1

ERP účtovanie denných tržieb v JU

Ahojte poraďaci. Chcem Vás požiadať o radu na zaúčtovanie dennej uzávierky z ERP v JU platitelia DPH. Dostala som novú firmu ktorá robí dennú uzávierku v nasledujúci deň ráno. Denná uzávierka napr. vyhotovená 7.1.2012 zo 4.1.2012. Účtovala som v PD 7.1.2012 stĺpec tržby z predaja tovaru a v evidencii DPH 04.01.2012. Je to OK. Ďakujem za odpoveď
Usporiadat
Minna Minna

Minna je offline (nepripojený) Minna

Pochváliť
sesil Pozri príspevok
Ahojte poraďaci. Chcem Vás požiadať o radu na zaúčtovanie dennej uzávierky z ERP v JU platitelia DPH. Dostala som novú firmu ktorá robí dennú uzávierku v nasledujúci deň ráno. Denná uzávierka napr. vyhotovená 7.1.2012 zo 4.1.2012. Účtovala som v PD 7.1.2012 stĺpec tržby z predaja tovaru a v evidencii DPH 04.01.2012. Je to OK. Ďakujem za odpoveď
Mám tiež takú firmu a v uvedenom prípade by som účtovala všade dátum 4.1.
Peniaze z tržby majú predsa v pokladnici už toho 4-tého.
Nie som si však úplne istá, či je môj postup správny, pripojí niekto svoj názor?
0 0
Katarina Katarina

Katarina je offline (nepripojený) Katarina

Pochváliť
Prečo účtujete dennú uzávierku, stačí zaúčtovať tržbu za mesiac jedným dokladom k poslednému dňu mesiaca. Vy s tým máte menej roboty a klient platí menej ak cena za účtovnícke práce je stanovená v závislosti od počtu zaúčtovaných dokladov.
0 0
calimero1 calimero1

calimero1 je offline (nepripojený) calimero1

Pochváliť
Katarina Pozri príspevok
Prečo účtujete dennú uzávierku, stačí zaúčtovať tržbu za mesiac jedným dokladom k poslednému dňu mesiaca. Vy s tým máte menej roboty a klient platí menej ak cena za účtovnícke práce je stanovená v závislosti od počtu zaúčtovaných dokladov.
A na základe akého dokladu? Nie je tým porušená podmienka pravdivého a verného zobrazovania skutočnosti?
0 0
Katarina Katarina

Katarina je offline (nepripojený) Katarina

Pochváliť
Nie je porušená podmienka - účtovanie chronologicky minimálne raz za mesiac na základe interného dokladu.
0 0
civka civka

civka je offline (nepripojený) civka

Pochváliť
chcela by som sa opytat ako uctujete DPH v ramci dennych/ mesacnych tychto trzieb.
mne tam vzdy vychadza rozdiel zaklad DPH a z toho 20% DPH verzus DPH na uzavierke na dennej uzavierke (predpokladam ze sposobene zaokruhlenim...)
0 0
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Pochváliť
Diskusia k tomuto problému bola založená tu:

Elektronické registračné pokladnice - opakovaný problém - daňový zákad -DPH

Upravujeme / dopočítavame . Vychádzame zo sumy DPH.
0 0
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

Pochváliť
civka Pozri príspevok
chcela by som sa opytat ako uctujete DPH v ramci dennych/ mesacnych tychto trzieb.
mne tam vzdy vychadza rozdiel zaklad DPH a z toho 20% DPH verzus DPH na uzavierke na dennej uzavierke (predpokladam ze sposobene zaokruhlenim...)
...presne podľa dennej, resp. mesačnej uzávierky - to je predsa doklad na účtovanie, takže aj základ dane a DPH je podľa tej-ktorej uzávierky....
0 0
civka civka

Pochváliť
cize zjednodusene povedane odvediem DPH co je na uzavierke a nie zaklad dane x 20%, ano? ide mi hlavne o to ze ak to takto nahodim do ALFA tak mi to pri kontole zauctovania stale hlasi chybu kedze zakl. dane x 20% nie je nikdy rovny tej DPH na uzavierke... ako v JU uctujete ten rozdiet?
0 0
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

Pochváliť
...aký rozdiel? Ty musíš dať VZ aj DPH podľa uzávierky - žiadny rozdiel Ti nevznikne. To, že Ti SW "pindá", alebo aj tlačivo na drsr, alebo na e-daniach, to vôbec neriešiš.....
0 0
civka civka

Pochváliť
dakujem (softver "pinda" a aj si tam vypocitava nejake rozdiely, kt. potom hadze do 0% sadzby dph), dako sa s tym musim popasovat. dakujem este raz
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať