Sledovať
Nové slovenské serialy na komerčných TV.
Myslíte si, že majú ešte niečo spoločné s kutúrou?
stale lepsie taka reality show ako nejaka stupidna a bezducha telenovela a ze sa tam niekto zhovaduje,je to ich slobodne rozhodnutie,zase sa netvarme ze takyto ludia neexistuju a ze v realite sa tak nespravaju-ten rozdiel v tom ze my sa hambime ak urobime trapas alebo blbost a niekto sa tym predvadza v telke-len ma bavi ze nikto to nepozera a kazdy vie co tam je-ludia to pozeraju lebo je to nieco nove a chyba alternativa kvalitnych zabavnych programov a filmov,az toho bude vela,tak to postupne upadne,jedny sa strapnia a nieco si zarobia a iny sa zabavia-horsie veci su v telke a to manipulacia z verejnou mienkou,vymyvanie mozgov,prekrucanie faktov atd
a inych to bavi-nie je vhodne podsuvat svoj vkus inym, uputavky idu aj na Seherazadu, Segala a ine pre mna sprostosti,ale ak to ina skupina divakov pozera tak prosim, ono uz raz sudruhovia nam diktovali co je vhodna kultura a co nie a nebolo to dobre a teraz su aj ine moznosti ako tv program,da sa stiahnut aj z netu,aj objednat atd-tv program je jeden z mala banalnych problemov tejto spolocnosti,keby omnoho zavaznejsie veci spolocnosti vedeli tak obcania riesit ako sa da riesit tv stlacenim tlacidiel ovladaca,alebo vypnutim tv.
Ľubomír - kultúra a komerčnosť? sám si si musel odpovedať, čo majú spoločné., určite nič., možno reklamu, ale chválabohu pri verejnoprávnej TV je reklama pred začiatkom programu a po skončení, kdežto u komerčných TV nás týrajú a doslova skúšajú našu trpezlivosť do nemoty., a aj pri programoch, ktoré javia známky kultúry., je to individuálne ,dokedy to divák vydrží, ja osobne veľakrát pri x-tej reklame odchádzam spať., a najmä - je to veľká neúcta k divákovi, to mi vadí najviac., trošku šetrenia na vlastných platoch, na odmenách pre celebrity by nezaškodilo, reklám by bolo menej a vsadiť aj na tú kultúru diváka.,
ja osobne som proti zrušeniu koncesionárskych poplatkov rozhlasu a TV., áno, viem, kvalitné program chýbajú na STV, ale bez peňazí?! budú tam aj naďalej len prevzaté relácie, žiadna vlastná tvorba., koľko peňazí dostáva Min.kultúry? z celkového rozpočtu? atď - čo učitelia, kto má vlastne vychovať tento národ ku kultúrnosti, keď učitelia nie sú zaplatení a rodičia - patria do tých 99%?
veľmi zaujímavá téma, ale nie jednoduchá, a momentálne ma napadlo aj veľmi aktuálna, pred predčasnými voľbami.
a ešte na záver, ja som si momentálne našla zopár programov na STV - každý deň Duel, 5 proti 5, v piatok Legendy Popu, v nedeľu dopoludnia išiel franc. seriál Planéta Zem zhora, STV2 občan za dverami, Medicína atď. nie je až tak zlé... krásny deň všetkým.
ja osobne som proti zrušeniu koncesionárskych poplatkov rozhlasu a TV., áno, viem, kvalitné program chýbajú na STV, ale bez peňazí?! budú tam aj naďalej len prevzaté relácie, žiadna vlastná tvorba., koľko peňazí dostáva Min.kultúry? z celkového rozpočtu? atď - čo učitelia, kto má vlastne vychovať tento národ ku kultúrnosti, keď učitelia nie sú zaplatení a rodičia - patria do tých 99%?
veľmi zaujímavá téma, ale nie jednoduchá, a momentálne ma napadlo aj veľmi aktuálna, pred predčasnými voľbami.
a ešte na záver, ja som si momentálne našla zopár programov na STV - každý deň Duel, 5 proti 5, v piatok Legendy Popu, v nedeľu dopoludnia išiel franc. seriál Planéta Zem zhora, STV2 občan za dverami, Medicína atď. nie je až tak zlé... krásny deň všetkým.
a inych to bavi-nie je vhodne podsuvat svoj vkus inym, uputavky idu aj na Seherazadu, Segala a ine pre mna sprostosti,ale ak to ina skupina divakov pozera tak prosim, ono uz raz sudruhovia nam diktovali co je vhodna kultura a co nie a nebolo to dobre a teraz su aj ine moznosti ako tv program,da sa stiahnut aj z netu,aj objednat atd-tv program je jeden z mala banalnych problemov tejto spolocnosti,keby omnoho zavaznejsie veci spolocnosti vedeli tak obcania riesit ako sa da riesit tv stlacenim tlacidiel ovladaca,alebo vypnutim tv.
Som dilino , ktorý si robí občas z každého prdel ...viac
Pochváliť ...mám diaľkové ovládanie TV ( tých 30 rokov
)...neriešim nič ...
)...neriešim nič ...
máme predovšetkým slobodné myslenie a vieme si vybrať, čo chceme pozerať,
keď niečo nechcem vidieť, tak stlačím OFF a mám pokoj
verte mi alebo nie, často po odchode manžela do práce a detí do školy, keď zostanem sama, pozriem do programu a nepustím si nič, ani rádio, a som rada, že mám v dome ticho a kľud
keď niečo nechcem vidieť, tak stlačím OFF a mám pokoj
verte mi alebo nie, často po odchode manžela do práce a detí do školy, keď zostanem sama, pozriem do programu a nepustím si nič, ani rádio, a som rada, že mám v dome ticho a kľud
to na margo toho ze ta trapia banality namiesto zavaznych problemov,ak si tam vycital politiku,tvoj pohlad-ak si zdravy,bohaty a mas vsade protekciu,tak ono ta trapia ine veci ako zdravotnictvo,vymozitelnost prava,korupcia,nizke mzdy,kradnutie verejnych zdrojov-ver tomu mnoho ludi by chcelo mat tvoje problemy,tak sme stastna krajina
Z niečoho musia žiť. Sú to chlebovky.
Poukazuje sa na hercov, málokto na dramaturgov a scenáristov.
Prečo sa natáčajú práve tieto príbehy v dnešnej dobe? Čoho sú zrkadlom?
Zasahuje nejakým spôsobom do tohto neutešeného stavu kvalita tvorcov?
Ale chápať to asi tak, že ľudia pracujúci v kultúre ako celku by mali brať svoju tvorivú prácu ako poslanie pre povznesenie ducha divákov, poslucháčov, je jedno v akom žánre.
Vyspelejší jedinec si vyselektuje výber programu. Aj kde si ho pozrie, vypočuje, navštívi.
Ale pri dnešnej skladbe národa, zamestnanosti, rôznych oblastí na Slovensku, nedostatku finančných prostriedkov, väčšina ľudí je odkázaná na sledovanie TV.
A z tohto dôvodu z môjho pohľadu je každá TV povinná sa pridržiavať etiky pri zostavovaní programu.
Platí to pre všetky žánre, vrátane vysielania televíznych správ.
Predsa násilie plodí násilie, čo sa vyšle, to sa vráti.
Myslím si, že na svete prebehlo dosť prieskumov na túto tému, psychológovia a psychiatri vedia svoje, avšak asi nie je v ich moci zasiahnuť do komerčného prístupu TV a súčasného diania v médiách.
Pritom by to malo byť také prosté. Ale toto nazývať diktátom určite nie.
Kto má formovať spoločnosť, ak nie kultúra?