trisestri Keďže ja guláš rád , tak som klikol a následne zdúpnel ...
Pre úplnosť dám teda svoju verziu ...nazývam ho - slepý guláš , čiže bez mäsa ...
Pôvodná verzia :
Zemiakový guláš
lyžica oleja, cibuľa, 50 g údenej slaniny, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 500 g zemiakov, 1 1/4 l vody,
masox, vegeta,
2 špekáčiky, 1 lyžica rajčiakového pretlaku,
1 dl mlieka, trošku hladkej múky
Na oleji opečieme posekanú cibuľu a nadrobno pokrájanú slaninu. Pridáme rozotretý cesnak, soľ, čierne korenie, na kocky pokrájané zemiaky a trošku červenej papriky. Zalejeme vodou, pridáme masox, ochutíme vegetou a varíme. Asi po desiatich minútach pridáme na kolieska pokrájané špekáčiky, krátko povaríme a dochutíme rajčiakovým pretlakom. Zahustíme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Chvíľu ešte povaríme.
..a tá moja version..
Zemiakový guláš
Olej , cibuľa, 50 g údenej slaniny, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, majoránka , zemiaky , voda , vegeta, trošku hladkej múky , klobáska , paprika , paradajka ...
Na oleji opečieme posekanú cibuľu a nadrobno pokrájanú slaninu. Neskôr pridáme nakrájanú klobásku . Okoreníme a zalejeme vodou .
Pridáme paradajky a papriku a neskôr zemiaky . Následne dáme cesnak a necháme vrieť . Môžeme zahustiť , no nemusí sa .
Na záver sa dochutí majoránkou a chvíľu povarí .
P.S.:
To červené považujem za dosť chybnú voľbu ...
Špekáčiky ešte beriem , no masox už nie ...
Klobásu režem nie na kolieska , ale na tie štvrtinky takým spôsobom , že ju rozrežem po dĺžke na polovicu a tie polovičky následne tiež . Potom už len tie štvrtinky klobásy sa narežú na primeranú hrúbku ...
Jedol som už všeliaké guláše , no ani v jednom nebolo ani chýru - slychu po mlieku ...
Ale je to len múj názor , každý bude jesť to , čo si sám navaril ...