4

eko domacnost-pranie,upratovanie,kozmetika....

osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

mame tu uz temu o zdravom stravovani a vselico o bio potravinach.
mna by zaujimalo,ako by sa dalo zit bez cistiacich a pracich pripravkov.na eko baze.
co pouzivate v domacnosti miesto prasku na pranie,ci miesto saponatu na riad,s cim mate skusenosti?
aku prirodnu kozmetiku pouzivate a kde to vsetko kupujete?
docitala som sa nar.o mydlovych orechoch?funguje to naozaj?
ja som zatial objavila prirodnu kozmetiku v DM drogerii,tak ju skusame,zatial sme spokojni.nekupujem ziadne gely,len rastlinne mydla a sampony.aj deodorant alebo penu na holenie maju,dokonca i zubnu pastu.v bio markete maju vseljiake pripravky,ale su drahe.
mozno poradite nieco i vy.
uvitam kazdu radu,skusenost,odporucanie.
dakujem.
Usporiadat
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Pochváliť
Na riady, pranie Ecover z DM.https://www.google.sk/search?q=ecove...LenY4QTnzb3QDw
Kozmetika. Bola som pri výbere opatrná, ale v ostatnom čase už iba to čo môže ísť do tela, tak i na telo. Kvalitné oleje, ale aj výrobky bez farbív, konzervantov, neparfumované, na bylinnej a natur báze. Dajú sa kúpiť. Som s nimi spokojná, dobre na ne reaguje aj poškodená pleť.
Dnes pomaly niet ženy, ktorá si nefarbí vlasy, všetko vsakuje do organizmu. Ale už aj tu sú výrobky k dispozícii, nemám však vlastné skúsenosti.
0 0
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Pochváliť
Čo je eko? Čo je bio? Čo je prírodné (podľa vás akože čisté či zdravé )? Z čoho sa to vyrába / produkuje, keď v každej jednej kvapke dažďa, ktorý dáva Zemi život, je kopa neeko, nebio, atp. ?
0 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

Pochváliť
Čistá voda, mydlo z kostí, piesok.

V minulosti varili mydlo z kostného tuku. V kafilérii ho z kostí vyvarili a ďalej spracovali. Bola to najlacnejšia surovina. - je to dostatočne eko?
Piesok - s týmto sa perfektne vydrhnú hrnce, taniere, poháre,...
0 0
osky osky

Pochváliť
jasne,ze cele prostredie je urcitou ciastkou znecistene a tak znehodnotene,ale preco by sme nadalej mali podporovat vyrobu syntetickych vyrobkov,ked existuju aj zdroje na priridzenej baze?podla tvojho zmyslania,paula,by si uz ani dychat nemala....
ked si to tak vezme kazdy,nikto nepodpori myslienku o zachrane zivotneho prostredia ako takeho.
ja ju vsak chcem podporit a preto sa snazim prispiet aj svojou troskou,nakolko mi to moje moznosti dovolia!!
je mi jasne ze nemozem ostat doma z prace a zit ako v praveku,ale iste veci sa daju celkom dobre zvladnut.staci len chciet.
0 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

Pochváliť
Možno by pomohlo porovnanie koľko zdrojov sa spotrebuje na výrobu ekologických a neekologických prípravkov prepočítaná napr. na umytie 1 taniera, (výskum, energia, suroviny, reklama, preprava, ČOV...).
0 0
osky osky

Pochváliť
tak navstivila som este raz bio obchod a kupila som daco malo.pre zaciatok,

750 ml eko avivaz Ecover -2,55 eura
mydlove orechy 250 g-3,99 eura
jadrove mydlo-male ako na ruky-1,19 eura

okrem toho este uz vyskarabany a zomlety obsah vanilkoveho struku Naturata,10g-4,99 eura
0 0
tienik tienik

tienik je offline (nepripojený) tienik

Pochváliť
no, vzhladom na terajsi boom eko a bio nalady je celkom zaujmave vziat do ruky kalkulacku a cisla z netu.
Zistite ze na 90% zeme sa musi pestovat aloe, samozrejme nad tym uzemim nikdy nelietali a nelitaju ani lietadla, nie to este prach.
Potom dojdete na to ze cela zem vratane oceanov su vlastne sire pastviny kde pobehuje biodobytok atd......
Pomedzi to mi nie je uplne jasne kde su vsetky tie bilofarmy produkujuce tony biozeleniny v bioobchodoch, lebo ak pestuju takym setrnym sposobom ako pisu, tak plocha zeme im je mala.
A tak sa da pokracovat dalej a dalej......

Ja by som ako uz tradicne zapojil do hry rozum a zabudol na vsetky reklamy. Najsetrnejsi sme totiz ked sa spravame rozumne - bez fanatickej orientacie na to ako "eko" je prave IN.
Takze ked chcem biozeleninu, pojdem na trhovisko, najdem nejaku staru babicku co predava zemiaky z ktorych pada hlina na vsetky strany a tie kupim - tam mam istotu ze pole videli.
Potom sa mrknem na stupnicu RAL a zistim ako vypada cervena farba - tu maju mat paradajky, to nie je ten odtien oranzovej co nam ponuka hyparmarket, aj v bio oddeleni :-) a ked este zbadam ze napriklad jablcko ma dierku od cervika - niet vacsej radosti, ak tam siel dobrovolne a prezil, prezijem aj ja. Atd, atd...
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Pochváliť
tiež by som neveril takýmto bio-výrobkom,len preto,že maju označenie BIO

Firma, čo ich vyrába by mala mať nejaké medzinárodne uznávané certifikáty kvality,

ak ich nemá je to podvod a šarlatánstvo.
0 0
andreaS andreaS

andreaS je offline (nepripojený) andreaS

Pochváliť
osky: ja ti neviem, ale tie pomlete vanilkove struky... asi by som to nekupila... radsej kvalitne cele vanilkove lusky z madagaskaru uskladnene vo vzduchotesnej nadobke a podla potreby si cerstvo vyskrabat obsah a vies, ze je to ten obsah zvnutra a nie zomlete zvysky samotneho struku... lebo za tu cenu mi to tak vychadza... kvalitne struky su totiz drahsie ako 5e a kolko ich treba na 10g vyskrabaneho vnutra...

zvyknem si v bioobchode kupit 100% kokosovy olej (napr. vyrobca salos) ... a je vynikajuci ako do kolacov, na palacinky, do ovsenej kase (docitala som sa ze je velmi ucinny v boji s plesnami... ) a uplne super je natriet sa s nim, alebo votriet jemne do vlasov...
1 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Pochváliť
Letko Pozri príspevok
Čistá voda, mydlo z kostí, piesok.

V minulosti varili mydlo z kostného tuku. V kafilérii ho z kostí vyvarili a ďalej spracovali. Bola to najlacnejšia surovina. - je to dostatočne eko?
Piesok - s týmto sa perfektne vydrhnú hrnce, taniere, poháre,...
s tým pieskom mám chodiť umývať riady na potok? lebo neviem si predstaviť,že mi bude piesok s vodou stekať normálne do drezu....s pieskom môžeš drhnúť medené kotle,ale skús s tým umyť sklenený pohár....
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať