|
| ||
| ÚCTOVNÍCTVO | PODNIKANIE | DOMÁCNOSŤ | STAVBA | ZÁHRADA | SVB-BYTOVKY | RECEPTY | POČÍTAČ | ZDRAVIE | CESTOVANIE | KULTÚRA | Susedko.sk +Pridat tému | Dnešné príspevky | | |||
Daň z príjmu - nezd.časť na manželku |
![]() |
| ||||||
![]() |
| | Nástroje k článku | Hľadať v článku | Zobrazenie |
|
Od
socpoist60
on
16-04-10, 10:11 AM
|
| Ak sa manželka stará o svoju babku, berie nejaké dávky z úradu soc. vecí a rodiny za opaterstvo, manželovi zamestnávateľ robil ročné zúčtovanie dane. Musí si podať dodatočné DP. To mi je už jasné. Ale on si manželku neuplatňoval počas niekoľkých rokov, kedy ona už túto dávku poberala. Iný príjem nemala. Zistila som, že spätne za roky 2005-2008 môže podať dodatočné daňové priznanie. Podľa mňa tam ale bude nejaká sankcia, pokuta alebo sa mýlim? Som správne informovaná, že sa tu sankcie neplatia? Manžel mal za všetky tie roky urobené RZD. V zákone 511 o správe daní a poplatkov som to nenašla Ďakujem |
|
Od
hena22
on
16-04-10, 08:26 PM
|
| Re: Daň z príjmu - nezd.časť na manželku Myslím, že príspevok za opatrovanie nie je štátna sociálna dávka. Pre istotu nech si to manželka ide zistiť na úrad práce. Keby náhodou sa to do príjmu nerátalo, za DDP nebude žiadna sankcia, pretože RZD nahrádza riadne DP podané v termíne. A DDP by bolo v prospech daňovníka, takže nie je čo sankcionovať. |
![]() |
| Nástroje k článku | Hľadať v článku |
| Zobrazenie | |
| |
Podobné témy | ||||
| Článok | Autor článku | Kategória | Komentáre | Posledný príspevok |
| Zákon o dani z príjmov od 01.01.2010 | Blsko | Zákon o dani z príjmov | 5 | 02-03-10 10:19 AM |
| Zákon o dani z pridanej hodnoty od 01.01.2010 | Richard | Zákon o dani z pridanej hodnoty | 5 | 23-02-10 03:27 PM |
| Zákon o dani z príjmov pracovná verzia | Richard | vianoce | 0 | 10-01-06 03:40 PM |
| Zákon o dani z pridanej hodnoty 01.09.05 - 31.12.05 | Richard | Zákon o dani z pridanej hodnoty | 1 | 17-06-05 10:29 AM |
| |
| Načo chodiť na školenie keď na webe si ho môžete pozrieť aj 20 krát. Kliknite tu |
|
Copyright ©2004-2010 PORADA.sk, s.r.o. - žiadna časť stránky nemôže byť rozširovaná, alebo reprodukovaná bez predchádzajúceho súhlasu |