1
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

praca nad čas

Janulik334
DObrý deň, neviem, či pišem do spravnej rubriky, ale snad mi niekto odpovie.Moj partner ma od augusta novu pracu. Najprv tam robili od 8,00-16,00 každy deň od pondelku do piatku, ale potom im to šef zmenil od 8,00-18,00 4 dni v tyždni s tym, že jeden deň ma niektori z nich volno. Vo firme pracuju piati chlapi.Lenže nie vždy vyšlo mojmu priatelovi volno(PN kolegov a pod.), alebo jednoducho chodil do prace 5x v tyzdni a ohradzoval sa tym, že si šetri na nahradne volno..teraz prišli dovolenky. 1 kolega si vybral 3 tyzdne dovolenky a tym, že zostali len 4 musia robiť všetci každy deň v tyždni, čo je spolu nie 40h ale 50h.. ak aj robia 5 dni v tyzdni po 10hodin zamestanavatel im to nepreplaca!!! a zrejme tak nebude ani teraz a tiež si myslim, že nebude ani žiadne nahradne volno, kedže odvtedy už mal moj partner vela takych dni, čo išiel do prace navyše a nahradne volno nemal doteraz..!! da sa s tym nejako bojovať? ma vobec zamestanavatel pravo takto nepreplacať zamestnancom tieto hodiny??
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    BXLmiami Pozri príspevok
    Hovoríš,že Tvoj priateľ je lekár?Môže dať výpoved.
    nie, nie je lekar, ani som to nikde nepisala.....
    To je fakt,že si nepísala,ale je 10 hodín v práci a zamestnávateľ mu to neplatí a nesmie na dovolenku....aj ked po tých 10 hodinách môže domov a nemusí sa usmievať na ľudí dalších 16 hodín.No ale už ťa nechám,len podpichujem.Ale tá veta o výpovedi,tá bola správna.Nech dajú výpovede.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať