1

únava

Dobrý deň ...
chcela by som sa opýtať, nevie niekto, čo by to mohlo byť ?? Moja dcéra (14) sa ráno stále budí unavená, na hodinách vôbec nadáva pozor ... a je úplne jedno, či ide spať o deviatej, siedmej, polnoci ... v sobotu spí bežne do 13:00 a aj tak je unavená ... vyšetrenie štítnej žllazy nič neukázalo ... Nemáte niekto podobné skúsenosti s tým alebo niečo ??
Usporiadat
martuli martuli

martuli je offline (nepripojený) martuli

Pochváliť
Nechcem strašiť, môže to byť aj depresia, typické je problematické ranné vstávanie, poruchy koncentrácie, únava... Aj deti môžu trpieť depresiami.
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

dievča s láskou v srdci :)
Pochváliť
nemyslím,že by to bola depka, neuštipol ju kliešť?
0 0
jedlombezchorob jedlombezchorob

jedlombezchorob je offline (nepripojený) jedlombezchorob

Pochváliť
Vyskúšajte anízový čaj. Jedlo okoreňte čili, šafranom alebo kardamonom. Vhodné sú menej ťažké jedlá a určite sa treba vyhnúť vyprážaným pokrmom. Doobeda zjesť sezónne ovocie. Mäso kombinovať hlavne so zeleninou a dlhozrnnou ryžou namiesto zemiakov. Pravidelný šport alebo prechádzky sú vítané. No často zaberie aj kakavko pred spaním a príjemná hudba.
0 0
kaivorus kaivorus

kaivorus je offline (nepripojený) kaivorus

Pochváliť
Kakaom by som asi podporil zahlienenie /i keď čokoláda dáva podnet na serotonín/ a vytvorí námahu na strávenie laktózy...
súhlasím s úplným zastavením podávania vyprážaných jedál, pečených jedál, a múčnych jedál...
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

dievča s láskou v srdci :)
Pochváliť
chronický únavový syndróm... treba vyhľadať lekára s tým nie sú žarty
3 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Pochváliť
Pricin moze byt vela.
Moze to byt iba "neskodna puberta",ale aj iny zdrav.problem.
Ale treba vylucit aj tuto moznost http://www.ruvzpd.sk/poradna/zavislo...tema=typznamky
1 0
luja5 luja5

luja5 je offline (nepripojený) luja5

mladšia duchom ako vekom
Pochváliť
Príčin môže byť naozaj veľa, ja by som pridala k tomu, čo už bolo napísané, svoj pohľad z vlastných skúseností.
Kamka
nepíšeš, ako dlho tento stav trvá, či dcéra máva aj nejaké iné zdravotné problémy (teploty, bolesti kĺbov, točenie hlavy ...), koľko dokáže neprerušene spať (ak ide spať o siedmej-deviatej, budí sa hoci o jednej po polnoci "vyspatá" a potom dve-tri hodiny nemôže zaspať?), prečo ide spať o polnoci ... Napadla má aj otázka, či už má menštruáciu a ak áno, či ju má dlho, silnú, prípadne bolestivú (ja som mala, zo školy ma posielali pre "neprítomnosť" domov a v jej veku som dokonca dvakrát omdlela-odpadla).
Tiež by som považovala za potrebné pokračovať v ďalších vyšetreniach, v našej rodine sa v súvislosti s únavou zistilo dedičné anemické ochorenie, pričom výsledky vyšetrenia štítnej žľazy boli v norme (neukázali to).
1 0
Fero11 Fero11

Fero11 je offline (nepripojený) Fero11

Pochváliť
My ti vela nepomozeme, je potrebne navstivit detskeho lekara a ziadat kompletnu preventivnu prehliadku, skutocne kompletnu a ak sa nic nezisti, tak treba ist na CT atd .... nieco tam urcite bude.
Ja s unavou zijem uz 15 rokov, rano sa budim ako po celodennej makacke niekde na stavbe.
Mne zistili zvysene pecenove testy pred 20 rokmi, ale nijak si to doktori zvlast nevsimali a uz sa nikdy neupravili
0 0
Marta 1 Marta 1

Marta 1 je offline (nepripojený) Marta 1

Pochváliť
Ja mám tie isté problémy, zistili mi chronickú anémiu (chudokrvnosť).
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Pochváliť
Marta 1 Pozri príspevok
Ja mám tie isté problémy, zistili mi chronickú anémiu (chudokrvnosť).
A zistili aj pôvod tej anémie? Čo ju spôsobuje?
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať