1
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Notbook

delkom

delkom je offline (nepripojený) delkom

Mám zložitú povanu ale nie som šibnutý. ...viac delkom
Ahojte mám nový notbook a neviem sa pripojit na sieť.Je potrebná nejaka inštalacia aby sa dalo pripojiť?/proste som len so starého počítača prepojil kábel na internet do notbooku a nejde to/prečo? pomôžte poradaci prosím. Dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Je potrebné nastaviť sieť, treba napísať aký máš internet a podľa toho sa zariadiť.
    Ak je to nove kupene z predinstalovanym windowsom problem bude inde ako v NB
    ak je to preinstalovane pravdepodobne tam nie je nainstalovany ovladac sietovej karty
    Skus ci na starom pc ide internet napis aky typ pripojenia mas Tcom , ups, ...
    Pochváliť
    misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Obyčajný človek - už len oddychujem. A vykecávam sa na Porade. Sem-tam aj poradím (ak viem). ...viac misoft
    Ahojte mám nový notbook a neviem sa pripojit na sieť.Je potrebná nejaka inštalacia aby sa dalo pripojiť?/proste som len so starého počítača prepojil kábel na internet do notbooku a nejde to/prečo? pomôžte poradaci prosím.
    A) OS ? (Prakticky je to skoro jedno - postup je u všetkých skoro rovnaký)
    B) Na sieť pripojený priamo, alebo cez router?
    C) Poskytovateľ pripojenia poskytol základné údaje pre pripojenie?
    V krátkosti: Pokiaľ podľa B) ste za routrom, jednoducho otvoriť kartu sieťového pripojenia (PTM na ikonu sieťového pripojenia vpravo dole pri hodinkách (tie dva malé monitorčeky )> Stav>vo Všeobecné > Vlastnosti> Internet Protocol (TCP/IP) vysvietiť (označiť)> Vlastnosti a nastaviť Získať adresu IP automaticky a Získať adresu servera DNS automaticky. Potom potvrdiť. Router by mal prideliť IP adresu a mal by internet fungovať.
    Pokiaľ však na priamo - tiež zopakovať hore uvedený postup. Je tu však otázka, či poskytovateľ nekontroluje MAC adresy. Tú zistíte PTM na ikonu sieťového pripojenia > Stav >Podpora > Podrobnosti a je tam v tabuľke uvedená MAC adresa sieťovej karty (fyzická adresa) v prvom riadku vo formáte xx-xx-xx-xx-xx-xx.
    http://www.selyeuni.sk/cis/sk/oznamy...u-vaej-pc.html
    Tú potom dať poskytovateľovi, ktorý to upraví (u seba, ak filtruje MAC adresy)
    Podla popisu temy, predpokladam, ze to bude MAC adresou
    - pre delkom - tvoj poskytovatel internetu ked ti internet zapajal, tak ho spristupnil iba pre tvoj konkretny pocitac (to je ta MAC adresa - ciseny kod tvojej konkretnej sietovej karty) a tak komunikuje len s nim. Ked to chces zmenit, tak musis zavolat tvojmu poskytovatelovi, aby spristupnil aj druhy pocitac, ak to mas umoznene v zmluve (vacsinou su zmluvy na 3 PC), alebo zakupit router a ten zapojit v scheme:
    zastrcka - kabel - modem - kabel - router - 2 kable => 2 pocitace
    Pochváliť
    misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Obyčajný človek - už len oddychujem. A vykecávam sa na Porade. Sem-tam aj poradím (ak viem). ...viac misoft
    Alebo podľa starého PC naklonovať MAC adresu do nového.
    Vies Misoft, podla zadania by som si dovolil tipnut, ze dotycny(a) nieco take nezvladne. Mne napriklat stacilo "not book" :>D
    vedeli by ste mi poradiť asi rok používam laserovú myš microsoft wirelles mouse 5000, nič som neinštalovala len dala baterky a pridala zariadenie a rok fungovala bez problémov, ale zrazu mi vypisuje, že sa nedá pripojiť a keď ju chcem pridať tak pýta kod na párovanie ale fungovala bez kodu? čo s tým? díky
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať