Zavrieť

Porady

černohorský rezeň

ahojte kuchári !!!


kto mi poradí dobrý recept na černohorský rezeň????
vopred dakujem
Dana
Usporiadat
emily emily

emily je offline (nepripojený) emily

Ja robím jednoducho . Mäso (kare) osolím, okorením a vyklepem. Obalím v hl.múke. Pripravím plackové cesto a jednu stranu rezňa potriem a touto stranou dám vyprážať do horúcej masti. Potom, keď mám už mäso na panvici potriem aj druhú stranu plackovým cesto. Po chvíli pečenia (nepýtaj sa akej dlhej) mäso otočím a toť vsio.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
maryčka maryčka

maryčka je offline (nepripojený) maryčka

Na rezeň by som ešte nastrúhala tvrdý syr, ja mám rada údený, dáva to špecifickú chuť. Ak ho nemáš rada, môžeš použiť aj klasickú tehlu. Ak sa ti nechce robiť zemiakové cesto, môžeš si zarobiť aj klasické cestíčko z hladkej múky,vajca a mlieka / prípadne piva, vína/.
Dobrú chuť.
0 0
emily emily

emily je offline (nepripojený) emily

maryčka
Na rezeň by som ešte nastrúhala tvrdý syr, ja mám rada údený, dáva to špecifickú chuť. Ak ho nemáš rada, môžeš použiť aj klasickú tehlu. Ak sa ti nechce robiť zemiakové cesto, môžeš si zarobiť aj klasické cestíčko z hladkej múky,vajca a mlieka / prípadne piva, vína/.
Dobrú chuť.
Na syr som zabudla
0 0
Ingrid G. Ingrid G.

Ingrid G. je offline (nepripojený) Ingrid G.

Mňam, mňam - to je téma, slinky mi tečú! My máme dnes na obed v práci špagety, ale budem snívať o černohorskom.
Ja mám malé vylepšenie. Pridávam nastrúhaný údený syr aj do plackového cesta. Je to výborné. No a samozrejme hotový vysmažený černohorák aj posýpam syrom. Ako už bolo napísané v skoršom príspevku, treba mäsko obaliť v hladkej múke. Mám vyskúšané, že keď som zabudla obaliť v múke, tak mi cestíčko odpadávalo.
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
emily
Ja robím jednoducho . Mäso (kare) osolím, okorením a vyklepem. Obalím v hl.múke. Pripravím plackové cesto a jednu stranu rezňa potriem a touto stranou dám vyprážať do horúcej masti. Potom, keď mám už mäso na panvici potriem aj druhú stranu plackovým cesto. Po chvíli pečenia (nepýtaj sa akej dlhej) mäso otočím a toť vsio.
A ešte recept na plackové cesto?
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
Tatiana
A ešte recept na plackové cesto?
Ale ja vážne Vás poprosím ... Aké to je plackové cesto??????
0 0
dadia1 dadia1

dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

presne toto som potrebovala vediet.

takze obalit v hladkej muke?

vzdy mi cestičko odpadavalo a ostal mi takmer holy platok maska. a uz to nebol černohorsky.

tazke uz na to poznam fintu.

vdaka
0 0
dadia1 dadia1

dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

plackové cesto bolo myslené cestičko na zemiakové placky.

ja robím uplne obyčajne , klasické:

zemiaky nastruham, pridam vajičko, hladku muku, sol, majoranku, korenie a pretlačeny cesnak. (nezabudla som na nič???)
všetko zmiešam a hotovo.
0 0
VERONIKA6 VERONIKA6

VERONIKA6 je offline (nepripojený) VERONIKA6

Do cesta na zemiakové placky pridávam aj troška mlieka. Inak všetko ostatné ako dadia1. K černohorskému rezňu sú dobré hranolky a ja robím aj ryžu. Dám na tanier ryžu, hranolky a rezeň posypaný syrom. Ale by som si dala.
0 0
dadia1 dadia1

dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

ked uz to tu takto rozoberame, kto mi poradi, prečo mam niekedy zemiakove placky uplne jemnulinke a hebke a niekedy ich mam take po okrajoch tvrde a nedaju sa poriadne ani preložiť ked ich plnim.

mam pocit, ze ich vzdy robim rovnakym sposobom.

kde robim chybu?
vie niekto?
0 0
dadia1 dadia1

dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

nikto neporadi????????????
0 0
emily emily

emily je offline (nepripojený) emily

Asi to záleží od množstva múky, ale aj od druhu zemiakov. Ináč neviem.
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
dadia1
ked uz to tu takto rozoberame, kto mi poradi, prečo mam niekedy zemiakove placky uplne jemnulinke a hebke a niekedy ich mam take po okrajoch tvrde a nedaju sa poriadne ani preložiť ked ich plnim.

mam pocit, ze ich vzdy robim rovnakym sposobom.

kde robim chybu?
vie niekto?
Ja robím zemiakové placky, že pridám do cesta aj trochu strúhanky. To dodáva zemiakovým plackám takú chrúmkavosť. A ešte potom keď dávam vajíčko, tak dám iba žĺtko a z bielka spravím sneh a potom to tam zamiešaš. Uvidíš - budeš nadmieru spokojná.
0 0
rosemary rosemary

rosemary je offline (nepripojený) rosemary

Do placiek už vajíčko nepridávam, od doby, ako som začala s delenou stravou, no a placky mi nikdy nezgumovatejú.
0 0
dogicka dogicka

dogicka je offline (nepripojený) dogicka

Černohorský rezeň je vynikajúci, tiež ho robím takýmto spôsobom, len ho nesmem robiť veľmi často, lebo potom nepoznám mieru v jedení. Pridávam ešte recept na iný vynikajúce rezeň:

Kuracie prsia nakrájame na rezne (chutnejšie sú menšie a tenšie) naklepeme, osolíme okoreníme. Obaľujeme v múke, potom v syrovo-smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke a vyprážame.
Syrovo-smotanová zmes: pochúťková smotana, 2 vajcia, 150 g najemno postrúhanej tehly.

Dobrú chuť.
0 0
Steffi Steffi

Steffi je offline (nepripojený) Steffi

Hrozné toto čítať, už som hladná. Musím ísť jesť.
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

žena, čo miluje život, ale aj múdrosť v človeku. ...viac
No a to som chcela ísť dnes spať bez večere! Musím si zakázať večerné čítanie receptov!
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
ondrejvla
No a to som chcela ísť dnes spať bez večere! Musím si zakázať večerné čítanie receptov!
Vlasti ponúknem Ťa segedínskym.Teraz som dovarila .
0 0
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

Hádajte, čo som robila namiesto "papierovania" - no predsa Černohorské rezne. Rodina si pochvaľovala.
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

žena, čo miluje život, ale aj múdrosť v človeku. ...viac
Vlasti ponúknem Ťa segedínskym.Teraz som dovarila .[IMG]images/smilies/cool.gif[/IMG] __________________
Pekný a ničím nerušený deň želá ZITA

No, to je už provokácia!


Evanka
Hádajte, čo som robila namiesto "papierovania" - no predsa Černohorské rezne. Rodina si pochvaľovala.
No, a ja som si dala jogurt!

Ale v nedeľu ich idem aj ja robiť, aspoň mám inšpiráciu!
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu