Sledovať
právoplatný hlas pri voľbe predsedu?... Výbery predsedu zo spoločného fondu
Prajem pekný deň. Pri odsúhlasení predsedu na nové funkčné obdobie hlasoval aj druh vlastníčky bytu, ktorý však nefiguruje na zozname vlastníkov bytov (byt nadobudnutý do OV pred spolužitím) a ani nehlasoval v súlade s názorom vlastníka bytu. Je tento hlas právoplatný, keď o predsedovi hlasuje nadpolovičná väčšina všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov? A ešte jedna otázka: máme podozrenie, že predseda si zo spoločného fondu vyberá peniaze na prekrytie obdobia medzi výplatami. Peniaze tam vráti, ale istý čas tam peniaze nie sú. Ako máme postupovať, aby sme to preverili, bez ujmy, keď disponuje s účtom on a všetky účtovné doklady má tiež on. Ďakujem
prďous, táraj, gágaj
Pochváliť Som zvedavý z čoho vychádzate pri tvrdení, že manželia môžu hlasovať hociktorí z nich, i keď nieje uvedený na LV, ale druh družka (doplňujem aj registrovaní partneri) nie.
Áno, je to len môj názor. Vlastníci v dome nemôžu svojím hlasovaním porušovať zákon, čiže nemôžu sa dohodnúť na hocičom. Problém tu diskutovaný je ale oprávnenosť pri tomto hlasovaní, nie obsah hlasovania.
Som zvedavý z čoho vychádzate pri tvrdení, že manželia môžu hlasovať hociktorí z nich, i keď nieje uvedený na LV, ale druh družka (doplňujem aj registrovaní partneri) nie.
Som zvedavý z čoho vychádzate pri tvrdení, že manželia môžu hlasovať hociktorí z nich, i keď nieje uvedený na LV, ale druh družka (doplňujem aj registrovaní partneri) nie.
Neviem či si dobré čítal to čo som napísal, teda nenapísal ale vypísal. Alebo nechceš, nemožeš pochopiť, to.
Ak má slobodná dievčina byt a k bytu list vlastníctva, len so svojím menom, je vlastník bytu. Keď sa vydá a neprípíše na list vlastníctva aj manžela, manžel sa nestava, nie je vlastník bytu. Ak manžel na schôdzi vlastníkov hlasuje o bežných veciach týkajúcich sa spoluvlastníkov domu zo zákona je jeho hlas neplatný, NIE JE VLASTNÍK!!! NIE JE NAPÍSANÝ NA LISTE VLASTNÍCTVA!!! To platí aj o partneroch a ja jedno čo majú, vlastnia medzi nohami.
prďous, táraj, gágaj
Pochváliť Vlastníctvo bytu sa nie je večné, a teda ak by aj súčasný vlastník súhlasil s porušením zákona ie je možné primeť k tomu aj nového vlastníka.
Ak vedome hlasovaním prichádza k porušeniu zákona nie je to postihnuteľné?
I am a man
Pochváliť Môj názor: Vlastníci bytov v bytovom dome sú zákon, dohodnúť sa môžu načomkoľvek, sto percent. Ak len jeden nie, nesúhlasi už sú povinní rešpektovať zákon, napísaný. No nemusia, ale ten ktorý nesúhlasi sa môže obrátiť na súd, aby o veci rozhodol, možno v jeho prospech.
Neviem či si dobré čítal to čo som napísal, teda nenapísal ale vypísal. Alebo nechceš, nemožeš pochopiť, to.

Teda môžu sa dohodnúť iba na tom, čo zákon nezakazuje.
A ak zákon niečo prikazuje(napríklad podanie daňového priznania), tak to takisto nemôžu svojvoľne zmeniť hlasovaním.
prďous, táraj, gágaj
Pochváliť Ak manžel na schôdzi vlastníkov hlasuje o bežných veciach týkajúcich sa spoluvlastníkov domu zo zákona je jeho hlas neplatný,
...ja si myslím, že mu nesmie byť umožnené hlasovať, t.j. aby svojím svojvolným hlasovaním nemohol ovplyvňovať hlasujúcich. V prípade, že sa do hlasovania aktívne zapája, celé hlasovanie zrušiť, a ak sa takáto skutočnosť preukáže neskôr výsledok hlasovania zrušiť.
...ja si myslím, že mu nesmie byť umožnené hlasovať, t.j. aby svojím svojvolným hlasovaním nemohol ovplyvňovať hlasujúcich. V prípade, že sa do hlasovania aktívne zapája, celé hlasovanie zrušiť, a ak sa takáto skutočnosť preukáže neskôr výsledok hlasovania zrušiť.
Za to aby bol dodržaný zákon, a aby si vlastníci neodsúhlasili porušenie zákona si platia správcu, či SVB.
Počul som, že je nejaké právne povedomie. Štatutára, alebo správcu si platia vlastníci za správu domu, veci spoločných týkajúcich sa domu a obyvateľov domu. Štatutár, alebo správca sú povinný rešpektovať zákon, zákony týkajúce sa správy domu, teda konať v súlade so zákonom a rozhodnutiami vlastníkov, ktoré nie sú v rozpore so zákonom.
To aby nedochádzalo k porušeniu zákona, respektíve k obmedzovaniu práv vlastníka, bez ohľadu či sa hlasovania zúčastňuje alebo nie by mal prihliadať a na možné porušenie poukazovať aj okrem predsedu SVB (správcu) aj zástupca vlastníkov.
Zástupca vlastníkov je zo zákona šaško, poskok. Nemôže rozhodovať o tom o čom rozhodujú vlastníci, leda, že by sa vlastníci cítili obmedzení a svojimi podpismi by poverili poskoka za nich jednať, neobmedzene.
Vlastníctvo bytu sa nie je večné, a teda ak by aj súčasný vlastník súhlasil s porušením zákona ie je možné primeť k tomu aj nového vlastníka.
Nie, nie je! A byt? Dom? Čo je naveky? Kto?
Ale je, ale je! Len vtedy nie, ak nie je žalobcu, nie je ani sudcu!
Počul som, že je nejaké právne povedomie. Štatutára, alebo správcu si platia vlastníci za správu domu, veci spoločných týkajúcich sa domu a obyvateľov domu. Štatutár, alebo správca sú povinný rešpektovať zákon, zákony týkajúce sa správy domu, teda konať v súlade so zákonom a rozhodnutiami vlastníkov, ktoré nie sú v rozpore so zákonom.
To aby nedochádzalo k porušeniu zákona, respektíve k obmedzovaniu práv vlastníka, bez ohľadu či sa hlasovania zúčastňuje alebo nie by mal prihliadať a na možné porušenie poukazovať aj okrem predsedu SVB (správcu) aj zástupca vlastníkov.
Zástupca vlastníkov je zo zákona šaško, poskok. Nemôže rozhodovať o tom o čom rozhodujú vlastníci, leda, že by sa vlastníci cítili obmedzení a svojimi podpismi by poverili poskoka za nich jednať, neobmedzene.
Vlastníctvo bytu sa nie je večné, a teda ak by aj súčasný vlastník súhlasil s porušením zákona ie je možné primeť k tomu aj nového vlastníka.
Nie, nie je! A byt? Dom? Čo je naveky? Kto?
Ale je, ale je! Len vtedy nie, ak nie je žalobcu, nie je ani sudcu!
No to sa môžu dohodnúť. To im zákon nebráni. Ale ak sa napríklad dohodnú, že niekoho zabijú a aj to urobia, tak problémy mať budú.
Ak sa dohodnú, že niekoho zabijú ( v niektorých domoch a pri niektorých vlastníkov, by to bolo asi najúčinnejšie riešenie v prospech domu ) a popracú jeho, tak, že nevypľujú ani kosti, teda nezostane po ňom ani ... Aké, aké problémy.
A že vraj to zakázané najviac ... no, neviem neviem ...
A ak zákon niečo prikazuje(napríklad podanie daňového priznania), tak to takisto nemôžu svojvoľne zmeniť hlasovaním.
A počul si koľko vraj obyčajných ľudí nezaplatilo, neplatí dane? A majú, prikazuje im to zákon.

Ak sa dohodnú, že niekoho zabijú ( v niektorých domoch a pri niektorých vlastníkov, by to bolo asi najúčinnejšie riešenie v prospech domu ) a popracú jeho, tak, že nevypľujú ani kosti, teda nezostane po ňom ani ... Aké, aké problémy.
A že vraj to zakázané najviac ... no, neviem neviem ...
A počul si koľko vraj obyčajných ľudí nezaplatilo, neplatí dane? A majú, prikazuje im to zákon.
I am a man
Pochváliť Veď to. Ak niekto chce porušiť zákon, tak s tým nebude oboznamovať celé osadenstvo. A ešte aj nebodaj písomne v zápisnici. Veď čo keď to niekto bude chcieť využiť. Také veci sa ani v rodine nehovoria.
Ak manžel na schôdzi vlastníkov hlasuje o bežných veciach týkajúcich sa spoluvlastníkov domu zo zákona je jeho hlas neplatný,
A ty čítaš na porade len to čo ti vyhovuje, páči sa ti? Čo tu bolo takých príspevkov k tomu, či je to, alebo nie je to platné, to rozhodnutie vlastníkov. Zákon je na strane vlastníka, ale keď je vlastník na veľkej strane, rieši svoj problém, nie problém domu, malo by sa to zrušiť? Čo sa v dome po...., kto sa po....?
Ak aj všetci na schôdzi vedia, že rozhodnutie je v rozpore so zákonom, a niektorý vlastník nesúhlasí, môže sa obrátiť na súd. Ak nikto z prítomných nebude svedčiť v jeho prospech, alebo nebude mať dostatočné dôkazy, ktoré dokážu sudcu presvedčiť, aký bude rozsudok, komu dá za pravdu, sudca?
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.