Sledovať
exekúčná zrážka
Dobrý deň, poprosím Vás ako postupovať pri výpočte exekúcii všetky tri prišli postupne, nie v jeden deň :
prvá v poradí - bežná pohľadávka, zrážam z jednej tretiny + zvyšok nad 150 %/ čistá mzda 597,50 €, zrážam povinnému 198,88 € /.
druhý exekučný príkaz - zameškané výživné, povinnosť zrážať z jednej tretiny / zamestnávateľ vyživné nezráža, plati si sám zamestnanec/.
tretí exekúčný príkaz - bežná pohľadávka, povinnosť zrážať z jednej tretiny
eva
prvá v poradí - bežná pohľadávka, zrážam z jednej tretiny + zvyšok nad 150 %/ čistá mzda 597,50 €, zrážam povinnému 198,88 € /.
druhý exekučný príkaz - zameškané výživné, povinnosť zrážať z jednej tretiny / zamestnávateľ vyživné nezráža, plati si sám zamestnanec/.
tretí exekúčný príkaz - bežná pohľadávka, povinnosť zrážať z jednej tretiny
eva
Zamestnanec má tieto zrážky:
1 v poradí dohoda 40 eur,-/mesačne
2 v poradí ručne písaná žiadosť o zrážku na výživné 250,-Eur
Dnes mu prišla 2/3 exekúcia soc.poistovna. Ako mám prosím postupovať? Uspokojiť túto 3 v poradí iba z rozdielu čo vyjde alebo má táto prednosť pred ručne písanou žiadosťou /výživné/?
1 v poradí dohoda 40 eur,-/mesačne
2 v poradí ručne písaná žiadosť o zrážku na výživné 250,-Eur
Dnes mu prišla 2/3 exekúcia soc.poistovna. Ako mám prosím postupovať? Uspokojiť túto 3 v poradí iba z rozdielu čo vyjde alebo má táto prednosť pred ručne písanou žiadosťou /výživné/?
Naposledy upravil suklova : 05.04.12 at 05:50
2.v poradí výživné nie je exekučná zrážka, je to zráźka na základe dohody medzi zamestnávateľom a zamestnancom.
Prednosť majú exekučné zrážky vrátane došlých dohôd podĺa Občianskeho zákoníka.
Prednosť majú exekučné zrážky vrátane došlých dohôd podĺa Občianskeho zákoníka.
ďakujem krásne. Ešte sa chcem opýtať: podľa môjho názoru nemá zamestnávateľ povinnosť zraziť zamestnancovi zo mzdy zrážky, ktoré niesú exekúciou. Napr. zamestnanec požiada zamestnávateľa o zrážku zo mzdy na výživné. Mám pravdu alebo sa mýlim?
Takéto zrážky sú len na základe dohody, dohoda sa uzatvára dohodou oboch strán. Ak zamestnávateľ nechce, nemusí takúto dohodu uzatvoriť.
Ja sa chcem spýtať: dnes bola firme doručená úverová zmluva s listom, v ktorom sú nariadené mesačné zrážky zo mzdy zamestnanca, ktorý nespláca úver. Výška jeho mesačnej splátky bola 54,00 Eur. Nariadená výška zrážky úverovou spoločnsťou je 108,00 Eur. (dvojnásobok mesačnej splátky).Môžem mu zraziť zo mzdy takú výšku? ( 1/3 z čm je podstatne nižšia - okolo 67,00 Eur). Musím mať súhlas z-nca ? ZP v § 131 ods.3 - je uvedený osobitný predpis. Je ním Obč.zákonník. Ďakujem.
Ako ste to prosím napísali???
Potrebovala by som to aj ja oznámiť za 1 zamestnanca, kt. má 2 ex. a nevychádza mu to aby platil obi dve exek.Ďakujem
Potrebovala by som to aj ja oznámiť za 1 zamestnanca, kt. má 2 ex. a nevychádza mu to aby platil obi dve exek.Ďakujem
Napísala som, že ZC už vykonávam zrážku zo mzdy a predpoklad ukončenia splácania. Prípadne ak ma ďalšie ešte pred napr.5.v poradí tak som rozpísala všetky EX .....a sumy-istiny, lebo nie všade bola konečná suma.
Ja sa chcem spýtať: dnes bola firme doručená úverová zmluva s listom, v ktorom sú nariadené mesačné zrážky zo mzdy zamestnanca, ktorý nespláca úver. Výška jeho mesačnej splátky bola 54,00 Eur. Nariadená výška zrážky úverovou spoločnsťou je 108,00 Eur. (dvojnásobok mesačnej splátky).Môžem mu zraziť zo mzdy takú výšku? ( 1/3 z čm je podstatne nižšia - okolo 67,00 Eur). Musím mať súhlas z-nca ? ZP v § 131 ods.3 - je uvedený osobitný predpis. Je ním Obč.zákonník. Ďakujem.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.