1
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

zamrznute vodovodne potrubie

mfo1211

mfo1211 je offline (nepripojený) mfo1211

mfo1211
Dobry Den,
Rad by som sa vas spytal. Dnes pri -12 °C mi zamrzlo privod vody. Pravdepodobne chyba je sposobena zlou izolaciou vodovodnych trubiek v mieste kde potrubie vstupuje do domu.
Mate nejaky napady ako rozmrazit takto potrubie? ( nejde o kovove potrubie)

Dakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pochváliť
    220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Živnostník , dalo by sa povedať vodca partie dobrých remeselníkov ...viac 220870
    A hneď potom obaliť vrstvou izolácie ,vata,polystyrén.
    kazdopadne dakujem, len mam otazku ta hadica nieje kovova skor by som povedal ze je z gumy alebo z nejake umelej hnoty. Mozem na to pouzit teplovzdusnu pistol, neznicim privod nahodov?
    mfo1211 Pozri príspevok
    kazdopadne dakujem, len mam otazku ta hadica nieje kovova skor by som povedal ze je z gumy alebo z nejake umelej hnoty. Mozem na to pouzit teplovzdusnu pistol, neznicim privod nahodov?
    no podľa môjho názoru teplovzdušná pištoľ skôr roztopí/poškodí prípojku... tú možno použiť len na kovové časti potrubia...

ja som tento problém riešil minulý rok zohrievaním plastovej trúbky elektrickým ohrievačom.... postavil som ho priamo k prívodu...
    Na pištoli nastavím vhodnú teplotu, držím ju v primeranej vzdialenosti, trubku priebežne kontrolujem rukou, atď.
    Pochváliť
    220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Živnostník , dalo by sa povedať vodca partie dobrých remeselníkov ...viac 220870
    mfo1211 Pozri príspevok
    Nie nezničíte ju ,robil som tak x ráz.
    Pochváliť uctovnicka na dochodku durisovad
    Toto sa stalo aj nam pred dvomi rokmi, mysleli sme, ze je chyba vo vodarnach, ale poradili nam, aby sme trubky, ktore idu do domu nahriali a ze to bude v poriadku. Zapli sme tam staru etaviru a za pol hodiny to bolo rozmrznute. Odvtedy mame trubky obkrutene textilom a uz sa to nezopakovalo. Uz bolo aj 18 stupnov mrazu a voda tiekla v pohode.
    Takze nakoniec som prisiel domov a bolo to odmzrznute. Nastastie. Ale aj tak som rychlo zaizoloval predpokladane miesto zamrznutia.

Dakujem.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať