Zavrieť

Porady

Štítna žlaza

Nemá nahodou niekto skúsenosti so štítnou žľazou?Dakujem.
Usporiadat
lindusaaa lindusaaa

lindusaaa je offline (nepripojený) lindusaaa

syrik Pozri príspevok
Ahojte poraďáci....
Ja už som sem písala...prišli mi náhodne na hypotyreózu,lebo som mala príznaky skôr hypertyreózy...od októbra sa liečim Euthyroxom a dnes alebo v pondelok by som mala mať výsledky po 2 mesiacoch liečby...no typické príznaky sa mi objavili až po nasadení liečby...odkedy to beriem,teda za 2 mesiace som pribrala 4 kilá, cítim sa strašne unavená, slabá, pákia ma oči,mám ich červené a slzavejú mi a čo je zo všetkého najhoršie,cítim takú slabosť v nohách,že niekedy ledva chodím...je pravda,že teram ma niečo obchádza,ale tú slabosť som mala už pred niekoľkými mesiacmi a po pár dňoch to same zmizlo...môže mať táto slabosť v nohách a pálenie a slzavenie očí súvis s hypotyreózou??Dúfam,že to nie je to,čo myslím...ĎAKUJEM VÁM MOC
Taku slabost som sem tam citila aj aj ked som bola v hypotyreoze pred RJ, bol to asi taky pocit, akokeby som absolvovala celodennu turu...a pritom som vobec nic nerobila. S ocami som problemy nemala. Co sa tyka toho priberania...no pribrala som ked som bola bez liekov, ale po nasadeni mi vzdy isli nejake dve kila dolu, ale pribrala som viacej. Snazim sa aj hybat, ale zatial sa to drzi. Hormony beirem teraz asi ako ty, od oktobra. Ono pri hormonoch to nejaky cas trva kym si telo zvykne...mozno tie dva mesiace nestacia.
Kazdopadne povedz vsetko lekarovi.
0 0
syrik syrik

syrik je offline (nepripojený) syrik

lindusaaa Pozri príspevok
Taku slabost som sem tam citila aj aj ked som bola v hypotyreoze pred RJ, bol to asi taky pocit, akokeby som absolvovala celodennu turu...a pritom som vobec nic nerobila. S ocami som problemy nemala. Co sa tyka toho priberania...no pribrala som ked som bola bez liekov, ale po nasadeni mi vzdy isli nejake dve kila dolu, ale pribrala som viacej. Snazim sa aj hybat, ale zatial sa to drzi. Hormony beirem teraz asi ako ty, od oktobra. Ono pri hormonoch to nejaky cas trva kym si telo zvykne...mozno tie dva mesiace nestacia.
Kazdopadne povedz vsetko lekarovi.
Ďakujem Ti pekne za odpoveď...tak to mi doľahlo..už mi kadečo chodilo po rozume...sestrička mi pri odbere krvi hovorila,že už by som sa mala cítiť lepšie,že je sama zvedava na vysledok...je to zvláštne,ale okrem suchej pokožky a miernej únavy som pred nasadením nemala takéto problémy...
0 0
lindusaaa lindusaaa

lindusaaa je offline (nepripojený) lindusaaa

Mne tak hovorili pri prepustani z nemocnice, ked mi Euthyrox zacali nasadzovat, ze uz by to malo byt lepsie...bol to druhy den co som ho brala, prvy mi dali 25 a ten druhy 50, pritom moja davka je 125...samozrejme, ze som absolutne nic necitila a takisto ziadne zmeny neboli ani v krvi...
Viem, že u niekoho moze byt krv ok, ale necitia sa dobre...je to velmi individualne. A vo vseobecnosti zima nie je dobre obdobie pre tych co maju hypotyreozu...mozno ti treba vyssiu davku. Ale ved uvidis podla vysledkov.
0 0
syrik syrik

syrik je offline (nepripojený) syrik

lindusaaa Pozri príspevok
Mne tak hovorili pri prepustani z nemocnice, ked mi Euthyrox zacali nasadzovat, ze uz by to malo byt lepsie...bol to druhy den co som ho brala, prvy mi dali 25 a ten druhy 50, pritom moja davka je 125...samozrejme, ze som absolutne nic necitila a takisto ziadne zmeny neboli ani v krvi...
Viem, že u niekoho moze byt krv ok, ale necitia sa dobre...je to velmi individualne. A vo vseobecnosti zima nie je dobre obdobie pre tych co maju hypotyreozu...mozno ti treba vyssiu davku. Ale ved uvidis podla vysledkov.
Práve som hovorila so sestričkou....výsledky mám dobré...tak ja už potom neviem,z čoho to môže byť....s doktorom budem až 19.januára...
0 0
aida444 aida444

aida444 je offline (nepripojený) aida444

neda sa bez blizsieho poznania vysledkov povedat aka by mala byt ta spravna liecba, aka je hladina tyreotropneho hormonu, T3,T4, nie je to take jednoduche pri horucom uzliku, mal by to sledovat endokrinolog. V kazdom pripade sa mi nezda liecenie euthyroxom celkom spravna pretoze euthyrox je vlastne hormon stitnej zlazy, horuci uzol väcsinou prave ho produkuje a je ho teda obycajne nadbytok. Byva vsak aj inac, ze je normalna hladina. Obycajne sa podava skor opacne co utlmuje hormon alebo sa lieci jodom ale ked to dlhsie trva operacia je lepsia volba, pretoze prave tie horuce uzly su inac tazko ovplyvatelne.
0 0
velvet velvet

velvet je offline (nepripojený) velvet

Ahojte
Pred tromi dňami som odpadla...všetko si pamätám, nič ma nebolelo, nič sa mi nestalo, žiadna "nehoda"...včera som bola u svojej lekárky, ktorá ma poslala na interné...srdce mám v poriadku, tak mi vzala krv na vyšetrenie...krvinky mám v poriadku, aj glukózu...o dva dni budú hotové testy na ŠŽ...dnes som bola u neurologičky, ktorá taktiež nič nenašla...27.12. mám CT hlavy...že pre istotu že tam nič nie je...7.1. mám vyšetrenie u očnej...
Som neskutočne unavená, bolí ma hlava...už si možno nahováram aj to čo nie je...
Viem že ochorenie ŠŽ je vážne...ale ja by som v tejto situácii bola zaň celkom vďačná...bola by som na istom, že nič "vážnejšie" mi nie je...
0 0
lindusaaa lindusaaa

lindusaaa je offline (nepripojený) lindusaaa

velvet Pozri príspevok
Ahojte
Pred tromi dňami som odpadla...všetko si pamätám, nič ma nebolelo, nič sa mi nestalo, žiadna "nehoda"...včera som bola u svojej lekárky, ktorá ma poslala na interné...srdce mám v poriadku, tak mi vzala krv na vyšetrenie...krvinky mám v poriadku, aj glukózu...o dva dni budú hotové testy na ŠŽ...dnes som bola u neurologičky, ktorá taktiež nič nenašla...27.12. mám CT hlavy...že pre istotu že tam nič nie je...7.1. mám vyšetrenie u očnej...
Som neskutočne unavená, bolí ma hlava...už si možno nahováram aj to čo nie je...
Viem že ochorenie ŠŽ je vážne...ale ja by som v tejto situácii bola zaň celkom vďačná...bola by som na istom, že nič "vážnejšie" mi nie je...
Moze to byt SZ aj nemusi, je dobre, ze to lekari nenechali len tak a snazia sa zistit pricinu. Urcite je lepsie vediet co mi je a bojovat s tym. Moze to byt "len" prepracovanost, vela stresu... Idu sviatky, treba si oddychnut a zrelaxovat ;-).
0 0
andrea123 andrea123

andrea123 je offline (nepripojený) andrea123

Rada by som takisto napisala svoj prispevok, lebo ja to mam nejake pomotane, čitala som tuto temu asi nejakych 30 stran, ale netyka sa ma v podstate skoro nič...v roku 1998 som vyrazne schudla, ale neviem či to bolo spôsobené štítnou žlazou, lebo som schudla na základe toho, že som nič nejedla, lebo som pravdepodobne chytila nejaky črevny katar...ved ked som za den mohla zjest len 1-2 jablka, tak som asi prirodzene schudnut musela, nie? mama ma nahnala k endokrinologovi, hoci mi nič nebolo...žiadne opuchy noh, žiadne vyhybanie sa športu, bušenie srdca, žiadne trasenie ruk /robila som v tom čase mzdovú účtovníčku a naša sekretárka ma vždy prosila, či neodnesiem pripravenu kavu navšteve, lebo že ona to vždy rozleje, že sa jej trasu ruky/, žiadne navaly unavy, horka, možno fakt troška zimomrivosti, ale ked mam malo tuku a vonka je ozaj zima, tak komu nie je zima?
stanovil mi diagnozu morbus hashimoto...predpisal L-Tyroxin, začali sme 25, potom to ešte hodil na 50 a to bolo všetko...stav sa nezmenil, len som nejaka ostala flegmatickejšia...lekar mi hovoril, že to som akože pokojnejšia...ale inak nič..keby som tam nebola šla, tak by som sa to ani nedozvedela, je jedno či tabletky beriem, alebo nie, stale sa citim rovnako pomerne dobre...a rovnako stale nepriberam...jem pomenej ale stiham a vladzem robit všetko..ani libido nemam spomalene, či čo sa to tuna pisalo...takže neviem čo si mam mysliet...
0 0
ergo ergo

ergo je offline (nepripojený) ergo

Dobrý večer, prečítala som si všetky príspevky a predsa mám jednu otázku. Mám zníženú funkciu ŠŽ (liečim sa 3 mesiace Euthyrox 50, obdeň) so všetkými psychickými príznakmi, ktoré už boli spomínané :slabosť,únava,nespavosť, ale čo ma najviac trápi je slabá pamäť.Pred rokom som začala študovať VŠ, prvý ročník som prežila v pohode, no teraz mám vážne problémy s učením a zapamätaním si textu. Je pravdou, že som prežívala dosť veľké stresy pri skúškach a možno aj preto sa mi prejavilo toto ochorenie. Teraz len čakám kedy zaberú lieky, ale mám pocit, že sa to nezlepšuje, skôr naopak. Blíži sa totiž skuškové obdobie... Má prosím Vás niekto skúsenosť so zníženou funkciou šž a intenzívnym učením sa? Ďakujem pekne.
0 0
lindusaaa lindusaaa

lindusaaa je offline (nepripojený) lindusaaa

ergo Pozri príspevok
Dobrý večer, prečítala som si všetky príspevky a predsa mám jednu otázku. Mám zníženú funkciu ŠŽ (liečim sa 3 mesiace Euthyrox 50, obdeň) so všetkými psychickými príznakmi, ktoré už boli spomínané :slabosť,únava,nespavosť, ale čo ma najviac trápi je slabá pamäť.Pred rokom som začala študovať VŠ, prvý ročník som prežila v pohode, no teraz mám vážne problémy s učením a zapamätaním si textu. Je pravdou, že som prežívala dosť veľké stresy pri skúškach a možno aj preto sa mi prejavilo toto ochorenie. Teraz len čakám kedy zaberú lieky, ale mám pocit, že sa to nezlepšuje, skôr naopak. Blíži sa totiž skuškové obdobie... Má prosím Vás niekto skúsenosť so zníženou funkciou šž a intenzívnym učením sa? Ďakujem pekne.
Tri mesiace nie je az tak dlha doba, mozno si este tvoje telo nezvyklo. Neviem ci si bola uz na kontrole, ci je davka vporiadku. Mozno treba zvysit. Ale urcite treba vsetko povedat lekarovi, lebo niekedy vysledky mozu byt v poriadku,a le citit sa podla toho nemusis.
Ale aby som ti aspon nieco poradila, tak ja som dakedy pred skuskovym (asi mesiac) brala lieky na podporu pamate. Neviem ci mi to pomohlo, lebo nevidim, resp. necitim rozdiel medzi tym ked som nieco brala a teraz ked neberiem nic. Ale skusit mozes. Asi budes potrebovat teraz vicej casu na ucenie a bued to dlhsie trvat .
0 0
Irca Irca

Irca je offline (nepripojený) Irca

Denisa Pozri príspevok
Neviem, či to sem môžem napísať - aby to nebola reklama,ale ja robím regresnú terapiu. Ak chceš vedieť niečo viac pošli mi súkromnú správu. Okrem iného tiež som po operácii, je mi vcelku OK, ale vedieť vtedy to čo viem dnes, riešila by som to inak.
Veľmi by som sa chcela s tebou skontaktovať. Teoreticky vsetko viem, preco a ako to funguje, ale nedari sa to dostat do podvedomia :-)
0 0
Tdarina Tdarina

Tdarina je offline (nepripojený) Tdarina

Na štítnu žľazu by som vám poradila Vejkan od firmy *****
0 0
syrik syrik

syrik je offline (nepripojený) syrik

Včera som bola na kontrolnom vyšetrení....liečim sa od októbra...výsledky boli takého:
TSH:1.28uU/ml(0.32-5), fT4: 14.51nmol/l(10.3-25), ATPO: 600.00 kIU/l(0-5.61), ATG: 328.50 kIUúl(0-4.11)´=euthyreoza + sugnifikantne vysoké titre AaB ODPOVEDE....vedel by mi niekto povedať,čo je ATPO, ATG??? ponechal mi dávku 50 Euthyrox...a mám sa ukázať o pol roka...podotýkam,že keď som si porovnala výsledky z Ľubochne z októbra,mala som protilátky 400-násobne zvýšené...
ĎAKUJEM VEĽMI PEKNE
0 0
lindusaaa lindusaaa

lindusaaa je offline (nepripojený) lindusaaa

syrik Pozri príspevok
Včera som bola na kontrolnom vyšetrení....liečim sa od októbra...výsledky boli takého:
TSH:1.28uU/ml(0.32-5), fT4: 14.51nmol/l(10.3-25), ATPO: 600.00 kIU/l(0-5.61), ATG: 328.50 kIUúl(0-4.11)´=euthyreoza + sugnifikantne vysoké titre AaB ODPOVEDE....vedel by mi niekto povedať,čo je ATPO, ATG??? ponechal mi dávku 50 Euthyrox...a mám sa ukázať o pol roka...podotýkam,že keď som si porovnala výsledky z Ľubochne z októbra,mala som protilátky 400-násobne zvýšené...
ĎAKUJEM VEĽMI PEKNE
To su protilatky a siganlizuju autoimunne ochorenie SZ.
ATG su protilatky proti tyreoglobulinu
ATPO su protilatky proti tyreoidalnym peroxidazam
POzri si to tu http://www.zdravie.sk/sz/content/461...nej-zlazy.html
0 0
syrik syrik

syrik je offline (nepripojený) syrik

lindusaaa Pozri príspevok
To su protilatky a siganlizuju autoimunne ochorenie SZ.
ATG su protilatky proti tyreoglobulinu
ATPO su protilatky proti tyreoidalnym peroxidazam
POzri si to tu http://www.zdravie.sk/sz/content/461...nej-zlazy.html
Ďakujem Ti...Som si aj myslela...a nevieš ako je možné,že sa mi TSH upravilo,hormóny mám už v normálnej hladine,ale protilátky mám vyššie ako keď mi hypotyreózu diagnostikovali? Prečo sa stále aj napriek liečbe zvyšujú??
0 0
fixska fixska

fixska je offline (nepripojený) fixska

Zdravím, existuje skutočný človek, ktorý má liekmi vyliečenú zvýšenú funkciu štítnej žľazy??? Ja beriem Propycil už 3 mesiace a stále čítam o operáciách a doživotnom braní liekov !!!! Vôbec sa mi to nepáči tak ak poznáte človeka ktorý je fit po nejakom čase brania liekov prosím napíšte že taký existuje a že je možní sa vyliečiť. Ďakujem.
0 0
Aysha Aysha

Aysha je offline (nepripojený) Aysha

Áno poznám takého človeka, ale to, že je možné vyliečenie v jeho prípade, mu hneď povedal jeho lekár. Ja beriem lieky na štítnu žľazu už 14 rokov. No v našej rodine je to dedičné ochorenie, a každému z nás povedali, že je to doživotná liečba . Ale to, ako je to v tvojom prípade ti povie iba tvoj lekár.
0 0
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
fixska Pozri príspevok
Zdravím, existuje skutočný človek, ktorý má liekmi vyliečenú zvýšenú funkciu štítnej žľazy??? Ja beriem Propycil už 3 mesiace a stále čítam o operáciách a doživotnom braní liekov !!!! Vôbec sa mi to nepáči tak ak poznáte človeka ktorý je fit po nejakom čase brania liekov prosím napíšte že taký existuje a že je možní sa vyliečiť. Ďakujem.
Som jeden z nich. Mal som zvýšenú funkciu, od 10 rokov lieky. Ale už som bez liekov viac ako 10 rokov.
0 0
syrik syrik

syrik je offline (nepripojený) syrik

Aj ja poznám jednu pani,ktorá to brala asi ´5 rokov a už to má v norme....ale je to veľmi individuálne...
0 0
fixska fixska

fixska je offline (nepripojený) fixska

Pre AYSHA, SMITH, SYRIK ....... dakujem super !!! Aj ja sa vyliecim liekmi velmi skoro teda dufam. Viem ze je to individualne ale prave sa mi zmenila doktorka zo super pozitivnej na taku namosurenu co kuka do vysledkov a nevie co mi ma dat za lieky a chce ma poslat do nemocnice !!! Bojim sa ze mi da zle lieky a nieco sa mi zhorsi. A ja mam k doktorom taky vztah ze uz len ked mi kukaju do hrdla palickou z nanuka tak panikarim ze umrem.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu