Sledovať
Odstúpenie od zmluvy - Energetické centrum
Dobrý deň, potrebovala by som pomoc ako napísať odstúpenie od zmluvy. Nakoľko som bez rozmýšlania (a pod nátlakom obch.partnerov) podpísala zmluvu s energetickým centrom na dodávku elektrickej energie za priateľa.
Nakoľko nám nevyhovujú ich podmienky a prístup chcela by som teraz poslať odstúpenie od zmluvy nakoľko si to neželáme.
ďakujem za pomoc
Nakoľko nám nevyhovujú ich podmienky a prístup chcela by som teraz poslať odstúpenie od zmluvy nakoľko si to neželáme.
ďakujem za pomoc
Kamarátka podpísala zmluvu sEnergetickým centrom 6.4.2011 a do 48 hodínaj od nej odstúpila. Napriek tomu, jej prišla 11 mája faktúra na 6eur na zaplatenie energetickej analýzy. Tak išla do kancelárie , že odstúpila od zmluvy v zákonnej lehote a nič nebude platiť. Akceptovali to, a dali jej aj potvrdenie. Zistila však, že 29.4.2011 t.j 21 dní po odstúpení od zmluvy ju Energ. centrum odhlásilo zo ZSE!!!! Tie tvrdia, že sa s tým nedá nič robiť a Energ. centrum tvrdí, že nikoho neodhlasovalo a že vlastne kamarátka nie je ich klientkou. Takže teraz visí vo vzduchu. Nie je klientom Energ centra, a v ZSE jej plynie výpovedná lehota. Nie je to na Lampáreň?. Vie niekto odpoveď??.
ZSE urcite maju zmluvu, kto podal ziadost o zrusenie...tam treba zacat

Jedine,ak by majitel dal pisomne nejake pravomoci EC. Treba pozriet zmluvu.
ODSTÚPENIE OD ZMLUVY O ZDRUŽENÝCH SLUŽBÁCH
DODÁVKY ELEKTRINY A PLYNU
DODÁVKY ELEKTRINY A PLYNU
Janko Hraško
Hraškovo 101
012 34 Hraškov
Ďalej len „zákazník“
Energetické Centrum a. s.
Sartorisova 10,
821 08 Bratislava
Ďalej len „obchodník“
Medzi Zákazníkom a Obchodníkom bola dňa XX.YY.ZZZZ uzatvorená zmluva o združených službách dodávky elektriny a plynu č. xxx123456 (Ďalej len "Zmluva").
Podľa článku 1 ods. 10 a článku 1 ods. 9 VOP zmluvy má zákazník do 14 (štrnástich) dní od dátumu podpísania zmluvy možnosť od tejto zmluvy odstúpiť bez udania dôvodov. V prípade dodávky plynu len v prípade, že zmluva je dohodnutá so zákazníkom na inom mieste ako na mieste obchodnej kancelárie obchodníka, alebo iným spôsobom, než je pre tento typ zmluvy obvyklý (napr. telefonické vyjednať dohody s následným podpísaním zmlúv a ich odoslanie poštou).
Zákazník týmto odstupuje od zmluvy v súlade s článkom 1 ods. 10 a článku 1 ods. 9 VOP zmluvy.
Účinky odstúpenia od zmluvy nastávajú dňom doručenia tohto písomného oznámenia o odstúpení od zmluvy obchodníkovi.
Týmto sa ruší aj účinok plnej moci , ktorá bola podpísaná zároveň so zmluvou.
V Hraškove dňa XX.YY.ZZZZ
Zákazník:
..................................................
pre vypovedanie zmluvy je potrebné písomné ukončenie, kde uvediete údaje číslo zmluvy, na koho je zmluva spísaná a dôležitý je jeho vlastnoručný podpis.
Vypovedanie zmluvy môžete zaslať na adresu: Energetické Centrum a.s., Papraďová 1A, 821 01 Bratislava alebo naskenovať a poslať na email e-centra , prípadne faxom na 02/33 520 200 .
Vypovedanie zmluvy môžete zaslať na adresu: Energetické Centrum a.s., Papraďová 1A, 821 01 Bratislava alebo naskenovať a poslať na email e-centra , prípadne faxom na 02/33 520 200 .
zákon umožňuje odstúpenie od zmluvy do 7 dní od jej podpísania bez sankčných poplatkov. Firma Energetické centrum predĺžila túto lehotu na 14 dní. Tak ako píše Jankokr, musí sa to urobiť písomne alebo emailom. Následne po určitom čase by som si to zrušenie zmluvy ešte odporúčal overiť telefonicky u oboch dodávateľov - starého i nového.
zákon umožňuje odstúpenie od zmluvy do 7 dní od jej podpísania bez sankčných poplatkov. Firma Energetické centrum predĺžila túto lehotu na 14 dní. Tak ako píše Jankokr, musí sa to urobiť písomne alebo emailom. Následne po určitom čase by som si to zrušenie zmluvy ešte odporúčal overiť telefonicky u oboch dodávateľov - starého i nového.
Je to jasne _ enegetika je obrovsky biznis _ tak chapem tie blbosti co tu niektori mozno >zainteresovani zo strachu pred odchodom klientov pisu _ je super, ze sa rucaju monopoly. Ci chceme mat zase jedineho dodavatela a jeden druh a tu najvyssiu cenu : mlieka, chleba, masa, zubnej pasty... jednu banku, jednu poistovnu, prideleneho zubara, lekara .... :
Som uz viac nez rok u ineho dodavatela elekrickej enegie a platim evidentne menej. Nemam peniaze na zbytocne vzhadzovanie ...Ved ak sa niekto boji nech si dalej kludne priplaca za "strach" !
Som uz viac nez rok u ineho dodavatela elekrickej enegie a platim evidentne menej. Nemam peniaze na zbytocne vzhadzovanie ...Ved ak sa niekto boji nech si dalej kludne priplaca za "strach" !
Je to jasne _ enegetika je obrovsky biznis _ tak chapem tie blbosti co tu niektori mozno >zainteresovani zo strachu pred odchodom klientov pisu _ je super, ze sa rucaju monopoly. Ci chceme mat zase jedineho dodavatela a jeden druh a tu najvyssiu cenu : mlieka, chleba, masa, zubnej pasty... jednu banku, jednu poistovnu, prideleneho zubara, lekara .... :
Btw. tento topic je o poskytnuti informacie ako dat vypoved konkretnej firme, a to tusim bolo zodpovedane.
Vyberte si nového dodávateľa www.VyhodnaEnergia.sk, alebo oslovte pôvodného dodávateľa a oni Vám poradia, čo treba robiť. Všetko je zadarmo a nový dodávateľ (alebo pôvodný) Vám všetko pripravia na podpis.
Energetické centrum má veľmi šikovne vypracované obchodné podmienky a cenník energetického poradenstva - má skryté poplatky, ktoré potom ostatných odberateľov znechucujú a vyvolávajú dojem, že všetci dodávatelia sú podvodníci.
Energetické centrum má veľmi šikovne vypracované obchodné podmienky a cenník energetického poradenstva - má skryté poplatky, ktoré potom ostatných odberateľov znechucujú a vyvolávajú dojem, že všetci dodávatelia sú podvodníci.
Tiež som práve riešila problém podpísania zmluvy o združenej dodávke plynu, ktorú podpísal jeden starý pán na základe návštevy agentky. Celý čas hovorila o zmluve na 1 rok s 12% zľavou a nakoniec s ním spísala zmluvu na 3 roky, čo si nevšimol. Samozrejme veľa starých ľudí verí tomu, čo im lákavo títo agenti ponúknu a podpíšu zmluvu bez toho, aby si ju skontrolovali. Podmienky zmluvy boli také, že odstúpiť od zmluvy môže až po roku a to podaním výpovede 1 mesiac pred uplynutím lehoty. Nakoľko podpísal aj splnomocnenie na odhlásenie dodávky plynu od pôvodného dodávateľa, tak sme oslovili najskôr jeho a následne nového dodávateľa. Vyriešilo sa to tým, že sme stihli lehotu do 7 dní, kedy bolo možné podať odstúpenie od zmluvy bez poplatkov a pokút. Inak by zaplatil 298 € (99 € za odstúpenie od zmluvy pred dodávkou plynu a 199 € zmluvná pokuta). Teraz chodia mnohí a ponúkajú prechod na nových dodávateľov nielen čo sa týka odberu plynu, ale aj elektriny. A hlavne u starých ľudí sa im darí uzatvárať pre nich nevýhodné zmluvy a napriek tomu, že sú toho plné správy, nedajú si povedať. Treba si dať pozor hlavne na tie malé písmenká, ktoré sa zdajú byť nepodstatné, ale tie sú práve najdôležitejšie a ak si to človek neprečíta, problém je na svete. Nehovoriac o tom, že si týchto pracovníkov púšťajú do bytu, alebo do domu a nie vždy sú to zamestnanci konkrétnej firmy a potom sa dozvedáme, ako sú starí ľudia podvedení alebo okradnutí. To len na okraj situácii, ktoré sú tu popísané.
Najväčšia hlúposť je podpisovať zmluvu s viazanosťou. V plyne, keď si pozriete porovnanie cien na www.VyhodnaEnergia.sk/plyn, tak si všimnete, že keď podpíšete zmluvu bez viazanosti (napr. RWE Klasik), tak za tri roky BEZ VIAZANOSTI ušetríte viacej, než za tri roky S VIAZANOSŤOU.
Externí predajcovia majú väčšie provízie za zmluvy s viazanosťou a preto tlačia ľudí do nevýhodných zmlúv s viazanosťou.
Externí predajcovia majú väčšie provízie za zmluvy s viazanosťou a preto tlačia ľudí do nevýhodných zmlúv s viazanosťou.