1
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Môžu tehotnú prepustiť alebo zreorganizovať?

Jananu

Jananu je offline (nepripojený) Jananu

Jananu
Vymenil sa management nasej spolocnosti, ktorá ma jedine sidlo. Pisomne som oznamila, ze som tehotna. Udajne sa chysta reorganizacia, aby sa zbavili napr. aj mna. Zmluvu mam na dobu neurcitu.

Existuje nejaky sposob, ako mozem dostat vypoved? Urcite nie je mozne, ze sa zamestnavatel zrusi alebo premiestni. Mozu ma zreorganizovat? Momentalne som veducou odd.

Dakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pochváliť
    Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

žena, manželka, mama, babina ...viac Tweety
    Jananu Pozri príspevok
    Vymenil sa management nasej spolocnosti, ktorá ma jedine sidlo. Pisomne som oznamila, ze som tehotna. Udajne sa chysta reorganizacia, aby sa zbavili napr. aj mna. Zmluvu mam na dobu neurcitu.

Existuje nejaky sposob, ako mozem dostat vypoved? Urcite nie je mozne, ze sa zamestnavatel zrusi alebo premiestni. Mozu ma zreorganizovat? Momentalne som veducou odd.

Dakujem.
    Môžu ťa preradiť na inú prácu, ale výpoveď nemôžu dať, si v ochrannej dobe, platí zákaz výpovede.
    Môžu mi ponúknuť miesto, ktoré nie je adekvátne tomu, na ktorom som? Môžem odmietnuť?
    Pochváliť
    Tweety

Jananu Pozri príspevok
    Môžu mi ponúknuť miesto, ktoré nie je adekvátne tomu, na ktorom som? Môžem odmietnuť?
    Samozrejme, že môžeš odmietnuť.
    predpokladám predložila si aj doklad o tehotenstve, tj. oznámila si tehotenstvo ako to vyžaduje Zákonník práce.
    S prácou, ktorá nezodpovedá tvojej prac.zmluve nemusíš súhlasiť.
    Áno, oznámila som písomne a doložila lekárske potvrdenie.
    Keď odmietnem prácu, ktorá nezodpovedá mojej prac. zmluve/pozícii/náplne práce, aký je ďalší postup?
    Jananu Pozri príspevok
    Viete niekto odpovedať?
    Ďakujem!
    môžeš bližšie popísať tú reorganizáciu ? Akú funkciu máš v pracovnej zmluve ?

Ide o § 63 odst. 1 písm.a) ?

§ 63
    Výpoveď daná zamestnávateľom

Na začiatok

(1) Zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď iba z dôvodov, ak

a) sa zrušuje alebo premiestňuje zamestnávateľ alebo jeho časť,
    V prac. zmluve som veducou konkretneho oddelenia.
    Reorganizacia este neprebehla, pripravuju ju - samozrejme podrobnosti neviem.
    Ked v reorganizacii zrusia moje odd., resp. premenuju ho alebo inak zlucia, je to § 63 odst. 1 písm.a)?
    Pochváliť
    Tweety

Jananu Pozri príspevok
    Ked v reorganizacii zrusia moje odd., resp. premenuju ho alebo inak zlucia, je to § 63 odst. 1 písm.a)?
    Áno, pri výpovedi je to tak, ale môže to byť aj b. To je na zamestnáv.. Ale pri b si v OD.
    Jananu Pozri príspevok
    Ťažko teraz ti dať nejakú konkrétnu radu, keď nevieš podrobnosti ...

Ak si firma bude vedieť obhájiť, že ide o výpoveď podla § 63 odst. 1 písm. a), pôjde o platnú výpoveď, aj keď si tehotná.Ak však v priebehu výpovednej doby nastúpiš na PN-ku, výpovedná doba končí až po skončení PN.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať