Zavrieť

Porady

Paradajková polievka - ako robíte?

rada rada

rada je offline (nepripojený) rada

Ja takto.
Cesnak a cibuľu nakrájam na jemno. Zohrejem olej a za stáleho miešania opražím cesnak a cibuľu do sklovita. Zalejem horúcou vodou a pridám bujón, bobkový list, celé čierne korenie. V miske si zmiešam paradajkový pretlak, trocha hladkej múky a pridám trocha 12% sladkej smotany tak, aby sa mi vytvorila hladká kašička, ktorú pridám do povareného bujónu. Dochutím soľ, vegeta, sladidlo,mleté čierne korenie.Po dovarení polievku precedím a na tanieri do nej vložím na tenké kolieska pokrájaný banán (cca 6 koliesoch ) a posypem trochou postrúhaného kokosu. A chutíííííí..............
Usporiadat
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

žena, čo miluje život, ale aj múdrosť v človeku. ...viac
Ja si najskôr dám uvariť do čistej vody jeden pór, pokrájam ho, pridám zeleninový bujón, 2-3 klinčeky, 5-6 zrniek nového korenia - urobím vývar.
Na oleji upražím hladkú múku na bledú zápražku, zalejem vychladnutým precedeným vývarom, 1 väčší paradajkový pretlak, trochu kečupu, dochutím soľou. Uvarím a pridám nastrúhaný syr.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Odporúča sa paradajkový pretlak trochu orestovať, aby z neho "odišla" kyslosť.
0 0
Dass Dass

Dass je offline (nepripojený) Dass

Ahojte ! Ja pridam paradajkovu polievku pre učtovníkov. Je za 15 minut hotova. 1 liter paradajkoveho džusu, prochu soli a trochu cukru, ked zovrie pridat liate halušky alebo hmlovinu /cesto redšie/ - 1 vajičko a podľa potreby hladku muku. Navrch posypať postruhaným syrom. Dobru chut !
0 0
aja24 aja24

aja24 je offline (nepripojený) aja24

Ja si spravím najskôr na masti zásmažku, pridám červ.papriku a opražím. Potom zalejem studenou vodou, hodím tam hovädzí bujón a dochutím klinčekmi, korením, soľou, novým korením, bobk.list a nakoniec cukor. Najlepšia rajčinová polievka je vrzgajúca t.j., keď ju dám už na tanier, pridám na kocky nakrájaný syr. Fantázia.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

CHýba mi tam trošku škorice. A cesnak a bylinky, ale tie ja dávam všade, a aj podrvenú červenú jemne štipľavú papriku. Okrem toho, že plávajúca v jedle krásne vyzerá, aj čistí dutiny.
0 0
ucetni_fantozzi ucetni_fantozzi

ucetni_fantozzi je offline (nepripojený) ucetni_fantozzi

no a ja si sadnem za stol, chytim lyzicu a vsetko to zbastim...
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Pridám aj ja : usmažím hladkú muku /priamo v hrnci v ktorom idem variť polievku/zalejem vodou , osolím , pridám bobkový list , nové korenie , 1 cibuľu v šupke alebo ak je mladá cibuľka , tak tam vhodím tú, / po uvarení vyhodím / rajčinový pretlak a kryštáľový cukor . Nechám spolu zovrieť.
Medzi tým si pripravím syrovú lievanku : nastrúham eidamskú tehlu do nej dám 2 vajíčka zmiešam. Cez sitko na halušky pretláčam do vriacej polievky túto pripravenú zmes , nechám ešte zovrieť a hotovo.

Je to super s tou lievankou .
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Ja robím tak ako písala Zita5, ale nastrúham len eidamskú tehlu bez vajíčka.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Ja nie som veľký kuchár, a preto paradajkovú robím úplne jednoducho :

Na oleji opražím trochu hladkej múky, zalejem studenou vodou, pridám paradajkový pretlak (na 1 l ten väčší), malú cibuľku, trochu vegety, cukru podľa chuti a nakoniec drobnú cestovinku (písmenká alebo hviezdičky). No a poslednou bodkou je nastrúhaný eidam syr do taniera polievky.
0 0
HUPKA64 HUPKA64

HUPKA64 je offline (nepripojený) HUPKA64

Ľubka Hupka
ucetni_fantozzi
no a ja si sadnem za stol, chytim lyzicu a vsetko to zbastim...

0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
lenkak
Ja robím tak ako písala Zita5, ale nastrúham len eidamskú tehlu bez vajíčka.
Ja niekedy robím obmenu , na kocečky nakrájané rohlíky dám poopekať na panvicu , ešte teplé ich dám na povrch horúcej polievky .

Ale používam i nastrúhaný syr , ako píše vyššie lenkak.
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Ja zase poznám opečený chlebíček, a takisto ešte robievam aj mrveničku. Spravím si husté cestíčko z múky a vajíčka, a nastrúham úplne nadrobnúčko do polievky a nechám ešte povariť 5 minút. Keď si neberieme polievku na tanier ešte nastrúham aj syr.
0 0
flora flora

flora je offline (nepripojený) flora

...ja ju robim tak isto ako jess, ale nedavam cestovinu, dam vsak do nej trochu taveneho syra, necham rozpustit. Potom je taka kremova a jemna. Pri podasani, dam na jemne kocky nakrajyny aidam, tak aby boli polo rozpustene, ale este trosku tvrdkave.
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

Moja mama varievala takto: z hladkej múky svetlú zasmažku na masle, zalejeme studenpu vodou +paradajkový pretlak+ cibuľu napichanú voňavým klinčekom. Dochutiť soľou a cukrom podľa potreby. Povariť 25 min a zasypať ryžu, alebo liate cesto.
Preto píšem, že moja mama, lebo ja to doma nemám komu variť. Moja rodina to nechce a ja tu len slintám a spomínam.
0 0
maryann maryann

maryann je offline (nepripojený) maryann

Ja ju robím tak, že si na oleji osmažím trochu najemno nakrájanej cibuľky, k tomu pridám paradajkový pretlak a orestujem. Zalejem vodou, pridám soľ, vegetu, korenie a bobkový list. Na panvici si urobím karamel (asi tak 2 veľké lyžice cukru) a zalejem ho vodou - nechám zovrieť a vlejem to do polievky. Keď to všetko spolu zovrie pridám trošku ryže. Keď je ryža mäkká, pridám ešte bujón, zahustím a prilejem málinko smotany. Podľa potreby ešte dochutím. Ak je sladká, pridám trošku octu. Nakoniec nechám všetko prevrieť a podávam s postrúhaným syrom. Mňam!
0 0
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Úžasná téma, už viem čo budem zajtra variť .
0 0
petovsan petovsan

petovsan je offline (nepripojený) petovsan

Ja robievam takúto (je rýchla a voní letom):
na oliv. oleji krátko osmažím mladú zucchinu pokrájanú na väčšie kúsky (2-3 cm), tak 4 minútky, pridám krájané rajčiny v konzerve, rajčinovú šťavu, prelisovaný cesnak (2 - 3 strúčky), trochu cukru, soľ, ml. čierne korenie, bobk. list, slzu červ. vína, bazalku a všetko prevarím na slabom plameni. Polievku nie je potrebné ani zahusťovať, tie krájané rajčiny to vyriešia. Na tanieri môžete posypať petržl. vňaťou alebo mladou cibuľkou.
Naposledy upravil petovsan : 15.07.06 at 14:12
0 0
Jana0707 Jana0707

Jana0707 je offline (nepripojený) Jana0707

Ó bože to všetko tam dávate?????
Ja si opražím na tenúčko pokrájanú cibulku, potom pridám trošku hladkej múky a zalejem vodou. Pridám PRETLAK HAMÉ (dobrá polievka závisí od dobrého pretlaku je totiž sladučký a nemusím sa báť, že bude kyslý) Skúste zavoňať rôzne pretlaky). Pridám ešte bobkový list, vegetu, cukor asi 2 lyžičky a soľ. A písmenká. Varí sa málo asi tak max. 1/2hodinu a postrúham syr. Je veľmi dobrá......
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

ja varím takto:
do hrnca s vodou dám 1 rajčinový pretlak, celú cibuľu - menšiu, trošku soli a korenia. Nechám prevrieť asi 20 minút. Potom urobím svetlú zápražku a zapražím. Pridám umytú ryžu a dovarím, kým bude ryža mäkká. Potom ešte dávam kryštálový cukor podľa chuti. A samozrejme na tanier aj postrúhaný syr.
0 0
salfalvi salfalvi

salfalvi je offline (nepripojený) salfalvi

Olej, 1 cibuľa osmažená do sklovita a 1 PL hl.múky. Zohriatou vodou s vegetou zalejeme osmaženú cibuľu a múku. Pridáme jeden pretlak a cele paradajky 2 ks konzervy. Celé to povarim a rozmixujem. Pridám muškátový oriešok, trochu škorice a podľa potreby kryšt. cukor. Potom opečiem na kúsky nakrájanú oravskú slaninku a pridám do polievky. Jedna konzerva zaváranej kukurice a nakoniec velké množstvo bazalky. Na tanier podľa chuti možete pridať trocha smotany.
Vyskúšajte a už inú paradajkovú polievku nebudete robit. Dobrú chuť
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu