Sledovať
excel
Potreboval by som takú exelácku drobnosť.Kto mi poradí?
Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne.
Ďakujem. Kto ešte tie ďalšie dva?
=SUM(IF(ISERR(HOUR(D9:J9));0;D9:J9))
Co sa tyka podmieneneho formatovania, tak to funguje spravne. Len si over, ci tam mas zadane spravne bunky (v bunke D10 porovnavas bunku D9 voci D1).
Da sa to aj jednoduchsie. Ide o vzorec pola, takze je to potrebne potvrdit cez CTRL+SHIFT+ENTER. Namiesto kombinacie IF a ISERR je mozne pouzit funkciu IFERROR podla navodu od marjankaj (funguje v MO 2007).
Co sa tyka podmieneneho formatovania, tak to funguje spravne. Len si over, ci tam mas zadane spravne bunky (v bunke D10 porovnavas bunku D9 voci D1).
Neviem čo sa stalo, nemôžem vložiť prílohu.
Pozri si este raz, co mas zadane v podmienenom formatovani. Mas tam uvedene, ze v pripade ak D9 je mensie nez D1, ma sa ti zvyraznit bunka D10. Kedze D9 nie je mensie nez D1 (6:30 > 5:00), nedoslo k ziadnej zmene formatovania bunky.
Neviem prečo do čerta zase nemôžem vložiť prílohu.
-
gb.xls
(25.0 KB, 3 videní)
Ak nechces, aby sa ti niektora bunka menila (v tomto pripade D1), potrebujes ju zafixovat. Urobis to stlacanim klavesy F4. Takze vzorec bude vyzerat nasledovne:
bunka D10 =D9<$D$1
bunka E10 =E9<$D$1
atd...
-
gb.xlsx
(9.9 KB, 4 videní)
násobenie času s číslom. ako na to? ďakujem pekne
-
porada.xlsx
(10.0 KB, 5 videní)
Taketo nieco?
Si si ale isty ze to druhe ma byt 0,12?
Si si ale isty ze to druhe ma byt 0,12?
clovek, konzultant, a pod. :) ...viac
Pochváliť V prvom pripade musis zmenit format na
[h]:mm:ss ,lebo pri tomto formate ti zaokruhluje na hodiny a vynechava cele dni, preto je vysledok 40-24=16
Ten format ti pomoze aj v druhom pripade. Zmenit musis aj format casu ,ktory nasobis.
Tvoje uvazovanie o vysledku vsak nie je spravne.
0,02 z hodiny je totiz 7,2 sekundy (lebo hodina ma 3600 s x 0,002 = 7,2. Format, ktory zobrazuje len hodiny a minuty ti takyto vysledok nemoze zobrazit, je prilis maly.
[h]:mm:ss ,lebo pri tomto formate ti zaokruhluje na hodiny a vynechava cele dni, preto je vysledok 40-24=16
Ten format ti pomoze aj v druhom pripade. Zmenit musis aj format casu ,ktory nasobis.
Tvoje uvazovanie o vysledku vsak nie je spravne.
0,02 z hodiny je totiz 7,2 sekundy (lebo hodina ma 3600 s x 0,002 = 7,2. Format, ktory zobrazuje len hodiny a minuty ti takyto vysledok nemoze zobrazit, je prilis maly.
ano 12 cent minuta, možu byť aj iné čísla, len aby výpočet výsledku fungoval