16

Zakladateľská listina,s.r.o.

Yaya Yaya

Yaya je offline (nepripojený) Yaya

Ahojte.
Neskoro ale predsa som objavila túto stránku. Je výborná vďaka všetkým, ktorý sa podelia o informácie.
Prosím vás nemá niekto vzor zakladateľskej listiny pre založenie
s.r.o. s jedným spoločníkom. Našla som tu veľa dobrých informácií ale táto sa mi nedarí.
Usporiadat
FAA FAA

FAA je offline (nepripojený) FAA

Som Božie dieťa
Pochváliť
Tu je ten vzor, dúfam, že Vám pomôže.
18.1.2005
Pozor zmena
Ospravedlňujem sa za tú zmluvu, tá zmluva prešla cez OR, ale ešte pred novelizáciou OZ.
Keď som ju podával neskôr, stačilo po odmietnutí zápisu opraviť chyby.
po odstránení týchto závad bola sro zapísaná do OR.

Doplňte do zakl.listiny ako ďalšie body :

1.Osoby podieľajúce sa na zakl.sro nemajú z toho žiadne výhody.

2.Náklady sro na založenie sú vo výške 2000,-Sk.
Môžete rozpísať podrobne:
1000.- Sk živ.reg.
1000.- kolky na výpis z trest.reg, overenie podpisov
10000.- kolok na zápis do OR
FAA.
0 0
Yaya Yaya

Yaya je offline (nepripojený) Yaya

Pochváliť
FAA, ďakujem určite pomôže.Yaya.
0 0
Katarína STR Katarína STR

Katarína STR je offline (nepripojený) Katarína STR

Pochváliť
FAA
Tu je ten vzor, dúfam, že Vám pomôže.
Tu je tá zakladateľská listina, ktorú sem poskytla FAA.
0 0
alena alena

alena je offline (nepripojený) alena

Pochváliť
Takúto zakladateľskú zmluvu odmietol Okr.súd BA I zapísať do obchodného registra, pretože neobsahovala:
a) výhody poskyntuté osobám podieľajúcim sa na založení spoločností alebo na činnostiach smerujúcich k nadobudnutiu oprávnenia na jej činnosť
b) predpokladané náklady spoločnosti, t.j. ich vyčíslenie,
čo sú podstatné náležitosti zakladateľskej resp. spoločenskej zmluvy podľa § 110 odst. 1 písm. i) a j) Obchodného zákonníka.
To je z citácie odmietnutia zápisu.
0 0

Pochváliť
alena
Takúto zakladateľskú zmluvu odmietol Okr.súd BA I zapísať do obchodného registra, pretože neobsahovala:
a) výhody poskyntuté osobám podieľajúcim sa na založení spoločností alebo na činnostiach smerujúcich k nadobudnutiu oprávnenia na jej činnosť
b) predpokladané náklady spoločnosti, t.j. ich vyčíslenie,
čo sú podstatné náležitosti zakladateľskej resp. spoločenskej zmluvy podľa § 110 odst. 1 písm. i) a j) Obchodného zákonníka.
To je z citácie odmietnutia zápisu.

No ja som zvedaná, či ju aj mne odmietne Okresný súd v Žiline. Už ju mám notársky overenú.

Výhody? To počujem prvý raz.
Predpokladané náklady spoločnosti ? A to mám ako vedieť. To sa mi nezdá, že by to malo byť v zakladateľskej listine.

No som zvedaná ako dopadnem.
0 0
vladan vladan

vladan je offline (nepripojený) vladan

žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viac
Pochváliť
Katka, predtým ako podáš na Okresný súd návrh s notársky overenou zakladateľskou zmluvou, prosím prečítaj si nasledovné:
- zákon o obchodnom registri, § 7 ods. 3a)
- a následne Obchodný zákonník § 110 ods. 1
0 0

Pochváliť
už som to čítala.

A som z toho...

Zakladateľskú listinu som mala spísanú 5.1.2005- notársky overenú. Žiaľ našli sa tam chyby a musela som ju spísať ešte raz.
A tak som ju podľa vyššie uvedeného vzoru napísala znova 7.1.2005 - notárky overená.
Ak ju mám písať ešte raz a ešte raz platiť za overenie tak už ma porazííííííííííííííí.
0 0

Pochváliť
Má niekto vzor takejto zakladateľskej listiny aj s tými výhodami a aj s predpokladanými nákladmi.

Prosím Vás dajte to sem na plac niekto, kto si založil teraz s.r.o. čku a má všetko za sebou a overené v praci.
0 0
vladan vladan

vladan je offline (nepripojený) vladan

žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viac
Pochváliť
Katka, nevidím tu ani jednu otázku týkajúcu sa toho, aká stará je priložená zakladateľská listina...
Ak tvoja zakladateľská listina neobsahuje náležitosti podľa § 110 ods. 1, tak mám ten pocit, že ju budeš znova písať a znova ju budeš musieť overovať.
Katka, marí sa mi, že tu na Porade bola už o týchto výhodách a nákladoch reč, skús to pohľadať v starších témach a príspevkoch. Ak niekto viete, kde to hľadať, pripojte link
0 0
FAA FAA

FAA je offline (nepripojený) FAA

Som Božie dieťa
Pochváliť
Ospravedlňujem sa za tú zmluvu, tá zmluva prešla cez OR, ale ešte pred novelizáciou OZ.
Keď som ju podával neskôr, stačilo po odmietnutí zápisu opraviť chyby.
Stačí tam napísať, že osoby podieľajúce sa na zakl.sro nemajú z toho žiadne výhody.
Náklady sro na založenie sú v takej a takej výške, je to zhruba 12 000- 13 000,-Sk.Môžete rozpísať podrobne:
1000.- Sk živ.reg.
1000-2000.- trest.reg, overenie podpisov, v prípade spol. zmluvy závisí od počtu spoločníkov.
10000.- kolok na zápis do OR
po odstránení týchto závad bola sro zapísaná do OR.
FAA.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať