Sledovať
excel
Potreboval by som takú exelácku drobnosť.Kto mi poradí?
Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne.
V prvom pripade musis zmenit format na
[h]:mm:ss ,lebo pri tomto formate ti zaokruhluje na hodiny a vynechava cele dni, preto je vysledok 40-24=16
Ten format ti pomoze aj v druhom pripade. Zmenit musis aj format casu ,ktory nasobis.
Tvoje uvazovanie o vysledku vsak nie je spravne.
0,02 z hodiny je totiz 7,2 sekundy (lebo hodina ma 3600 s x 0,002 = 7,2. Format, ktory zobrazuje len hodiny a minuty ti takyto vysledok nemoze zobrazit, je prilis maly.
[h]:mm:ss ,lebo pri tomto formate ti zaokruhluje na hodiny a vynechava cele dni, preto je vysledok 40-24=16
Ten format ti pomoze aj v druhom pripade. Zmenit musis aj format casu ,ktory nasobis.
Tvoje uvazovanie o vysledku vsak nie je spravne.
0,02 z hodiny je totiz 7,2 sekundy (lebo hodina ma 3600 s x 0,002 = 7,2. Format, ktory zobrazuje len hodiny a minuty ti takyto vysledok nemoze zobrazit, je prilis maly.
Moj vysledok ukazuje kolko je to hodin. Kedze format v prvom stlpci je hh:mm:ss tak vysledok nemoze vyjst v minutach (slpec A*B*pocet hodin v dni)
A stale rozmyslam ako jedna minuta krát 0,002 moze vyjst 0,12????
1*0,002... no nech kukam ako kukam, 0,12 mi nevyjde.
A stale rozmyslam ako jedna minuta krát 0,002 moze vyjst 0,12????
1*0,002... no nech kukam ako kukam, 0,12 mi nevyjde.
60 s x 0,002 €
-
porada (1).xls
(35.0 KB, 5 videní)
Tak potom na sekundy? Ta platba 0,002 prislucha za sekundu?
Predstavujem si to teraz ako nejaky dajme tomu vypocet odmeny. Odpracoval 1 minutu ale v strednom stlpci je odmena za sekundu. 0,002 €/1s, kedze davas 60s * 0,002. Myslim ze treba stanovit ci odmena v strednom stlpci je za sekundu, za hodinu alebo za minutu. V mojom xls co som ti vyssie pripojila som brala ze v strednom stlpci je odmena za hodinu (kedze prvy riadok tak sedel), a teda druhy je odmena za sekundu?
Prikladam xls
Predstavujem si to teraz ako nejaky dajme tomu vypocet odmeny. Odpracoval 1 minutu ale v strednom stlpci je odmena za sekundu. 0,002 €/1s, kedze davas 60s * 0,002. Myslim ze treba stanovit ci odmena v strednom stlpci je za sekundu, za hodinu alebo za minutu. V mojom xls co som ti vyssie pripojila som brala ze v strednom stlpci je odmena za hodinu (kedze prvy riadok tak sedel), a teda druhy je odmena za sekundu?
Prikladam xls
to je len nahustené. je to vysvetlenie ku niektorému príspevku, že 0,002 nie je čas ale € a nie 3600 x 0,002 ale 60 x 0,002
Tak potom na sekundy? Ta platba 0,002 prislucha za sekundu?
Prikladam xls
Prikladam xls