5

Odporúčané odrody zeleniny

poprosím o radu pri pestovaní zeleniny, už niekoľko rokov sa mi nedarí dopestovať úrodu mrkvy a petržlenu, možno neviem vybrať správnu odrodu pri pestovaní zeleniny v nadm.výške cca 600 m. Ďakujem.
Naposledy upravil arizona : 14.01.12 at 08:11
Usporiadat
Anna123 Anna123

Anna123 je offline (nepripojený) Anna123

Pochváliť
Ja fazuľu, uhorky sadím až v polovici mája.
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Pochváliť
Silvernola Pozri príspevok
No, na Kysuciach sa asi úrody nedočkáš (zatiaľ - uvidíme, čo globálne otepľovanie), neznesie pokles teplôt na nulu a siať naozaj do prehriatej pôdy. Ale zberajú sa mladučké struky.
A čo tak využiť zatepľovaciu fóliu? Zem vopred zakryť aspoň na dva týždne, nechať zakrytú aj po vysadení a zakrývať podľa počasia aj keď vzíde. A môžeš pestovať aj na severe.
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Pochváliť
pavol54 Pozri príspevok
skús jej spraviť pred výsevom také riadky ako na zemiaky minule som čítal že takto sa dosiahne prehriatie pôdy v studených pôdach. Pranostika hovorí na" Marka fazuľa do jarka".
To platí skôr pre uhorky. S fazuľou mám iné skúsenosti: siala som 15. 5, 30. 5 a 16. 6. Úroda sa objavila v rozpätí cca 3 dní a najlepšie zarodila posledná sejba, podotýkam, že stále to isté osivo. Potvrdila som si skúsenosti starej mamy.
0 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Pochváliť
Pestoval niekto tieto biele uhorky, vraj sú chuťovo vynikajúce a odolné voči pliesni.
0 0
Silvernola Silvernola

Pochváliť
pmajap Pozri príspevok
Pestoval niekto tieto biele uhorky, vraj sú chuťovo vynikajúce a odolné voči pliesni.
Ja som dostala darom semienka údajne bielej uhorky (boli bez obalu, takže neručím...) a pleseň ich "zožrala" skôr, než zarodili
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Pochváliť
Silvernola Pozri príspevok
To platí skôr pre uhorky. S fazuľou mám iné skúsenosti: siala som 15. 5, 30. 5 a 16. 6. Úroda sa objavila v rozpätí cca 3 dní a najlepšie zarodila posledná sejba, podotýkam, že stále to isté osivo. Potvrdila som si skúsenosti starej mamy.
fazuľa na struky sa môže vysievať aj neskôr, keď má dosť vody tak rodí ako sprostá, nestačíš zbierať, fazuľa je na rozdiel od hrášku dosť háklivá na teplotu pôdy.
0 0
viki2 viki2

viki2 je offline (nepripojený) viki2

Pochváliť
poprosím Vás, aby ste mi poradili dobrú odrodu uhoriek nakladačiek....vlani sme sadili tuším regina a jitka a veľmi sa nevydarili...ďakujem
0 0
Anna123 Anna123

Anna123 je offline (nepripojený) Anna123

Pochváliť
Ja som niekde čítala, že netreba sadiť rôzne odrodu uhoriek, tak som si tento rok kúpila len jednu odrodu.
0 0
Silvernola Silvernola

Pochváliť
viki2 Pozri príspevok
poprosím Vás, aby ste mi poradili dobrú odrodu uhoriek nakladačiek....vlani sme sadili tuším regina a jitka a veľmi sa nevydarili...ďakujem
Mne a pozdáva odroda Othello F1. Je to odroda jemne bradavičnatá a je vhodná do teplejších oblastí. Do drsnejších (pre uhorky!) oblastí sú vhodné odolnejšie hrubobradavičnaté odrody.
0 0
kamoska1 kamoska1

kamoska1 je offline (nepripojený) kamoska1

Pochváliť
Já som bola velmi spokojná s odrodou uhoriek: MOHIKAN F1.Iné už ani nechcem,su jemne a velmi chutné.Je to maďarské semeno,ale velmi dobra úroda.U nás sú troška drsnejšie podmienky s počasím,ale vydarili sa.Doporučujem.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať