1

divny postup od Tatrabanky, co sa s tym da robit?

problem: mal som na ucte povolene precerpanie, ktore mi banka zrusila k 15.6. 2012 o com ma informovali listovou zasielkou. kedze momentalne tolko penazi nemam, aby som to vyrovnal, dohodol som sa na pobocke o tzv. "restrukturalitzacii povolene precerpania." po slovensky to znamena, ze mi banka povolene precepanie zrusi a co som na ucte v minuse, budem splacat istou splatkou po niekolko mesiacov. tato restrukturalizacia bola bankou predschvalena, minuly utorok som bol na pobocke spisat ziadost. potialto to bolo OK. vcera mi volala slecna z banky, ze to mam schvalene, aby som to prisiel podpisat. tak som prisiel na pobocku a tam ma skoro slak trafil. slecna vytlacila zmluvy a boli tam uplne ine cisla, ake boli na ziadosti. zacali sme hladat problem. banka si stiahla skoro polovicu mojej vyplaty, ktora mi vcera prisla na ucet a az potom mi tu restrukturalizaciu schvalili, s tym ze je to celkovo teda mensia suma a menej splatok. absolutne nikto ma z banky o tomto ich kroku neinformoval. samozrejme medzi tym, ako mi prisla na ucet vyplata a ako som sa ja dostavil na pobocku, som poposielal nejake platby, ako najom, telefon a pod. a teraz som zostal uplne bez penazi a to som mal vcera vyplatu. jednoducho si stanovili uplne ine podmienky, ake boli v tej mojej ziadost a este mi surovo ukradli polovicu vyplaty, z ktorej cast mala ist na splatku uveru a splatku kreditky prave v tejto banke. samozrejme ine peniaze ako vyplatu nemam, a teda pokial nezaplatim spominane veci, nabehnu mi tam upomienky, sankcne uroky a co ja viem co este. co je toto do boha za postup, vylepsuju si takymto sposobom zisk alebo ako to mam chapat?
Usporiadat
dalid dalid

dalid je offline (nepripojený) dalid

Pochváliť
2 bubkoch - skor to bude tak, že mu napr z tých -1500 spravili úver a z výplaty si stiahli 1. splátku úveru vo výške 1/2 mzdy... Takze na ucte ma 0 precerpanie, cash povedzme 350 Euro a k tomu vytvorený uver na 1500E minus prva splatka...

Precerpanie uveru a kreditka bola prva vec co som zrusil, vyplatil a v novej banke to boli veci, o ktore som neziadal a dodnes tieto ponuky od mojej novej banky odmietam. Znie to sice super mat "financnu rezervu" vo forme kreditky alebo povoleneho precerpania, ale potom sa z toho vyhrabat je celkom problem.. A to na region kde byvam mam celkom slusny prijem...
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Pochváliť
Ano pri kreditných uveroch je treba prejavovať SEBAOVLADANIE pri minani peňazí z tohto konta

A STANOVIT si LIMIT nad ktorý v žiadnom prípade nechcem ist.

Ja mám aj zlatú kreditku a maximalne čo som z nej použil je tak 1/6.
0 0
Braňo Braňo

Braňo je teraz online Braňo

Pochváliť
dalid Pozri príspevok
2 bubkoch - skor to bude tak, že mu napr z tých -1500 spravili úver a z výplaty si stiahli 1. splátku úveru vo výške 1/2 mzdy... Takze na ucte ma 0 precerpanie, cash povedzme 350 Euro a k tomu vytvorený uver na 1500E minus prva splatka...

Precerpanie uveru a kreditka bola prva vec co som zrusil, vyplatil a v novej banke to boli veci, o ktore som neziadal a dodnes tieto ponuky od mojej novej banky odmietam. Znie to sice super mat "financnu rezervu" vo forme kreditky alebo povoleneho precerpania, ale potom sa z toho vyhrabat je celkom problem.. A to na region kde byvam mam celkom slusny prijem...
Finančná rezerva neznamená možnosť zobrať si úver a zadlžiť sa, ale mať cash prípadne aktívum. Úver je pasívum.
0 0
expeeert expeeert

expeeert je offline (nepripojený) expeeert

Pochváliť
Zober to tak - ty si bol minulý týždeň si dať schváliť nejakú žiadosť, človek čo to mal na starosti si s tým dal načas a medzitým niekto druhý čo o tom nemal ani šajnu ti stiahol peniaze podľa nejakých ich podmienok. Ten čo sedí za tým počítačom a spracúva platby tomu ja lauter jedno aké ty máš platby a z čoho budeš žiť - ten vidí len čísla.
Treba si uvedomiť že banky nie sú charitatívne organizácie ale štátom povolené (a hádam aj kontrolované) úžerníctvo - je to s nimi ako s ohňom - dobrý sluha ale zlý pán...
0 0
Braňo Braňo

Braňo je teraz online Braňo

Pochváliť
každý kto má debetnú kartu podpisuje dohodu o zrážkach zo mzdy....
0 0
bubkoch bubkoch

bubkoch je offline (nepripojený) bubkoch

Pochváliť
Braňo Pozri príspevok
dohodu o zrážkach zo mzdy ??? co ma s bankou spolocne moj zamestnavatel ? a ked ziadneho nemam ? mas to nejake pomylene ...
0 0
Candice Candice

Candice je offline (nepripojený) Candice

Pochváliť
Tiež som mala v Tatrabanke povolené prečerpanie, ktoré mi zrušili. Kontaktovala som ich (len telefonicky) a dohodli sme sa na tom, že cca 80% uhradím v hotovosti a zvyšok si rozložím do 4 mesačných splátok, ktoré boli pre mňa prijatelné. Svoju časť dohody som dodržala, hotovosť som hneď vložila na účet a dva mesiace im prišla splátka v presne dohodnutom termíne a sume. Po dvoch mesiacoch ma doma čakalo prekvapenie v podobe dopisu od vymáhačskej spoločnosti, ktorej postúpili pohľadávku a v ktorom ma vyzývali na okamžité uhradenie dlžnej sumy. Túto spoločnosť som ihneď kontaktovala a našťastie pani na telefóne bola chápavá, mala prístup na môj účet a videla že dohodu dodržiavam a peniaze tam prichádzajú, tiež som mala pocit že nechápe, prečo im to bolo postúpené. A stačilo im pokračovať v dohodnutom splátkovom kalendári až kým sa to celé nevyrovnalo.

Z celej tej záležitosti som ale mala pocit, že v banke pravá ruka nevie, čo robí ľavá. Že sa s vami telefonicky niečo dohodnú, potom to možno niekto vyššie neschváli, ale oni vám už nedajú vedieť že dohoda neplatí a následne vás prekvapia vymáhači.
0 0
sorcerer sorcerer

sorcerer je offline (nepripojený) sorcerer

Pochváliť
tak nakoniec mi tie peniaze vratili, kedze som tu ich zmluvu samozrejme odmietol podpisat. aj tak ale tatrabanka ako institucia u mna skoncila, hned ako sa bude dat, rusim ucet u nich.
0 0
sorcerer sorcerer

sorcerer je offline (nepripojený) sorcerer

Pochváliť
bubkoch Pozri príspevok
o com pises ? vsak je jasne ze ked mas na ucte -1500€ a pride ti nan vyplata 700€, tak na ucte mas novy zostatok -800€ a vyplatu v prdeli ... to si ako predstavujes ze ti vyplatu "mali nechat" ???
ja som ziadne cisla neuvadzal a tieto tvoje su na hony vzdialene od mojich. hlavny problem bol, ze banka urobila uplne nieco ine, oproti tomu co mi ponukla a na com sme sa dohodli.
0 0
bodliak bodliak

bodliak je offline (nepripojený) bodliak

Pochváliť
Braňo Pozri príspevok

Nechcel si napísať "kreditnú" ?
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať