1

Finančné prostriedky a ich bezpečné uloženie

Dobrý deň. Mám na vás otázočku a zároveň prosím o radu čo s voľným kapitálom cca 100000€ ktoré mám uložené v banka na eurovom vklade. Neviem či prostriedky previesť na účet v inej mene alebo ich investovať do nehnuteľnosti. Som trochu nesvoj ohľadom situácie okolo eura a nerád by som prišiel o peniaze.
Usporiadat
Xanti Xanti

Xanti je offline (nepripojený) Xanti

Pochváliť
Nechceš ich investovať do mňa

Osobne by som to investovala do nehnuteľnosti, ktorá by mi zarábala napr. byt, dom, penzion, hala , kancelárske priestory teda to čo sa dá najlepšie prenajať.
1 0
mattto mattto

mattto je offline (nepripojený) mattto

Pochváliť
"Som trochu nesvoj ohľadom situácie okolo eura a nerád by som prišiel o peniaze." kto má EURO príde o peniaze? vidím, že mediálna masáž na niektorých jedincov funguje. Jeden ide vyberať a "investovať" peniaze do kúpy auta, lebo EURO, pred časom, keď EURO bolo k USD 1,6 sa tu ozývali hlasy o páde USD...

ak sa tak veľmi všetci boja o svoje eurá sú presvedčení o jeho páde, založte si forexový účet a cez pákový efekt dajte short na EUR aspoň k piatim hlavným menám. S niekoľko desať tisíc eur zarobíte milióny a do smrti nemusíte pracovať
0 0
Rasťo74 Rasťo74

Rasťo74 je offline (nepripojený) Rasťo74

Pochváliť
Ten pákový efekt je len tažko predvidateľný a ako môžeš získať tak aj stratiť. Pre mňa asi dosť veľké riziko.
0 0
Rasťo74 Rasťo74

Pochváliť
V dnešnej dobe je dosť problematické nájsť takú nehnuteľnosť ktorá by ti zarábala toľko aby sa ti tie peniaze vrátily, mám viacero nehnuteľností, tie si prevádzkujem zatiaľ sám a jednu prenajímam.
0 0
Xanti Xanti

Pochváliť
Rasťo74 Pozri príspevok
V dnešnej dobe je dosť problematické nájsť takú nehnuteľnosť ktorá by ti zarábala toľko aby sa ti tie peniaze vrátily, mám viacero nehnuteľností, tie si prevádzkujem zatiaľ sám a jednu prenajímam.
No skôr som myslela na to, že nehnuteľnosť Ti má priniesť viac ako úroky v banke. Ale ty zrejme chceš mať aj prachy aj nehnuteľnosť.

Teda príklad pri 100 000 eur na sporiacom účte s 2% úúrokom ročným je to mesačne cca 120 eur na úrokoch. Ak máš nehnuteľnosť, čo ti toľko vynesie tak si v zisku, a samozrejme nestráca na hodnote. Lebo zo zvyšku výnosu si ju zvelaďuješ.

Ak budeš chcel prachy tak ju zase predáš ne.
1 0
mattto mattto

mattto je offline (nepripojený) mattto

Pochváliť
pákový efekt nie je ťažko predvídateľný, je presne stanovený v obchodných podmienkach. Prečo stratiť? veď si presvedčený o páde eura, preto ideš vyberať svoj účet vedený v eurách a ideš robiť kroky, aby si o eurá neprišiel...
0 0
Rasťo74 Rasťo74

Pochváliť
Xanti Pozri príspevok
No skôr som myslela na to, že nehnuteľnosť Ti má priniesť viac ako úroky v banke. Ale ty zrejme chceš mať aj prachy aj nehnuteľnosť.

Teda príklad pri 100 000 eur na sporiacom účte s 2% úúrokom ročným je to mesačne cca 120 eur na úrokoch. Ak máš nehnuteľnosť, čo ti toľko vynesie tak si v zisku, a samozrejme nestráca na hodnote. Lebo zo zvyšku výnosu si ju zvelaďuješ.
Ak budeš chcel prachy tak ju zase predáš ne.

Sory ale ked kúpiš nehnuteľnosť dnes za 100000 za rok už takú hodnotu nemá, dnes je plno inzerátov na predaj a málo sa predáva nehnuteľností musela by to byť super kúpa aby sa to oplatilo.
No v dnešnej dobe je to tak
0 0
Xanti Xanti

Pochváliť
Hm... a kto Ti káže za všetko kupovať nehnuteľnosť? Nie som naivná, aby som si myslela, že kúpiš nehnuteľnosť a zarábaš. Treba ešte do toho investovať logicky...
0 0
Rasťo74 Rasťo74

Pochváliť
mattto Pozri príspevok
pákový efekt nie je ťažko predvídateľný, je presne stanovený v obchodných podmienkach. Prečo stratiť? veď si presvedčený o páde eura, preto ideš vyberať svoj účet vedený v eurách a ideš robiť kroky, aby si o eurá neprišiel...
Ja myslím na dlkší časový horizont. Ked pozerám ako napríklad dnes rastie a dva dni padá neviem či sa to dá podržať na pákovom efekte každý deň sa ti to predražuje nie.
0 0
Rasťo74 Rasťo74

Pochváliť
Xanti Pozri príspevok
Hm... a kto Ti káže za všetko kupovať nehnuteľnosť? Nie som naivná, aby som si myslela, že kúpiš nehnuteľnosť a zarábaš. Treba ešte do toho investovať logicky...
Prosím ťa pekne za tie peniaze niečo preborné nekúpiš, byt - možno dva, nebytový priestor jeden ale problém je prenajať a aby ľudia platili.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať