Sledovať
Vypne PC
Dobrý deň.
Mám taký problém, ktorý pretrváva už asi 4-5 dní, popíšem to.
Hrám hru (GTA San Andreas) a asi po 5 minútach sa mi vždy vypne PC, totálne natvrdo. Potom keď ho skúšam zapnúť nejde, nechce sa rozbehnúť. Vždy ho musím vypnúť z elektriky a čakať aspoň 2-3 minútky, potom sa mi normálne spustí. Neviete čo s tým môže byť ??
Občas mi ho vypne aj keď mám spustený len Fejsbúk + pesníčky.
Neviete čo s tým môže byť ? Ak už je tu podobná téma tak sa ospravedlňujem.
Ďakujem za pozornosť.
Pridávam teploty:
Mám taký problém, ktorý pretrváva už asi 4-5 dní, popíšem to.
Hrám hru (GTA San Andreas) a asi po 5 minútach sa mi vždy vypne PC, totálne natvrdo. Potom keď ho skúšam zapnúť nejde, nechce sa rozbehnúť. Vždy ho musím vypnúť z elektriky a čakať aspoň 2-3 minútky, potom sa mi normálne spustí. Neviete čo s tým môže byť ??
Občas mi ho vypne aj keď mám spustený len Fejsbúk + pesníčky.
Neviete čo s tým môže byť ? Ak už je tu podobná téma tak sa ospravedlňujem.
Ďakujem za pozornosť.
Pridávam teploty:
luigi72
Áno, tieto hodnoty mám hneď po spustení PC. Teraz mám asi 3-4 mesiace úplne nanovo poskladaný (okrem grafickej tú nemám novú) PC od vtedy som ho neotváral-nečistil. V oprave mi povedali že ak bude nejaký problém tak mám počítač priniesť.
Akú mám konfiguráciu ? Tejto otázke nechápem, v PC sa moc nevyznám.
baron81
Nad tým som rozmýšľal že to prečistím. Ale naposledy keď som ho čistil tak sa mi pokazil celý kompjúter. Takže to asi radšej zanesiem do opravy nech sa na to pozrú.
Potrebujem vedieť či to je nejaká blbosť a dá sa to nejak spraviť alebo to mám račej teda zaniesť do opravy.
Áno, tieto hodnoty mám hneď po spustení PC. Teraz mám asi 3-4 mesiace úplne nanovo poskladaný (okrem grafickej tú nemám novú) PC od vtedy som ho neotváral-nečistil. V oprave mi povedali že ak bude nejaký problém tak mám počítač priniesť.
Akú mám konfiguráciu ? Tejto otázke nechápem, v PC sa moc nevyznám.
baron81
Nad tým som rozmýšľal že to prečistím. Ale naposledy keď som ho čistil tak sa mi pokazil celý kompjúter. Takže to asi radšej zanesiem do opravy nech sa na to pozrú.
Potrebujem vedieť či to je nejaká blbosť a dá sa to nejak spraviť alebo to mám račej teda zaniesť do opravy.
Ak mas tieto hodnoty hned po zapnuti, prehrieva sa ti GPU, radil by som precistit pocitac, resp. pozriet sa na chladenie. Ak si na to netrufnes sam, kludne zanes do opravy. Ak mas PC este v zaruke, nemal by si otvarat bednu.
Ešte mi napadlo - aký máš zdroj? Ak to vypína, môže byť aj zdroj buď slabý, alebo pokazený. Na synovom PC to robilo, lebo bol zdroj chybný - nejaké kondenzátory boli prepálené a napätie bolo nestabilné. Inak PC išiel, takže skutočnosť, že bol chybný zdroj som zistil, až keď som vyskúšal iný.
S tým zdrojom to je síce zaujímavá myšlienka avšak teploty, ktoré sú privysoké na nezaťažený stav nepustia.. Čiže na 99% to bude chladenie, v rámci neho to môže byť ešte aj slabo priliehajúci ventilátor alebo absencia termo pasty spájajúca plochu čipu a chladenia, aj tam môže byť problém , dokonca sa to stáva aj od výroby hneď po zakúpení..
Ja by som ho nenutil ist do Bios-u, nakolko pisal, ze sa do PC moc nevyzna a este k tomu pri minulom cisteni pokazil cely pocitac.
Nizsia hodnota napatia moze poukazovat na chybu zdroja, vysoke hodnoty tesne po zapnuti na nedostatocne chladenie. Myslim si, ze prenho bude najlepsie riesenie zverit diagnostiku a pripadnu opravu PC dajakemu odbornikovi, hlavne, ked ma PC este v zaruke.
Nizsia hodnota napatia moze poukazovat na chybu zdroja, vysoke hodnoty tesne po zapnuti na nedostatocne chladenie. Myslim si, ze prenho bude najlepsie riesenie zverit diagnostiku a pripadnu opravu PC dajakemu odbornikovi, hlavne, ked ma PC este v zaruke.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.

...