32

Odstúpenie od zmluvy - Energetické centrum

Dobrý deň, potrebovala by som pomoc ako napísať odstúpenie od zmluvy. Nakoľko som bez rozmýšlania (a pod nátlakom obch.partnerov) podpísala zmluvu s energetickým centrom na dodávku elektrickej energie za priateľa.
Nakoľko nám nevyhovujú ich podmienky a prístup chcela by som teraz poslať odstúpenie od zmluvy nakoľko si to neželáme.
ďakujem za pomoc
Usporiadat
camilo66 camilo66

camilo66 je offline (nepripojený) camilo66

Pochváliť
Dobrý deň.Mam otazku,keď som maejitel rod.domu ja syn a mama podpisala nevýhodnu zmluvu EC,je ta zmluva platna?Možem žiadať o zrušenie zmluvy bez poplatku 100 eur?
0 0
polczjln polczjln

polczjln je offline (nepripojený) polczjln

Pochváliť
Ťažko niečo u nich vybavíte.Naťahujeme sa s nimi už rok. Na výpoveď nereagujú alebo v najlepšom ako odpoveď pošlú, že máme sa riadiť podľa VOP. Do dnešného dňa sa nám ešte nepodarilo od nich získať, potvrdenie výpovede.
Už začíname riešiť výpoveď - odstúpenie od zmluvy cez advokáta.
Teraz nám už ide len o princíp. Nemáme žiadné iné výhrady voči EC.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Obyčajný človek - už len oddychujem. A vykecávam sa na Porade. Sem-tam aj poradím (ak viem). ...viac
Pochváliť
GOMEZTO
TRčEBA VZDI žIADAT VIZITKU.JA RIESIM VYRADENIE S BILANčNEJ SKUPINI VZHLADOM NATO ZE SOM ZDEDIL CALUPKU TAK SOM SI ISIEL PREPíSAT ELEKTRIKU NA SEBA A ZSE MI POVEDALI žE ODBERNE MIESTO PATRí E-CENTRU KED ZE TETA ZOMRELA TAK SOM SKUTOčNOST NAHLASIL NO NEMOHOL SOM SKOR LEBO SOM NEMAL ZO SUDU PAPIERE NARAZ ZISTIM ZE ZMLUVU TETA ANI NEPODPISALA LEBO BOLA PODPISANA PO JEJ SMRTI KED SOM FAXOM SKUTOčNOST OZNAMIL 23.11.2011 ODPISALI MI ZE 31.03.2012UKONčUJU ZMLUVU DO VTEDY VSETKO UHRADENE ALE DATUM VYRADENIA S BILANčNEJ SKUPINY MI OZNAMILI 10-06-2012 žE K 31.06.2012 MA VYRADIA3 MESIACE TO NATAHOVALI A TERAZ SI UčTUJU ZA UPOMIENKY NO TETA TO NEPODPISALA ANI JA TAK NECH TO POšLU TOMU KTO ZMLUVU PODPíSAL NIE PORADI MI NIEKTO
Pohroz im súdom, nakoľko zmluva bola podpísaná mŕtvou osobou - teda bola získaná podvodom - tr.čin podvodu, tr.čin falšovania.
Ďalej ich upozorni - že aj tak písomne potvrdili ukončenie zmluvy a teraz žiadajú plnenie a vyplatenie neičoho, čo neexistuje - neoprávnený majetkový prospech.

Inak je takáto zmluva od počiatku neplatná (podpísaná mŕtvym, falšovanie podpisu - kua - to zaváňa poriadnym prúserom pre EC).
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Pochváliť
camilo66 Pozri príspevok
Dobrý deň.Mam otazku,keď som maejitel rod.domu ja syn a mama podpisala nevýhodnu zmluvu EC,je ta zmluva platna?Možem žiadať o zrušenie zmluvy bez poplatku 100 eur?
Toto sa stalo aj nám, ale sme stihli u pôvodného dodávateľa stopnúť zrušenie pred účinnosťou zmluvy.
Zmluvu s EC sme vypovedávali na niekoľko etáp, v každom prípade pri zaslaní zrušenia treba poslať výpis z katastra, notársky/matrikou overený podpis majiteľa, že je majiteľom a zmluvu neakceptuje, a aj overený podpis matky, že konala v rozpore s LV, pretože bola v časovej tiesni, nevidela dobre atď.
0 0
mcsp mcsp

mcsp je offline (nepripojený) mcsp

Pochváliť
Dobrý Deň! Prosím Vás odpovedzte na to,že som dňa 16.08.2012 podpísal som zmluvy čez Slovensko s.r.o. elektriny a plyn také zmluvy že na mojej kópie neni tam ani podpis, ani pečiatka,iba môj podpis. Je to právoplaná,či nie? Ani číslo Zmluvy nenajdem. Dakujem za odpoved.
0 0
gogol99 gogol99

gogol99 je offline (nepripojený) gogol99

Pochváliť
Vy musíte vedieť, čo ste podpisovali.

Odpovedzte si na otázku, čo ste podpisovali a čo bolo na origináli zmluvy: podpisy, razítka, číslo zmluvy, ...

Ak si odpoviete, že áno, tak je zmluva platná.
0 0
Ivana Kropova Ivana Kropova

Ivana Kropova je offline (nepripojený) Ivana Kropova

Pochváliť
Zdravim,
vcera t.j. 11. 10.2012 moj otec podpisal zmluvu s agentom od EC.
Ked som sa to dozvedela skoro ma porazilo.
Zmluva este nie je overena telefonickym rozhovorom.
Od zmluvy chcem jednoznacne odstupit. V podmienkach maju, ze do 14 dni je to mozne.
Zaujimalo by ma vsak, ci aj take odstupenie je spoplatnene sumou 100 Eur.
O CE som si toho uz precital dost a je mi z nich na grc.
Dakujem za odpoved
0 0
gogol99 gogol99

gogol99 je offline (nepripojený) gogol99

Pochváliť
Zákon o energetike
http://www.vyhodnaenergia.sk/public/...energetike.pdf
§ 17 ods. (1) písmeno (e), ods. (2), ods. (3).

Odstúpenie od zmluvy je bez poplatku.
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Pochváliť
Dnes aj môj dedko podpísal. Chlapovi stačí, keď mu niekto sľúbi vrátiť peniaze. Ja som práve poslala meil, kde to ruším. Neviem, či budú na to reagovať. List sa mi nedá vytlačiť, tak zajtra musím niekoho nájsť, kto má tlačiareň a poslať mu kópiu majlom, aby mi to vytlačil a následne im to musím poslať aj poštou. Tak zas mám o robotu postarané. Ale čo by sme mali za starosti, keby sme nemali chlapov. Potom by sme zleniveli.

Už mi došla odozva, že sa na tom pracuje. Tak sa nevyhovoria, že to nedostali. Možno je to odpoveď z automatu, ale je.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať