer,
všetci účtovníci ste poistení zodpovednosť za škodu pri výkone? Ja nie som a agent mi tvrdí, že sú všetci. Priznám sa, že som nad tým nerozmýšľala. V zamestnaní som poistená, ale toto ma prekvapilo.
Usporiadat
Ice dive Ice dive

Ice dive je offline (nepripojený) Ice dive

Pochváliť
tokoska Pozri príspevok
Zodpovedný za účtovníctvo je podnikateľ FO, PO.
Máte v zmluve, že zodpovednosť má externý účtovník?
Čo v tom prípade, ak neexistuje žiadna zmluva o vykonávaní účtovníctva? Účtovník iba vystavuje faktrúry za spracovanie účtovníctva,... .
no pravdepodobne o probléme sa účtovník dozvie, nakoľko FO alebo PO dostane pokutu a pekne sa dodávateľovi služby za ňu poďakuje... účtovník by mal v takom prípade nahlásiť svojej poisťovni, že spôsobil škodu danému klientovi a poisťovňa by mala vyčísliť, výšku škody a túto uhradiť... to že nie je zmluva písomná ešte neznamená, že sa nemohli dohodnúť ústne... to že tam nejaký vzťah je, dokazujú predsa vystavené a uhradené faktúry... (avšak na službu ako je účtovníctvo by som zmluvu ako klient určite chcel mať...)
0 0
Leila2006 Leila2006

Leila2006 je offline (nepripojený) Leila2006

optimistka
Pochváliť
tokoska Pozri príspevok
Zodpovedný za účtovníctvo je podnikateľ FO, PO.
Máte v zmluve, že zodpovednosť má externý účtovník?
Čo v tom prípade, ak neexistuje žiadna zmluva o vykonávaní účtovníctva? Účtovník iba vystavuje faktrúry za spracovanie účtovníctva,... .
Mám v zmluve, že zodpovedám za správne zaúčtovanie dokladov, ale nie za ich vecnú a obsahovú náplň, tiež mám v zmluve, že v prípade penalizácie zo strany určitých inštitúciií zavinenej mnou, znášam škodu ja, a klient si ju môže voči mne uplatniť, ale bude to hradené z mojej poistky. Ale toto tam mám len kvôli klientovi, poisťovňa sa vyjadrila, že zmluva nemusí byť, stačí fakturácia. VPP naskenujem a pripojím.
0 0
vjana vjana

vjana je offline (nepripojený) vjana

Pochváliť
prosim Ta a v akej poistovni mas uzatvorenu tu zmluvu?
0 0
Leila2006 Leila2006

optimistka
Pochváliť
vjana Pozri príspevok
prosim Ta a v akej poistovni mas uzatvorenu tu zmluvu?
A.....z
0 0
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

Pochváliť
To mas ako zivnostnicka? Kolko cca vyjde rocne taka poistka, prosim?
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

Pochváliť
nika.sum Pozri príspevok
pochybujem že by to mala ako szčo- čo ja viem sú 2 podmienky- vysoká škola a s.r.o.
0 0
Leila2006 Leila2006

optimistka
Pochváliť
nika.sum Pozri príspevok
Áno, mám to ako živnostníčka. Ročne 336 € - to už po bonusoch, poistná suma 16,6 tis €, spoluúčasť 160 €. Mne osobne sa tá poistka zdá dosť drahá, ale nič výhodnejšie som zatiaľ nenašla. Drahá v porovnaní s tým, že napr. s.r.o, ktorú účtujem má v jednej poisťovni uzavretú poistku - zodpovednosť za škodu spôsobenú výkonom činnosti (ide o výrobnú činnosť) na 300 tis.€ s ročným poistným cca 300 €.
0 0
Leila2006 Leila2006

optimistka
Pochváliť
Stanislav 1975 Pozri príspevok
pochybujem že by to mala ako szčo- čo ja viem sú 2 podmienky- vysoká škola a s.r.o.
Nepochybuj, je to tak. VŠ síce mám, ale v tomto prípade to nezohralo žiadnu úlohu. Stačil živnostenský list.
0 0
jacekova jacekova

jacekova je offline (nepripojený) jacekova

volám sa Katarína
Pochváliť
rada by som znovu "otvorila" túto tému s odstupom času..... nemal už niekto plnenie z takejto poistky???

alebo čo si myslíte o tej poistke.... nakoľko sa mi v poslednej dobe doooosť zvýšila klientela, rozmýšľam nad poistením mojej práce.... (i keď zatiaľ počas mojej 12-ročnej praxe som to nikdy nepotrebovala, lebo plnenie by nenastalo)

mam teraz ponuku z csob........ročné poistné 250€, spoluúčasť 166€, poistná suma 16597€.......
je to vlastne poistenie pre SZČO aj sro, ak by spôsobili z nedbanlivosti, prípadne z neznalosti zákona škodu svojmu klientovi a ten by si žiadal preplatiť pokutu od účtovníka

nevzťahuje sa na to: 1. pád software - ak stratím údaje, 2.pokuty z omeškania, 3.chyby priamo v daňovom priznaní (nakoľko účtovník len pripravuje podklady k DP a vypracovanie DP má na starosť daň.poradca - ako zákon hovorí)

a ešte sa mi nepáči, že ak si budem platiť poistku v r.2012 a v r.2013 (potom sa rozhodnem ju zrušiť), tak v ďalšie roky napr.v r.2014, ak príde daň.kontrola a klient dostane pokutu (lebo kontroly zvyčajne chodia až neskôr), už škoda nebude krytá z mojej poistky........... takže je to v istom zmysle "doživotná" poistka, inak nemá zmysel.... môže sa platiť udržiavací poplatok (cca polovica poistného), aby boli kryté tie roky, keď bola poistka aktívna

takže fakt neviem... čo vy na to?
0 0
jacekova jacekova

jacekova je offline (nepripojený) jacekova

volám sa Katarína
Pochváliť
aký máte názor na toto poistenie.... tí, čo ho máte (prečo ho máte)... a tí, čo ho nemáte (čo vás presvedčilo neuzavrieť si ho)?
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať